INGREDIENCE: 500g hl. mouky, 250g Ramy, 250g mouč. cukru, 1 vejce, 2 žloutky, trochu ml. skořice, 10 rozdrcených hřebíčků, 1 prášek do pečiva.POSTUP PŘÍPRAVY: Vypracujeme těsto, ze dvou třetin vyválíme plát a položíme na vymazaný plech. Potřeme zavařeninou, zbylé těsto vyválíme na úzké válečky a křížem překládáme na povrch zavařeninou potřeného těsta. Upečeme ve vyhřáté troubě do růžova. ..
INGREDEINCE: 250g hl. mouky, 1 vejce, 3 lžíce medu, 30g tuku Hera, 100g mouč. cukru, 1 lžičky jedlé sody, perníkové koření.POSTUP PŘÍPRAVY: Med s tukem rozpustíme, třeme s cukrem a vejcem a přidáme ostatní ingredience. Necháme do druhého dne odpočinout. Potom vyválíme 3 placky, potřeme marmeládou, svineme jako závin a pečeme na vymazaném plechu. Před a při pečení potíráme cukrovou vodou. Hned po upečení se krájí. Můžeme také polít polevou. ..
INGREDEINCE: Na těsto – 4 vejce, 75g mouč. cukru, 1 vanilkový cukr, 2 žloutky, 125g polohrubé mouky, na špičku nože prášku do pečiva.Na náplň – 9g bílé želatiny (asi6 plátků), 1 broskvový kompot (850 ml), 200g bílého jogurtu, 1 lžíce cukru, 200ml smetany ke šlehání, 50g strouhaných mandlí, 3 lžíce mouč. cukru, 1 bílek, zelenou potravinářskou barvu.POSTUP PŘÍPRAVY: Z bílků připravíme tuhý sníh. Zašleháme do něj mouč. cukr i vanilkový. Potom vmícháme žloutky a prosijeme mouku s práškem do pečiva. ..
INGREDIECE: 150g másla, 150g cukru, 500g hladké mouky, 2 vejce, třešně( i kompotované).POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo rozpustíme a nalijeme do mísy s prosetou moukou, cukrem a vejci a vypracujeme v těsto. Těsto pak rozdělíme na dva díly. Oba díly vyválíme na tloušťku 1 centimetru a první díl vložíme do vymazaného pekáče. Na těsto rozložíme vypeckované třešně. Druhým dílem těsta třešně přikryjeme, přimáčkneme a kolem dokola polijeme zbylým máslem, propícháme vidličkou a pečeme v troubě. Po vychladnutí na ..
INGREDIENCE: 350 g listového těsta, 1 kg jablk, 150 g cukru, 10 g piškotů, 2 žloutky, 80g rozinek, lžička skořice, 50 g másla na pokropeni ovoce, mouka na podsypání.POSTUP PŘÍPRAVY: Z listového těsta vyválíme obdélník, který na středu posypeme oloupanými a na plátky nakrájenými nebo nastrouhanými jablky, drcenými piškoty, rozinkami, skořicí a cukrem a pokropíme rozpuštěným máslem. Svineme, potřeme žloutkem a pečeme v dobře předehřáté troubě. Po zapečení plamen zmírníme a zvolna dopečeme. Upečený ..
INGREDIENCE: 1 balíčku čokoládového dortu v prášku, 3 lžíce rozehřátého másla nebo Hery, 1/8 l vody, 2 lžíce rumu, 80g ořechových jader, 1 balíček kandovaného ovoce, 50 g rozinek, 40 g čokolády, l balíček čokoládové polevy.POSTUP PŘÍPRAVY: V misce promícháme půl balíčku čokoládového dortu v prášku, máslo, vodu a rum. Přidáme nahrubo rozsekaná ořechová jádra, nakrájené kandované ovoce, rozinky a čokoládu nakrájenou na kostičky. Hmotu upečeme v dobře předehřáté troubě ve vymazané moukou vysypané f ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Povaříme asi 10 minut 1 máslo, 2 sklenice mletého cukru, 3 polévkové lžíce kakaa a půl hrnku mléka. Poté odlijeme 1 sklenici. Zbytek necháme vychladnout. Do vychladlého přidáme 3 vejce, vanilkový cukr, 2 sklenice mouky s práškem do pečiva a trochu mléka. Dobře promícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě. Po upečení odlitou sklenici nalijeme na moučník a posypeme ořechy nebo kokosem. ..
INGREDIENCE: Těsto: 200g polohrubé mouky, 200g mouky, 4 vejce, 1 celé máslo, trošku skořice, vypracujeme těsto.Žmolenka: třtinový cukr, kokos, skořice, máslo, cukr a mouka.POSTUP PŘÍPRAVY: Těsto ( neúplně tuhé ) rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu dáme do vymazané a kokosem vysypané formy. Poklademe, nastrouhané jablka, žmolenku a další půlku těsta. Navrch posypeme žmolenkou a pečeme asi 1 hodinu při 180°C. ..
INGREDIENCE: 1,5 dl vody, 500g cukru, 4 lžíce citrónové šťávy, 60 g škrobové moučky, 200 g spařených oloupaných mandlí, 100 g lískových oříšků.POSTUP PŘÍPRAVY: Svaříme vodu s cukrem a citrónovou šťávou. Do takto připraveného sirupu vmícháme škrobovou moučku, namočenou ve vodě. Za stálého míchání povaříme. Když směs počne houstnout, přidáme spařené oloupané mandle a rozpůlené lískové oříšky. Zamícháme a vlijeme na plech, poprášený škrobovou moučkou. Cukrářským nožem urovnáme do čtyřcentimetrové v ..
INGREDIENCE: 2 šálky borůvek, 1/2 l mléka, 2 vejce, 30dkg polohrubé mouky, 8-10 dkg cukruPOSTUP PŘÍPRAVY: V mléce rozkvedláme žloutky , cukr, sůl přidáme mouku a tuhý sníh z bílků. Nakonec lehce vmícháme borůvky.Pečeme jako normální lívance. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA