INGREDIENCE: 1 kg zadního hovězího masa, 1 mrkev, 1 petržel a 1 celeru, 1 velká cibule, 1/8 másla, sul, pepř, 100 g slaniny, 1 citrón, 1 lžička koření Divočina (nebo 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, 1 lžičky tymiánu, větší špetka pepře), kelímek zakysané smetany, šálek mléka, hl. mouka na zahuštění, 1 lžíce octa nebo vína, sádlo. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso očistíme, protkneme slaninou, posypeme nakrájenou kořenovou zeleninou a jemně nakrájenou cibulí, polijeme rozehřátým máslem a necháme as ..
INGREDIENCE: 500 g pohanky, 1 bílek, 1 lžíce oleje, voda, slanina. Salát: Červená řepa, křen, citrónová šťáva, cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Pohanku rozmícháme s bílkem a na 5 minut dáme do trouby. Přidáme olej, promícháme a přilijeme vroucí vodu. Vaříme asi 20 minut. Salát připravíme z červené řepy, kterou uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme, nastrouháme, přidáme nastrouhaný křen, citrónovou šťávu a cukr. ..
INGREDIENCE: 200 g vařeného uzeného, 1 kapusty, 1 cibule, 30 g tuku, 30 g hl. mouky, 2 stroužky česneku, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Nahrubo pokrájenou kapustu podlijeme osolenou vroucí vodou a povaříme. Osmahneme cibulku, zaprášíme moukou a přidáme kapustu a pokrájené maso. Dochutíme prolisovaným česnekem a solí. Podáváme s bramborami. ..
INGREDIENCE: 4 plátky šunky, 1 čerstvý celer, olej, kelímek bílého jogurtu, kelímek majolky, 1 lžička hořčice, 3 lžíce citrónové šťávy, 1 čerstvé okurky, 2 vejce vařené natvrdo, 100 g sýra na strouhání. POSTUP PŘÍPRAVY: Celer očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky. Vložíme ho do mísy, pokapeme citrónovou šťávou a olejem a necháme v chladničce alespoň hodinu odpočinout. Před přípravou smícháme jogurt s majolkou, přidáme hořčici, citrónovou šťávu, nadrobno nakrájenou okurku a na kosti ..
INGREDIENCE: Na pesto - Svazek bazalky, 2 stroužky česneku, 1 lžičky ml. bílého pepře, 2 lžíce jemně nastrouhaného parmazánu, 60 ml olivového oleje. Na polévku -1 cibule, 1 menší pórek, 150g brambor, 1 menší mrkev, 100g malé cukety, 1 větvička kadeřavé petrželky, 1 snítka rozmarýnu, 1 snítka tymiánu (může být i sušená), 40 ml olivového oleje, 1 bobkový list, 200g drobně nakrájeného lilku, 1200 ml zeleninového vývaru, 1 lžička soli, 60g mraženého hrášku, 1 oloupané rajče, 80g malých těstovin, lís ..
INGREDIENCE: 300 g brambor (krájených) 80 g mouky poloh., česnek - 2 stroužky, olej stolní na smažení, kmín, majoránka, sůl, kuřecí směs na žampiony, 480g kuřecích prs, 120 g drůbežích, nebo vepř. jater, 110 g žampionů (i steril. 4 ks křepelčích vajec, 20 g cibule, 120 g olej stolní, 40 g másla, víno bílé stolní, Amylon Škrob -Solamyl, sůl, pepř černý mletý. POSTUP PŘÍPRAVY: Hnízda: Syrové brambory okrájíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme polohrubou mouku, kmín, majoránku, česnek a ..
INGREDIENCE: 1 kg jehněčího plecka bez kostí, sůl, pepř, 2 cibule, 120 g sádla, 50 g hl. mouky, 5 lžic kečupu, 4 stroužky česneku, 150 g sterilovaného hrášku. POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté maso nakrájíme na kousky a vhodíme je na 5 minut do vařící vody. Poté kousky masa vyjmeme a na rozpáleném sádle opečeme. Opečené maso dáme na talíř a v tuku dorůžova osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mouku, zasmahneme a zalijeme vodou na řídkou omáčku. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, kečup a nakone ..
INGREDIENCE: 2 balíčky kulatých piškotů (po 140g), 1 balíčku dlouhých piškotů, 50g mandlí, 1 1 dl smetany ke šlehání, 1 balíčku ztužovače šlehačky, ovoce na ozdobu. Krém: 100g cukru krupice, 1 dl smetany ke šlehání, 3 dl mléka, 1 balíček pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 100g másla, 2 lžíce mouč. cukru, 2 lžíce rumu. Namáčecí roztok: 2 1 mléka, 2 lžíce cukru, 4 lžíce rumu. POSTUP PŘÍPRAVY : Dno dortové formy vyložíme svačinovým papírem a slabě potřeme vrstvou krému. Pak urovnáme ve vrs ..
INGREDIENCE: 400g libového vepřového masa, 40 g oleje, 1 cibule, 200 g zelených paprik, 300 g rýže, 60 g ementálu nebo eidamu, rajčatový protlak, mletá paprika, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Opranou rýži podusíme doměkka. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme mletou papriku a zamícháme.Na zpěněnou cibuli s paprikou vložíme drobně rozkrájené maso, osolíme, opepříme a necháme osmahnout. Potom podlijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme. K poloměkkému masu přidáme rozkrájené papriky, rajčatový protlak ..
INGREDIENCE: 1 1/2 l vody, 1 kg ryb (například candát, okoun), 1 cibule, 100 g kořenové zeleniny (celer,petržel), 1 pór, sůl, 2 bílky. POSTUP PŘÍPRAVY: Ryby vykucháme, zbavíme žáber, ale neoškrabujeme ze šupin. V hrnci je zalijeme studenou vodou, přidáme drobně rozkrájenou zeleninu, osolíme, přivedeme do varu a na mírném plameni hodinu vaříme. Vývar přecedíme. Můžeme ho také vyčistit bílky, s nimiž necháme polévku pod pokličkou dvakrát či třikrát přejit var: (Podle původních ruských předpisů s ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA