INGREDIENCE: 250 g hladké mouky, 3 žloutky, špetka soli, l lžička moučkového cukru, l lžíce rumu, l lžíce sladké smetany, mouka na vál, 100% tuk na smažení, moučkový cukr na obalem POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku nasypeme na vál, uděláme v ní důlek, vyklepneme do něj žloutky, přisolíme a přisladíme, ochutíme rumem a zaděláme smetanou. Podle potřeby podsypáváme moukou a těsto propracováváme, až je hladké a nelepivé, asi jako tažený závin. Poté těsto přikryjeme a necháme půl hodiny odpočinout v chladu. Vál ..
INGREDIENCE: 200 g hladké mouky, l lžička prášku do pečiva, 100 g tuku, 60 g rozinek, 80 g cukru, l vejce, vanilkový cukr, citrónová kůra.POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku smícháme s práškem do pečiva a s cukrem, vmícháme rozinky. Přidáme změklý tuk a celé vejce. Zpracujeme těsto, vyválíme placku a vykrajujeme tvary. Pečeme v horké troubě asi 15 minut. ..
INGREDIENCE: 180 g moučkového cukru, 180 g másla (nebo rostlinného tuku), 180 g mandlí (mohou být i vlašské ořechy), l vejce, 2 lžíce tekutého medu, 5 lžic mléka, 1/2 lžičky skořice, špetka muškátového oříšku, 2 hřebíčky (nebo l lžička prášku do perníku), 350 g hladké mouky, strouhaná citrónová kůra z celého citrónu, l vejce na potření perníčků.POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku, cukr, koření, strouhané mandle (nebo ořechy) a strouhanou citrónovou kůru smícháme a zaděláme směsí rozehřátého másla, mléka, med ..
INGREDIENCE: 350 g polohrubé mouky, 250 g másla (lžíci odebereme na vymaštění košíčků), 120 g cukru, lžička citrónové kůry, 4 žloutky.Náplň: 200 g cukru, 1/8 l vody, 200 g strouhaných mandlí nebo oříšků, 2 bílky, citrónová kůra z půlky citrónu, l lžíce rumu.POSTUP PŘÍPRAVY: Ze surovin na košíčky vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu odpočinout, pak ho natlačíme tence do vymaštěných formiček košíčků a upečeme v horké troubě dobleda. Vychladlé košíčky naplníme náplní: cukr svaříme s vodou ..
INGREDIENCE: 1 bílek, 80g práškový cukr, 100g strouhaný kokos, pražené mandle.POSTUP PŘÍPRAVY: Našleháme bílek s cukrem, přidáme kokos. Všechno smícháme a směsí obalujeme mandle. Nakonec ještě můžeme obalit v kokosu. ..
INGREDIENCE: 1. směs: 140 g jemně nastrouhaných oloupaných mandlí, 140 g moučkového cukru, 1 lžíce bílku z vejce, trochu zelené potravinářské barvy. 2. směs: 170 g moučkového cukru, 110 g strouhaných vlašských ořechů, 60 g čokolády na vaření, 1 bílek z vejce, 1 lžíce rumu. Čokoládová poleva: 90 g čokolády na vaření, 50 g tuku, 2 lžíce vařící vody. POSTUP PŘÍPRAVY: První směs (marcipán) hněteme z mandlí, moučkového cukru a bílku, můžeme přimíchat trochu potravinářské barvy. Pro druhou směs smíchá ..
INGREDIENCE: 500 g hladké mouky, 170 g moučkového cukru, l lžička mleté zrnkové kávy, l žloutek, l celé vejce, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 200 g Hery. Náplň: 130 g másla, 150 g moučkového cukru, 1/8 l silné černé kávy, l lžíce hrubé mouky.Poleva: 200 g moučkového cukru, 2 lžíce horké silné kávy.POSTUP PŘÍPRAVY: V mouce rozmícháme prášek do pečiva a cukr, dále kávu, žloutek, celé vejce a tuk. Vypracujeme těsto, které necháme v chladu l hodinu odležet. Potom rozválíme na plát silný 5 mm a vykraj ..
INGREDIENCE: 250 g hladké mouky, 200 g másla nebo tuku Hera, 100 g mletých ořechů, 200 g moučkového cukru, 50 g strouhané čokolády, l vejce.Náplň: 100 g másla, 100 g moučkového cukru, 1 žloutek, 50 g mletých ořechů.POSTUP PŘÍPRAVY: Z přísad na ořechy vypracujeme hladké těsto, které hned můžeme plnit do formiček na ořechy. Formičky plníme jen tak, aby v nich zůstal důlek na náplň. Pak je rozložíme na plech a v předehřáté, ale nepříliš horké troubě upečeme. Po upečení je hned vyklopíme z formiček, ..
Ovocná náplň: 100g másla, 50g mouč. cukru, 1 lžíce rybízového džemu, 1 lžíce rumu. Ovocná náplň s ořechy: 150g mletých vlašských ořechů, 50g mletých mandlí, 100g mouč. cukr, 2 žloutky, 1 lžíce rumu, 120g rybízového džemu. ..
INGREDIENCE: 250g mletých piškotu, 150g mletých ořechů, 100g jemně nasekaných mandlí, 100g jemně nasekaných sušených meruněk, 2x kandovaného ovoce, 2 lžíce rumu, 100g mouč. cukru, kakao, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 250g 100% tuku. POSTUP PŘÍPRAVY: Vše smícháme a uhněteme v hmotu z které tvoříme hrudky nebo kuličky. Necháme je zaschnout asi 2-3 hodiny, poté máčíme v čokoládě a uložíme na chladné místo. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA