Recepty na xkuchtik.cz

MOUČNÍKY KYNUTÉ | VELIKONOČNÍ KOBLIHY.

INGREDIENCE: 500 g polohrubé mouky, kostka droždí (40 g), 1/4 l sladké smetany, 5 žloutků, 125 g másla (1/8), 2 lžíce moučkového cukru, l lžíce rumu, marmeláda na naplnění, olej nebo sádlo na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Z droždí, několika lžic teplé smetany a lžičky cukru připravíme kvásek. Mouku smícháme s cukrem, vmícháme vykynutý kvásek, smetanu, v níž jsme rozkvedlali žloutky, rum a nakonec vmícháme změklé máslo. Vypracujeme středně tuhé těsto, které se nelepí na mísu, posypeme ho moukou, př ..

MOUČNÍKY DORTY | VELIKONOČNÍ VÝSLUŽKOVÝ DORT.

INGREDIENCE: 4 plátky bílé želatiny, 400 ml smetany, 50g mouč. cukru, 2 1 lžíce kakaa, 1 piškotový korpus ( o průměru 24 cm), 400g meruňkové marmelády, 50g čokoládové polevy, 4 lžíce strouhané čokolády, 4 čokoládové figurky, 6 cukrových kytiček. POSTUP PŘÍPRAVY: Namočíme želatinu. Našleháme smetanu s mouč. cukrem. Vymačkáme želatinu a rozehřejeme ji. 2 lžíce vmícháme do smetany a teprve potom přimícháme celé množství. Odebereme 1 třetinu smetany a ochutíme ji 2 lžícemi kakaa. Korpus rozkrojíme ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | VELIKONOČNÍ VĚTRNÍKY.

INGREDIENCE: 1/4 l mléka, 100 g másla nebo Hery, 200 g hladké mouky, 6 čerstvých vajec, špetka soli.Krém: 1/4 l sladké smetany, 1 lžíce polohrubé mouky, 6 tabletek sacharinu, 4 žloutky, 1 lžička želatiny, 1 dl vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Mléko nebo vodu vlijeme do kastrůlku s máslem a přisolíme. Směs vaříme, až se máslo rozpustí. Za stálého varu přisypeme najednou všechnu mouku a hned mícháme vařečkou, až těsto zhoustne a přestane se lepit na stěny kastrůlku. Těsto sejmeme z ohně a za častého míchá ..

DRŮBEŽ HUSA | POSVÍCENSKÁ HUSA.

INGREDIENCE: 1 mladá husa, kmín, sůl, několik jablk. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou, vykuchanou a omytou husu osušíme, kůži i vnitřek osolíme a pokmínujeme, do břišního otvoru vložíme několik malých jablk, kterým jsme vykrojili jádřince, spíchneme jehlicemi nebo zašijeme, husu položíme do pekáče, podlijeme trochou teplé vody a pečeme v horké troubě. Občas přeléváme výpekem a podléváme vodou. Na bocích husu pícháme vidličkou, aby se uvolnilo podkožní sádlo. Vypečené sádlo se nemá zbytečně přepalova ..

POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ | DRŠŤKOVÁ POLÉVKA II.

INGREDIENCE: 500g drštek, 1 sáčku zmrazené kořenové zeleniny, 2 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 1 větší cibule, 1 kostka masoxu, sůl, pepř, 1 lžíce mleté papriky, 1 lžička majoránky, 1 lžička drceného kmínu, 4 stroužky česneku, petrželka, polévkové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Dršťky namočíme do vlažné vody, propláchneme je od tekoucí vodou a nakrájíme na větší kousky. Zlijeme je studenou vodou, povaříme 5 minut, vodu slijeme a dršťky propláchneme. Tak je povaříme a propláchneme třikrát. Čisté ..

MOUČNÍKY SLANÉ | ZÁVIN PLNĚNÝ SÝREM.

INGREDIENCE: 1 lístkové těsto, 1 vejce na potření náplň: 200 g tvrdého strouhaného sýra (nejlépe ementál), 200 g šunkového salámu, sůl, 1/2 lžičky papriky. POSTUP PŘÍPRAVY: Lístkové těsto vyválíme do obdélníku, posypeme strouhaným sýrem, na nudličky nakrájeným šunkovým salámem, osolíme a okořeníme paprikou. Svineme do rolády, vložíme na vodou vypláchnutý plech, potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme ještě posypat trochou strouhaného sýra, vložíme do vyhřáté trouby a při vysoké teplotě upečeme doče ..

KNEDLÍKY HOUSKOVÉ | VÍDEŇSKÉ KNEDLÍKY.

INGREDIENCE: 250 g žemlí, 1 1 mléka, 1 vejce, 60 g másla, 100 g hrubé mouky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Žemle od minulého dne nakrájíme na kostičky a na másle dorůžova osmažíme. Na vychladlé kostičky v misce nalijeme mléko, v němž jsme rozšlehali vejce a sůl, přisypeme mouku a zlehka ji vařečkou spojíme s mlékem. Těsto necháme hodinu odpočinout a pak z něj uděláme pět knedlíků které 15 minut vaříme. Každý knedlík hned po uvaření dvěma vidličkami roztrhneme. Hodí se zvláště k pečením a k masům s omáčk ..

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘECÍ STEHÝNKA PO MYSLIVECKU.

INGREDIENCE: 1200g kuřecích čtvrtek nebo stehýnek, 50g oleje, 120g cibule, 3 stroužky česneku, 4 bobule jalovce, 5 celých pepřů, 3 kuličky nového koření, 1 hřebíček, 1 bobkový list, špetka tymiánu, sůl, ě dl vývaru nebo vody, 1 dl bílého vína, 2 lžíce rajčatového protlaku, 80g strouhaného sýra, zelená petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí čtvrtky opečeme krátce po obou stranách na horkém oleji, přidáme drobně nakrájenou cibuli a hrubě nasekaný česnek, osmáhneme, vložíme koření, trochu zalijme tep ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÁ OMELETA PRO LABUŽNÍKY.

INGREDIENCE: 4 uvařené a oloupané brambory, l menší pórek, 1 cibulka, 4 stroužky česneku, 100 g točeného salámu nebo l párek, větší špetka drceného kmínu, pepř, sůl, 2 vejce, 50 g strouhaného sýra, sádlo nebo olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Vychladlé oloupané brambory nakrájíme na hranolky nebo na plátky, pórek na kolečka, cibulku nadrobno, česnek na tenké plátky, salám nebo pórek na kousky. Na pánvi rozehřejeme tuk, vhodíme cibuli, chvíli ji opékáme, přidáme pórek, česnek a salám a společně chvíli sma ..

LUŠTĚNINY | KUBÁNSKÁ FEIJODA.

INGREDIENCE: 400 g barevných fazolí, špetku kmínu, 2 lžíce oleje, 80 g anglické slaniny, 2 stroužky česneku, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Předem namočené fazole uvaříme s kmínem doměkka a ocedíme. Slaninu nakrájíme na plátky a spolu s rozetřeným česnekem osmahneme na oleji. Do tohoto základu vmícháme fazole, osolíme a podáváme s kouskem uzeného masa. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz