Recepty na xkuchtik.cz

Dárky ze skla | UZENÉ JITRNICE.

INGREDIENCE: 1 kg vepřového výřezu, 150g vepřových jater, 150g vepřové kůže nebo 400g vepřových nožiček, 1 kg vepřového kolena mletý pepř, mleté nové koření, majoránka muškátový oříšek, sůl špetka vegety, vepřová střeva, špejle. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěné koleno, výřez a nožičky uvaříme v osolené vodě do měkka. Pokud použijeme kůže, tak je vaříme zvlášť. Uvařené maso a tučné části z kolena umeleme nahrubo. Kůže nebo obrané nožičky a játra krátce povařená v neosolené vodě (játra vaříme jen ..

BRAMBORY | BRAMBORY DAUPHINE.

INGREDIENCE: 1 kg brambor, 2 stroužky česneku, 30 g másla, 140 ml smetany, 180 g strouhaného sýra, sůl, pepř, 90 g másla nakrájeného na velmi malé kostičky. POSTUP PŘÍPRAVY: Předehřejeme troubu. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Dno a stěny zapékací mísy namažeme utřeným česnekem a pak i bohatě máslem. Polovinu plátků brambor rozložíme na dno mísy, posypeme polovinou sýra, soli a pepře a poklademe polovinou kostiček másla. Pokryjeme druhou polovinou brambor, posypeme zbylým sýrem, ..

RÝŽE | SRBSKÉ RIZOTO.

INGREDIENCE: 250 g rýže, 300 g vepřového plecka, sůl, 30 g slaniny, 2 lžíce oleje, 1/2 lžičky sladké papriky, 1 cibule, 4 lžíce kečupu, 4 lžíce strouhaného sýra, 2 lžíce sekané petrželky. POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozehřáté slanině zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, osolíme a opečeme po všech stranách. Maso zaprášíme paprikou, zalijeme horkou vodou a dusíme téměř doměkka. Pak přidáme spařenou rýži, dobře promícháme, osolíme, dolijeme horkou vodou tak, aby tekutina přesahovala d ..

VEJCE | VAJEČNÉ RAGÚ (pro 4 osoby).

INGREDIENCE: 8 vajec, 2 cibule, 3 lžíce másla, 3 lžíce hl. mouky, 1 l mléka, 1 l čiré polévky, 1 svazek pažitky, 1 konzerva (210 ml) tuňáka v vlastní šťávě, 2 lžíce kaparů, sůl ,čerstvě ml. bílý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařme vejce natvrdo. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Zahřejme tuk a cibuli na něm opečeme dozlatova. Zasypeme moukou a za stálého míchání ji necháme zpěnit. Potom postupně přiléváme studené mléko a polévku a stále mícháme. Přivedeme do varu a asi 5 minut vaříme. Pažitku ..

ZABIJAČKA PAŠTIKY | JÁTROVÁ PAŠTIKA.

INGREDIENCE: 500 v vepřových jater, 1 a 1/2 kg vepřového masa (z plecka a libového bůčku bez kůže a kostí), 4 vetší cibule, 3 lžíce sádla, 2 vejce, 1/4 l neslazeného mléka Tatra (nebo i obyčejného mléka), asi 2 lžičky soli (podle chuti), l lžička bílého mletého pepře, 1/2 lžičky tlučeného novéno koření, 1/2 lžičky zázvoru, 1/2 lžičky skořice (raději méně), větší špetka muškátového oříšku. POSTUP PŘÍPRAVY: Játra a maso umeleme na strojku. Cibule nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle dožluta. P ..

ZABIJAČKA PAŠTIKY | JÁTROVÁ PAŠTIKA.

INGREDIENCE: 500 v vepřových jater, 1 a 1/2 kg vepřového masa (z plecka a libového bůčku bez kůže a kostí), 4 vetší cibule, 3 lžíce sádla, 2 vejce, 1/4 l neslazeného mléka Tatra (nebo i obyčejného mléka), asi 2 lžičky soli (podle chuti), l lžička bílého mletého pepře, 1/2 lžičky tlučeného novéno koření, 1/2 lžičky zázvoru, 1/2 lžičky skořice (raději méně), větší špetka muškátového oříšku. POSTUP PŘÍPRAVY: Játra a maso umeleme na strojku. Cibule nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle dožluta. P ..

OD BABIČKY | BABIČČIN DRDOL V KOŠÍKU.

INGREDIENCE: 50 g kuřecího masa, 50 g vepřové panenky, 50 g králičího masa, 50 g anglické slaniny, 30 g valašské klobásy, 200 g mražené růžičkové kapusty, 1 cibule, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, jalovčinky, 50 ml smetany, 20 ml slivovice, hladká mouka na obalení, olej na smažení, 300 g nastrouhaných syrových brambor. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny druhy masa nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Kuřecí maso potřeme česnekem, vepřovou panenku posypeme drcenými jalovčinkami a zakapeme s ..

PŘEDKRMY | SÝROVÁ ROLÁDA I

INGREDIENCE: 100 šunky, 250 g plátkového sýra. Náplň: 80 g másla, 2 obdélníčky taveného sýra (měkkého), 3 natvrdo vařená vejce, mlety pepř, sůl, lžíce polotučné hořčice, 1 sladkokyselá okurka, 1 cibule, zelená petržel. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátkový sýr v dobře uzavřeném mikrotenovém sáčku ponoříme do horké vody a necháme změknout. Mezitím si připravíme náplň: Máslo utřeme s tavenými sýry do pěny, přidáme drobně nakrájená vejce, okurku a zelenou petržel, přidáme hořčici, koření a sůl. Na obdélníku ..

BRAMBORY | ALSASKÉ BRAMBORY.

INGREDIENCE: 500 g nových brambor, 80 g másla, 1 cibule, 100 g slaniny, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oškrábeme a uvaříme v osolené vodě. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno. Slaninu rozpustíme na pánvičce, přidáme cibuli a osmahneme ji, nakonec přidáme máslo. Brambory podáváme přelité máslem se slaninou a cibulí. ..

DRŮBEŽ KUŘE | 3 x KUŘE S NÁDIVKOU.

Pokud chceme kuře naplnit nádivkou, osolíme ho, nádivku vložíme do břišní dutiny nebo pod kůži nad prsíčky, sešijeme nití nebo spíchneme jehlicemi, aby nádivka při pečení nevytékala a upečeme jako v předešlém předpise. Kuře však pečeme pomaleji, zvlášť Je-li nádivka v břišní dutině, aby se maso dostatečně propeklo a aby se propekla i nádivka. Někdy můžeme také péct nádivku mimo kuře, a to buď ve vymaštěném alobalu, nebo v kastrůlku. Nádivka pečená přímo v kuřeti má však lepší chuť. INGREDIENCE: ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz