INGREDIENCE: 700g brambor, 2 menší cibule, 250g těstovin, 3 lžíce kečupu, 1 lžička mleté červené papriky, 5 stroužků česneku, mořská sůl, 4 polévkové lžíce olivového oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné syrové brambory nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme červenou papriku a brambory a krátce osmahneme. Těstoviny uvařené v osolené vodě přidáme k bramborům, osolíme a podusíme. Do hotových brambor přidáme kučup a utřený česnek. ..
INGREDIENCE: Cibule, mrkev, celer, petržel, růžičková kapusta, hrst sojového granulátu, sůl, mleté nové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle zpěníme cibuli, osmahneme nakrájenou zeleninu, granulát, osolíme, přidáme nové koření, zalijeme vodou a vaříme. Když je zelenina měkká, přidáme do polévky nudle nebo vařenou rýži a dochutíme. ..
INGREDIENCE: 1 kg uzené vepřové krkovičky, 6 stroužky mladého česneku. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzenou vepřovou krkovičku nakrájíme na plátky silné asi dva centimetry, jednotlivé plátky potřeme nastrouhaným česnekem, vložíme do kastrolu, mírně podlijeme a pečeme jako vepřovou pečeni. Podáváme s bramborem a kyselým zelím. ..
INGREDIENCE: 500 g mletého masa, 50 g slaniny, 1 cibule, 200 měkkého salámu nebo kabanosu, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, 2 žemle, šálek mléka, 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso smícháme se slaninou nakrájenou na kostičky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, nastrouhaný česnek, žemle rozmočené v mléce, vejce, hladkou mouku, vše důkladně rozmícháme (nejlépe rukama) a podle potřeby zahustíme strouhankou. Na sáčku z mikrotenu vytvarujeme plát, polož ..
INGREDIENCE: 750 g skopového masa z plece, 7 lžic oleje, 3 cibule, 1 lžíce papriky, 2 lžíce hladké mouky, kelímek zakysané smetany, 1 zelená a 1 červená paprika, 3 lžíce kečupu nebo protlaku, sůl, po špetce pepře a drceného kmínu, 1 l vývaru z bujónové kostky. POSTUP PŘÍPRAVY: Skopové maso nakrájíme na kousky a mírně osolíme. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a za stálého míchání ho opékáme dohněda. Pak vmícháme papriku, pepř a kmín, zalijeme vývarem nebo horkou vodou ..
INGREDIENCE: 600 g kabanosu, 1 zelené papriky, 1 malé salátové okurky, 100 tvrdého sýra, 100 g slaniny nakrájené na tenké plátky. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupeme kabanos a ve vzdálenosti 1 cm ho napříč nakrojíme do poloviny. Papriku rozčtvrtíme, zbavíme jadérek, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Okurku oloupeme a nakrájíme na plátky a sýr rozkrájíme na malé kousky. Papriku, okurku a sýr vkládáme střídavě do nakrojených částí kabanosu. Takto plněný salám stočíme do kruhu, obalíme slaninou a položí ..
INGREDIENCE: 1/2 brokolice (může být i mražená), kousek celeru, 5 lžíce ovesných vloček, 1 kostka masoxu, 2 lžíce másla, sůl, asi 1,5 l vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Brokolici rozebereme na malé růžičky, celer hrubě nastrouháme. V kastrůlku rozpustíme máslo, na kterém osmahneme ovesné vločky a nastrouhaný celer, rozředíme vodou, přidáme masox, sůl a růžičky brokolice. Vaříme, až zelenina změkne. ..
INGREDIENCE: 500g brambor, 200g jemné celozrnné mouky, 1 čerstvé vejce, 4 másla, sůl, 150g máku, 200g hnědého cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvařené v páře necháme vychladnout a potom je rozmačkáme. Z brambor, mouky, vejce a soli uděláme těsto. Na pomoučeném vále z něj uděláme dlouhý váleček, který pokrájíme na dílky. Každý dílek rozválíme zvlášť na sílu asi 20 mm a nožem z něj krájíme asi 50mm dlouhé díly. Z každého dílu vyválíme rukou šulánek. Šulánky dáme pak uvařit do slané vařící v ..
INGREDIENCE: 40dkg hladké mouky, 25dkg másla, 5 dkg mletého cukru, 3 dkg kvasnic, sůl, vanilkový cukr, 2 žloutky, citrónová kůra, asi 1 hořčicová sklenka mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mouky nastrouháme máslo, přidáme ostatní přísady, včetně rozdrobeného droždí. Mléko dáváme studené.Zaděláváme večer a necháme do rána v chladnu kynout. Ráno vyválíme asi na půl cm silný plát z kterého vykrájíme kolečka. Nadíváme tvarohem, ořechama nebo mákem, sypeme drobenkou. Povrch před pečením nepotíráme. Drobenk ..
INGREDIENCE: 1 l mléka, 200 g hladké mouky, 2 vejce, 1/2 lžičky soli, 4 lžíce zmrazené zeleniny (mrkev s hráškem), olej, na zdobení rajčata, pomazánkové máslo, strouhaný sýr, kečup. POSTUP PŘÍPRAVY: Mléko ušleháme s vejci, moukou a solí a vmícháme povařenou a okapanou zeleninu. Ze směsi pečeme na vymaštěném lívanečníku placičky. Ještě vlažné placičky potřeme pomazánkovým máslem, obložíme plátky rajčat, posypeme strouhaným sýrem a pokapeme kečupem. Podáváme jako rychlý teplý předkrm, malé pohoš ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA