INGREDIENCE: 300 g poloh. mouky, 250 g mouč. cukru, 100 g tuku Hera, 3 vejce, 300g jemně strouhaných jablek, 1 prášek do pečiva, 1 vanil. cukr, 1 lžíce kakaa, rum. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mísy dáme mouku, kakao, prášek do pečiva a promícháme. Přidáme vanil. cukr, mouč. cukr, vejce a strouhané jablka. Vymícháme těsto a dáme do vymazaného a vysypaného srnčího hřbetu. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Po upečení a vychladnutí vyklopíme a podélně rozkrojíme. Obě půlky pokapeme rumem, potřeme pikantní ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Menší brambory uvaříme ve slupce. Nakrájíme cibulku a osmažíme ji na tuku dozlatova, přidáme 2 lžičky sladké papriky a do tohoto základu vložíme oloupané a na plátky nakrájené brambory. Podle chuti osolíme, opepříme a orestujeme. Na talíři sypeme strouhaným sýrem. ..
INGREDIENCE: 1 l vody, 500 g cibule, 200 g medu, 100 g cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Na mírném ohni povaříme oloupanou a nakrájenou cibuli, med a cukr. Poté přecedíme přes sítko. Užíváme 1 lžíci co 2 hodiny. ..
INGREDIENCE: 4 krůtí stehna, 50 g slaniny, 2 malé cibule, 3 stroužky česneku, 250 g másla, 6 jalovčinek, ½ dl červeného vína, 2 bobkové listy, nové koření, tymián ml. pepř, sůl, citr. šťáva. POSTUP PŘÍPRAVY: Stehna prošpikujeme slaninou, pokapeme citr. šťávou, potřeme česnekem, okořeníme tymiánem, ml. pepřem, ml. novým kořením, drcenými jalovčinkami a polijeme polovinou rozpuštěného másla. Necháme 2 dny odležet v chladnu. Na druhé polovině másla necháme zesklovatět drobně krájenou cibuli, ..
INGREDIENCE: 200 g hl. mouky, 150 g ztuženého pokrmového tuku, 200 g strouhaného tvrdšího sýra, 1 žloutek, 3 lžíce mléka, ½ lžíce jedlé sody. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny ingredience smícháme a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme ho na tenký plát, potřeme bílkem a podle chuti posypeme různým kořením. Rádýlkem nakrájíme na proužky a pečeme dozlatova. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Vykostěný bůček rozřízneme na velký plát, naklepeme ho a osolíme. Dostatečně ho potřeme utřeným česnekem a grilovacím kořením, můžeme přidat libeček nebo dobromysl. Srolujeme, převážeme nití a uvaříme doměkka. Uvařenou roládu obalíme v ml. paprice zavineme do alobalu a necháme v lednici ztuhnout. ..
INGREDIENCE: 4 kuřecí řízky, 4 plátky anglické slaniny, 4 plátky sýra, šalvěj, tymián. Omáčka: 2 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu, 1 lžíce bílého vína 100 g pomazánkového másla, sůl, šalvěj, tymián, 125 ml šlehačky, 400 ml vývaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso tence naklepeme. Na každý plátek dáme plátek slaniny a sýra, mírně osolíme a posypeme šalvějí a tymiánem. Svineme do závitků, upevníme párátky nebo nití, vložíme do pekáče a zalijeme připravenou omáčkou, kterou jsme připravily z přísad a r ..
INGREDIENCE: 400 g brokolice, 120 g brambor, sůl, vegeta, ml. pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Brokolici rozebereme na růžičky, košťál nakrájíme na tenká kolečka a dáme ho předvařit do osolené vody. Poté přidáme růžičky brokolice a na kostky nakrájené brambory. Vše spolu uvaříme doměkka. Poté polévku rozmixujeme. Ochutíme vegetou, solí a pepřem. Polévku můžeme doplnit na oleji osmaženou a na kostky nakrájenou houskou nebo rohlíkem. ..
INGREDIENCE: 500 g hovězího masa, 2 lžíce Solamylu, 6 lžic oleje, 250 g žampiónů, 150 g zelí, 1 lžíce sójové omáčky, 2 vejce, 3 1žíce bílého vína, 4 feferonky, sůl, vývar. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné maso nakrájíme na nudličky, které obalíme v Solamylu a vejcích. Chvíli je necháme v chladnu uležet. Pak maso zprudka opečeme v rozpáleném oleji za stálého míchání. Asi po 6 minutách přidáme jemně pokrájené žampióny, zelí a feferonky Všechno znovu opečeme. Mezitím připravíme z vína a sójové omáčky zá ..
INGREDIENCE: 500 g hladké mouky, l šálek mléka, 30 g droždí, l lžíce tuku, l žloutek, l lžíce cukru, sul, tuk na plech. POSTUP PŘÍPRAVY: Z vlažného mléka, lžičky cukru, lžíce mouky a rozdrobeného droždí umícháme kvásek a necháme jej vykynout. V míse si připravíme prosátou mouku, žloutek, rozehřátý tuk, vykynutý kvásek a špetku soli. Zaděláme těsto, dobře je promícháme a propracujeme, až je hladké a pevné, posypeme je trochou mouky, přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vykynout. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA