Recepty na xkuchtik.cz

OD BABIČKY | FRANCOUZSKÉ BRAMBORY ZAPÉKANÉ SE SÝREM

POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory nakrájené na kolečka dáme do kastrolu vytřeného česnekem a pak máslem. Osolíme. opepříme, lehce poprášíme nastrouhaným muškátovým oříškem a asi 100g strouhaného ementálu; zalijeme 1/4 1 svařeného mléka. Pak vmícháme 2 ušlehaná vejce, znovu posypeme strouhaným sýrem, vložíme do vyhřáté trouby a necháme zvolna zapékat asi 20-30 min. ..

MOUČNÍKY SLANÉ | DOMÁCÍ HOUSTIČKY

INGREDIENCE: 30 g droždí, 240 ml vlažného mléka, ½ lžičky cukru, 400 g poloh. mouky, rovná lžička soli, 2 žloutky, 80 g rozpuštěného másla, tuk na vymazáni plechu. Na posypání: Sůl, mák, kmín, dýňová semínka. POSTUP PŘÍPRAVY: Z droždí, cukru, poloviny mléka a tří lžic mouky zaděláme na kvásek, který necháme na teplém místě vykynut. V míse smícháme zbylou Mouku se solí, přidám žloutky rozšlehané ve zbytku mléka (z toho si dáme 2 lžíce stranou na potření houstiček), přilijeme kvásek a máslo ..

VEPŘOVÉ PLECKO | VEPŘOVÁ ROLÁDA Z PLECE

INGREDIENCE: 1 kg vepřové plece bez kosti, 2 lžíce plnotučné hořčice, 300 g celeru, 160 g mrkve, 3 cibule. Nádivka: 120 g libovější slaniny, 1 vejce, 4 žemle, 1 žloutek, 3 lžíce mléka, ml. pepř, 2 lžíce sekané petrželky, 200 ml bílého vína, sůl, 2 lžíce olivového oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové plecko rozkrojíme na plát a lehce naklepeme. Poté ho osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Slaninu nakrájíme nadrobno, rozškvaříme na pánvičce a necháme vychladit. Žemle nakrájíme na kostky, zastříkneme ..

KRÁLÍK | DUŠENÝ KRÁLÍK S KŘENEM

INGREDIENCE: 4 králičí stehna, 2 lžíce másla50 g slaniny, 1 cibule, 3 bobkové listy, 5 stroužků česneku, 1 lžíce vinného octa, 2 lžíce sekané petrželky, špetka tymiánu, celý pepř, 1 lžíce poloh. mouky, 100 g křenu, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Králičí stehna potřeme rozetřeným česnekem a odložíme na 45 minut do chladna. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a stehna, opečeme z obou stran. Zakápneme vinným octem, přidáme bobkový list, tymián, 8 kuliček pepře ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | HOVĚZÍ CIBULOVÝ GULÁŠ

INGREDIENCE: 600 g hovězího masa bez kostí, 60 g slaniny, 50 g sádla, 400 g cibule, 1 lžíce hladké mouky, mletá sladká paprika, sůl, česnek, 2 lžíce rajčatového kečupu, worcesterská omáčka, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso naklepeme a nakrájíme na stejně velké kostky. Slaninu pokrájíme na kostičky, rozškvaříme na sádle, přidáme drobně pokrájenou cibuli, usmažíme ji dozlatova, vmícháme papriku, potom maso a dusíme pod pokličkou ve vlastní šťávě. Po vydušení šťávy maso osolíme, podlijeme ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | NORMANDSKÝ KVĚTÁKOVÝ KRÉM

INGREDIENCE: 1 velký květák, 8 dl vývaru z hovězího masa a morkových kostí, šálek mléka, 2 žloutky, 35 g másla, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Květák očistíme a uvaříme v osolené vodě. Zbytek této vody přilijeme k vývaru a do připravené tekutiny propasírujeme měkký květák. Povaříme asi 8 minut a přilijeme 2/3 dávky mléka. Znovu krátce povaříme, odstavíme, vložíme máslo a vmícháme žloutky rozšlehané ve zbytku mléka. Polévku podle chuti dopepříme a dosolíme. ..

PŘEDKRMY | PLNĚNÉ ŽAMPIÓNY

INGREDIENCE: 8 větších žampiónů, 8 plátků anglické slaniny, 1 cibule, 1 červená paprika, 150 g pečeného drůbežího masa, 1 pórek 2 lžíce kyselé smetany, 1 lžička ostré hořčice, pepř, sůl, 8 párátek. POSTUP PŘÍPRAVY: Žampióny očistíme a opatrně odstraníme nožky a vnitřní okraje kloboučků, abychom získali větší prostor na plnění. Odřezané části pokrájíme a smícháme a nakrájenou cibulí a paprikou. Tuto směs krátce podusíme. Po vychladnutí přidáme pokrájené maso, pórek, smetanu, hořčici, pepř a sůl. ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | ROLÁDA PLNĚNÁ RÝŽOVO – SÝROVOU SMĚSÍ

INGREDIENCE: 400g zadního hovězího masa, ml. černý pepř, sůl. Na náplň: 100g vařené rýže, 50g nastrouhaného tvrdého sýra, 1 vejce, 2 lžíce nakrájené červené kapie, 2 lžičky jemně nasekané petrželové natě, 80g šunkového salámu v plátcích. Mimo toho: 40g tuku, 1 cibule, 2 lžíce hl. mouky, 300 ml hovězího vývaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso očistíme a rozkrojíme na plát, který naklepeme přes mikrotenovou fólii. Poté maso osolíme a opepříme. Rýži promícháme se sýrem, asi 1 lžičku sýra dáme stranou, vejc ..

DRŮBEŽ KUŘE | PEČENÉ KUŘE PO SELSKU

INGREDIENCE: 1 celé kuře, sůl, 3 stroužky česneku, ml. paprika, 40g rostlinného tuku, 30g uzené slaniny, 1 lžička Solamylu, 2 dl vývaru nebo vody, 40g másla. POSTUP PŘÍPAVY: Omyté kuře mírně osolíme, potřeme utřeným česnekem na povrchu i uvnitř, poprášíme ml. paprikou nebo grilovacím kořením, vložíme do tukem vymazaného pekáče, posypeme drobně nakájenou slaninou, podlijeme trochou vody a pečeme ve vyhřáté troubě pod pokličkou doměkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a odléváme horkou v ..

PŘEDKRMY | PLNĚNÁ RAJČATA

INGREDIENCE: 4 masitá rajčata (každé asi 200 g), 50 g šunky, 50 g tvrdého sýra, 2 cibule, 1 vejce, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata omyjeme a odkrojíme jejich horní třetinu. Vnitřek rajčat opatrně vyhloubíme čajovou lžičkou. Šunku a sýr nakrájíme na kostičky. Cibuli očistíme, pořádně omyjeme ve studené vodě a nakrájíme na tenká kolečka. Šunku, sýr a nakrájenou cibuli smícháme s vajíčkem a ochutíme solí a pepřem. Vzniklou hmotou plníme rajčata a celé vložíme do pekáčku. Ten položíme do vyhřá ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz