Recepty na xkuchtik.cz

RÝŽE | RIZOTO ZE ZBYTKŮ PEČENÉ DRŮBEŽE.

INGRDIENCE: Zbytky pečených kuřat i s nádivkou, 300g dušené rýže, 1 cibule, 1 paprika, 2 rajčata, 50g másla, sůl, 50g tvrdého sýra, sekaná petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle osmahneme drobně pokrájenou cibuli, přidáme očištěnou na nudličky nakrájenou papriku a oloupaná rajčata. Když je zelenina podušená, přidáme na malé kostičky pokrájené kousky masa a nádivky. Nakonec vmícháme dušenou rýži, prohřejeme a podáváme sypané sekanou petrželkou a strouhaným sýrem. ..

DRŮBEŽ SLEPICE | BRAMBOROVÉ PLACKY S KOPŘIVOU.

INGREDIENCE: 1 kg brambor, 1 vejce, 5 lžic celozrnné mouky, 5 lžíc mladých lístků kopřivy, špetka majoránky, česnek, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové brambory nastrouháme nebo rozmixujeme, přidáme jemně nasekanou nebo rozmixovanou kopřivu a ostatní přísady. Na oleji smažíme nebo pečeme placky. Podáváme s jogurtem, naklíčenými semeny nebo jemně nakrájenou pažitkou a zeleninovým salátem. Obměna: Můžeme přidat dobromysl. ..

BRAMBORY | MOLDAVSKÉ BRAMBORY.

INGREDIENCE: 750 g brambor, 30 g mouky, 80 g másla, 250 ml smetany, 100 g strouhaného sýra, kopr, petrželka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce, nakrájíme je na čtvrtky a rozložíme do vymazaného pekáče. Z části másla a z mouky připravíme světlou jíšku, vmícháme horkou vodu a smetanu a povaříme. Nalijeme ji na brambory, posypeme petrželkou, koprem a sýrem. Povrch pokapeme zbylým máslem a vše zapečeme v troubě. ..

MOUČNÍKY KYNUTÉ | ČESKÉ KOLÁČE.

INGREDIENCE: 500g poloh. mouky, 1 lžičky soli, 50g krystalového cukru, 2 vejce, 250 ml mléka, 30g droždí, tuk na vymazání plechu. Náplň maková: 150g mletého máku, 150gmléka, 1 lžíce cukru, 12 mandlí. Náplň tvarohová: 200g tvarohu, 1 vejce, 2 lžíce cukru, rozinky. Náplň jablková: 4 větší jabka, 1 lžička skořicového cukru, 1 lžíce rozinek. POSTUP PŘÍPRAVY: Do menší části mléka vmícháme droždí a lžičku cukru a necháme odležet 15 minut. Do mísy prosijeme mouku se solí, přidáme 1 vejce a 1 žloutek ..

RYBY FILÉ | RYBA PO ŘECKU.

INGREDIENCE: 800 g mořské ryby (nejlépe rybí filé), citrón, palička česneku, 2 cibule, 3 lžíce kečupu nebo rajského protlaku, 2 zelené papriky (nebo sklenička sterilovaných paprik), 3 lžíce vypeckovaných oliv, sůl, pepř, hladká mouka na obalení, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce ryby pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na rozehřátém oleji osmažíme dočervena. Do vypeku vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme ji, přidáme nakrájené papriky (nebo Okapané sterilované p ..

KNEDLÍKY HOUSKOVÉ | TRAMPSKÝ HOUSKOVÝ KNEDLÍK.

INGREDIENCE: Na 500 g hrubé mouky 2 žloutky, 3-4 žemle, sůl, 3 dl mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mléka rozkvedláme žloutky, přidáme sůl a tolik mouky, až vypracujeme tužší těsto. Těsto je hotové, když se tvoří bubliny, které praskají, a těsto se nechytá měchačky. Nakonec vmícháme na kostičky nakrájené žemle. Knedlíky zaváříme do vařící vody, občas zamícháme a vaříme asi půl hodiny. ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | ROŠTĚNKY NA ŽAMPIONECH S HOUSKOVOU SEDLINOU.

INGREDIENCE: 600g hovězí roštěnky, drcený černý pepř, sůl, 30g slaniny, lžíce oleje, 300g drobných žampionů, 300 ml hovězího vývaru, 200 ml smetany (12%), lžíce hl. mouky. Na sedlinu: 6 žemlí, 3 vejce, 350 ml mléka, 60g másla, sůl, muškátový květ, 2 lžíce nasekané petrželové natě. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme jej na plátky asi po 75g, které z každé strany naklepeme, opepříme a osolíme. Slaninu nakrájíme na drobné kousky. V kastrolu rozehřejeme olej a opečeme na ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | DRŮBEŽÍ KRÉMOVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 500 g drůbežího masa (kuře, slepice, krůta), 150 g mrkve, 50 celeru, 50 g petržele, 1 cibule, 50 g másla, 50 g hladké mouky, 1 dl sladké smetany, 1 žloutek, muškátový květ, sůl, zelená petrželka, 2 l vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Drůbeží maso uvaříme doměkka v osolené vodě, do níž jsme přidali očištěnou zeleninu a cibuli. Polévku přecedíme, maso vykostíme, zbavíme kůže a rozmixujeme. Rozmixované maso dáme do polévky a její obsah doplníme na 1 l. Z 50 g másla a 50 g hladké mouky připravím ..

VEPŘOVÉ BŮČEK | BŮČEK NA STUDENO.

INGREDIENCE: 1 kg libového bůčku, 1 lžička soli, 2 paličky česneku, 1 cibule, 1 lžičky pepře, 2 bobkové listy. Pasta na potření: 2 paličky česneku, 1 lžičky, pepře, 1 lžička papriky, 1 lžička grilovacího koření, sůl, sádlo. POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, aby byl potopen, přidáme sůl, oloupaný česnek vcelku, 1 cibuli pokrájenou na kousky, pepř a bobkový list. Vaříme asi 50 minut. Pak necháme dojít, vyjmeme z vývaru a necháme ochladit. Vývar můžeme použít na s ..

JITRNICE JELITA A PREJT | UZENÉ JITRNICE.

INGREDIENCE: 1 kg vepřového výřezu, 150g vepřových jater, 150g vepřové kůže nebo 400g vepřových nožiček, 1 kg vepřového kolena mletý pepř, mleté nové koření, majoránka muškátový oříšek, sůl špetka vegety, vepřová střeva, špejle. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěné koleno, výřez a nožičky uvaříme v osolené vodě do měkka. Pokud použijeme kůže, tak je vaříme zvlášť. Uvařené maso a tučné části z kolena umeleme nahrubo. Kůže nebo obrané nožičky a játra krátce povařená v neosolené vodě (játra vaříme jen ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz