Recepty na xkuchtik.cz

ZELENINA | BULHARSKÁ KAPUSTA.

POSTUP PŘÍPRAVY: 300-400g vepřového masa nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a dusíme v kastrole asi hodinu. Pak přidáme 1/2 kg spařené a nahrubo nasekané kapusty, 6 až 8 větších na kostky nakrájených syrových brambor a dáme dusit pod pokličku. Mezitím nakrájíme cibulku, zpěníme ji na omastku, přidáme hladkou mouku a uděláme světlou cibulovou jíšku. V okamžiku, kdy jame ji stáhli s ohně, přidáme 3 stroužky třeného česneku a vše smícháme v jednom kastrole. Podáváme s vařeným pažitkou posypaným ..

ZELENINA | BULHARSKÉ PAPRIKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: I. Paprikové lusky opečeme, oloupeme, zbavíme semen, po délce rozpůlíme, lehce posolíme a plníme jako vaničky směsí strouhaného tvrdého sýra smíchaného s vejci. Půlky paprik srovnáme do vymaštěného pekáčku poklademe na ně kousky másla a rychle zapečeme v troubě. Nesmí se přepálit. II. Syrovým paprikám odkrojíme vršek, zbavíme je semen a naplníme nádivkou ze strouhaného sýra rozmíchaného s vejci a kouskem másla. Naplněné papriky srovnáme do pekáčku, polijeme rozehřátým máslem a ..

ZELENINA | SRBSKÉ PAPRIKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Paprikové lusky opečeme, oloupeme, zbavíme semen, osolíme a několikrát za sebou obalíme v mouce a rozšlehaných vejcích. Smažíme v rozpáleném oleji. Obměna: můžeme obalovat několikerým způsobem: nejdříve ve vejcích, pak v mouce a znovu ve vejcích a nakonec ve směsi strouhanky, červené papriky a strouhaného sýra - nebo ve vejcích, v mouce, ve vejcích, pak ve strouhance a nakonec opět ve vejcích. ..

ZELENINA | TURECKÉ PAPRIKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Odkrojíme vršky, odstraníme jádra, opláchneme a připravíme nádivku: do brynzy vmícháme celá vejce - na 150g brynzy 3 vejce -, vzniklým krémem naplníme papriky, navrch dáme štipec másla, přiklopíme víčkem a v tuku dusíme do měkka, podlité trochou vývaru. Pak je zcela krátce ožehneme v rozpálené troubě. Zalijeme silnou rajčatovou omáčkou a podáváme s bílou vekou. ..

ZELENINA | LELČO Z PAPRIK.

POSTUP PŘÍ ..

ZELENINA | ŠPENÁTOVÉ OMELETY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Mrazený špenát rozdělíme na několik dílů, dáme zpěnit cibulku a na ní necháme špenát roztát. Zatímco se dusí, ušleháme ze 3 bílků sníh, přidáme k němu 3 rozšlehané žloutky, asi 70 až 80g jemné strouhanky a vše vmícháme do špenátu. Těstíčko vléváme na rozpálený omastek na pánvi a smažíme omelety. Dáme na ně smažená vejce nebo míchaná vajíčka a stočíme je. ..

ZELENINA | ZELENINA S VEJCI.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na lehce osmahnutou cibulku dáme na nudličky nakrájenou kapustu, celer, trochu hrášku a chvíli dusíme. Pak zalijeme rozkloktanými vejci, osolíme a mícháme, až se srazí. Hotové posypeme petrželkou. ..

ZELENINA | PROVENSÁLSKÉ BUCHTIČKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně nastrouháme 1/2 kg mrkve, dáme do rendlíku se 100g másla, se 150g vanilkového cukru, přidáme trochu citrónové kůry, špetku pepře a na mírném ohni dusíme pod pokličkou. Když se vyvařila šťáva, zalijeme trochou smetany a znovu povaříme. Vychladlou nádivkou plníme buchtičky, které jsou nejen dobré, ale vydrží i velmi dlouho vláčné. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz