Recepty na xkuchtik.cz

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | ŠVÉDSKÉ KRŮTÍ ZÁVITKY

INGREDIENCE: 600 g krůtích prsíček, 100 g šunky, 100 g plátkového sýra, olej, vývar, 2 dl šlehačky, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky masa obložíme šunkou a sýrem, zavineme, ovážeme nití a dáme prudce opéct na oleji. Opečené závitky podlijeme vývarem a dusíme asi pul hodiny. Pak závitky vyjmeme, do šťávy přidáme šlehačku, opepříme, osolíme. Podáváme s bramborami nebo s rýží. ..

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘECÍ ZÁVITEK S KYSANÝM ZELÍM

INGREDIENCE: 600g větších kuřecích prsíček, 250g kysaného zelí, 50g slaniny, 60g cibule, sůl, pepř, 40g oleje, 1 lžíce másla, 80g cibule, 3 stroužky česneku, 20g hl. mouky, 30g tuku, 3 dl vývaru nebo vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Z prsíček nakrájíme řízky a jemně naklepeme do šířky. Kysané zelí promícháme se slaninou nakrájenou na kostičky, drobně nakrájenou cibuli a trošku soli a pepře. Takto upravené zelí klademe na naklepané řízky, pevně zatočíme, sepneme párátky, osolíme a opepříme. V kastrolu na ..

BRAMBORY | BRAMBORY PLNĚNÉ KUŘECÍM MASEM

INGREDIENCE: 1,5 kg brambor, 100 ml oleje, 20 g hladké mouky, 125 ml mléka, l vejce natvrdo, 2 cibule, 200 g pečeného kuřecího masa, 300 g strouhaného sýra, petrželka, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, po vychladnutí je oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme vnitřky. Bramborovou hmotu rozmačkáme, osolíme, okořeníme a přidáme nadrobno pokrájené vejce. Z oleje, mouky a mléka uděláme bešamel a vmícháme do směsi. Přidáme osmaženou cibulku a nakrájené maso. Směsí plníme ..

RYBY FILÉ | RYBA PO ČÍNSKU

INGREDIENCE: 1 kg ryby (filé, mořská štika apod.), svazek naťové cibulky nebo několik menších pórků, citrónová šťáva, 2 vejce, sůl, olej, 1/2 lžičky zázvoru, sklenka bílého vína, 4 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky glutasolu, l lžička cukru, l lžíce škrobové moučky. POSTUP PŘÍPRAVY: Ryby nakrájíme na menší kousky, pokud mají kosti, odstraníme je, maso pokapeme citrónem, osolíme a obalíme v rozšlehaných vejcích. Hned je po částech vhodíme do rozpáleného oleje a smažíme. Vidličkou oddělujeme i jed ..

KRÁLÍK | KRÁLÍK NA SMETANĚ II

INGREDIENCE: Naporcovaný králík, máslo, olej, česnek, sůl, kmín, pár kuliček černého pepře, bobkový list, drcený jalovec, plnotučná hořčice, 2 velké cibule, 20 dkg slaniny, kysaná a sladká smetana, brambory, 2 dl červeného vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Kousky králíka necháme přes noc marinovat v oleji s česnekem. Pekáč vymažeme tenkou vrstvou másla. Naklademe na silnější plátky nakrájená kolečka brambor, lehce osolíme a pokmínujeme. Kousky králíka osolíme a položíme na brambory, lehce potřeme hořčicí ..

KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ | BOSÁKY SE ZELÍM II

INGREDIENCE: 700g brambor, 250 g polohrubé mouky, sůl, l vejce, 1-2 lžíce sádla. příloha: 400 g kysaného zelí, l malá cibule, kmín, 120 g slaniny. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oškrábeme, najemno nastrouháme do mísy a necháme je asi 10-15 minut odležet. Poté slijeme tmavou šťávu a přidáme mouku, sůl, vejce a po důkladném zamíchání tvoříme z těsta s pomocí polévkové lžíce „noky", které vkládáme do vroucí osolené vody. Vaříme asi 10 minut. Je nutné je ode dna nádoby po 4 minutách lehce přizvednout. ..

HOUBY | ŽAMPIONY S OŘECHY

INGREDINCE: 500g žampionů, 1 lžíce zelené petrželky, 1 lžíce piniových ořechů, 1 lžíce vlašských ořechů, 1 lžíce rozinek, smetana, bílé přírodní víno, 1 sklenička brandy, sůl, pepř, 50g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Žampiony očistíme, omyjeme a necháme oschnout. Odřízneme kloboučky a nožičky najemno nasekáme. Na pánvi rozpustíme máslo a žampiony v něm asi 10 min. smažíme. Přidáme petrželku, sůl a pepř. Zalijeme vínem a na mírném plameni dusíme asi 25 min. Pak přidáme rozinky, oříšky a vaříme dalších ..

LUŠTĚNINY | ŠPANĚLSKÁ OMÁČKA.

INGREDIENCE: 60g tuku, 500g hovězích kostí, 1 celer, 1/2 petržele, 1 /2 mrkve, 30g cibule, 10 zrnek černého pepře, 50g mouky, 20g rajského protlaku, trochu červeného a trochu dezertního vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozsekané hovězí kosti, na plátky pokrájenou kořenovou zeleninu a pepř pražíme na tuku: Ještě než je zelenina hnědá, přidáme kolečka cibule a necháme zhnědnout. Posypeme moukou, a až i ta ztmavne, přelijeme vodou, přidáme rajský protlak, červené a dezertní víno a necháme 2 až 3 hodiny vař ..

KNEDLÍKY RŮZNÉ | PÁLENÉ TĚSTO.

INGREDIENCE: 50g másla, 3/4 l mléka nebo vody, 150g poloh. mouky, 3 vejce, trochu soli. POSTUP PŘPRAVY: Do kastrolu dáme mléko nebo vodu, tuk a sůl a směs přivedeme do prudkého varu. Za stálého míchání přisypeme mouku a mícháme tak dlouho, až se hmota nechytá hrnce. Pak sundáme nádobu z ohně, těsto přendáme do porcelánové misky, vařečkou je trochu v misce rozetřeme a asi 2 minuty vmícháváme postupně vejce. Pečeme v ne příliš horké ale dobře vytopené troubě 170 Oc. Takto upečené těsto ihned pou ..

LUŠTĚNINY | ČOČKOVÉ KARBANÁTKY S MÁTOU.

INGREDIENCE: 300g čočky, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky mleté papriky, sůl, 2 lžíce posekaných listů máty, 1/4 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky kari koření, 2 vejce, strouhanka, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Čočku několik hodin máčíme ve vodě, uvaříme a semeleme na mákovém mlýnku spolu s cibulí a česnekem. Hmotu osolíme, okořeníme, přidáme vejce, podle potřeby strouhanku a zpracujeme. Formujeme karbanátky, obalujeme ve strouhance a smažíme nebo pečeme v troubě na plechu z obou stran do zl ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz