Recepty na xkuchtik.cz

BRAMBORY | DUŠENÉ KOŘENĚNÉ BRAMBORY.

INGREDIENCE: 800 g brambor, 40 g másla, l cibule, pepř, sůl, pažitka, špetka tymiánu, kousek bobkového listu. POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně pokrájenou cibuli usmažíme dozlatova na másle, přidáme oloupané a na větší kousky nakrájené brambory, sůl a koření, podlijeme je do poloviny vařící vodou a dusíme doměkka. V hotovém pokrmu má být všechna voda odpařená. ..

RÝŽE | RÝŽOVÝ NÁKYP S DUŠENÝMI JABLKY.

INGREDIENCE: 300 g rýže, 1/2 l mléka, 50 g jablk, 2 vejce, 60 g rostlinného tuku, 100 g cukru, l citrón, strouhanka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži propláchneme horkou vodou, zalijeme osoleným mlékem s vodou (na jeden šálek rýže dva šálky vody s mlékem) a dusíme. Jablka oloupeme, rozkrájíme na plátky, zakapeme citrónovou šťávou a v troše vody s cukrem podusíme. Rostlinný tuk utřeme s cukrem a žloutky, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru a smícháme s prochladlou rýží. Nakonec lehce vmícháme sníh u ..

HOVĚZÍ RŮZNÉ | UHERSKÉ ZÁVITKY.

INGREDIENCE: 100 g hovězího masa, sůl, 20g brambor, 1 vejce, 10g šunky, 20 g smetany, 5 g hladké mouky, 10 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí plátek naklepeme a osolíme. Takto připravený plníme bramborem pokrájeným na hranolky, natvrdo uvařeným a posekaným vejcem a kouskem šunky. Plátek stočíme v závitek a upevníme nití nebo párátkem. Nasucho opečeme, podlijeme a dusíme. Zahustíme nasucho opraženou a ve vodě rozmíchanou. moukou, povaříme a nakonec zlepšíme smetanou a čerstvým máslem. ..

KNEDLÍKY OVOCNÉ | 5x JINAK OVOCNÉ KNEDLÍKY.

1. Z tvarohového těsta. INGREDIENCE: 100 g tvarohu, 100 g hrubé mouky, 1 žloutku, 10 g másla, 10 g cukru, ovoce, cukr na sypání, máslo. POSTUP PŘÍPRAVY: Z prolisovaného tvarohu, hrubé mouky, žloutku, másla a cukru uděláme těsto. Vyválíme, nakrájíme na čtverečky, plníme ovocem. Uvaříme, posypeme cukrem, pokapeme máslem. 2. Z odpalovaného těsta.INGREDIENCE: 150 g hrubé mouky, 1/8 l mléka, 1 vejce, sůl, 20 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Do vařícího mléka vsypeme mouku, osolíme, přidáme máslo a na ohni ..

KNEDLÍKY RŮZNÉ | TŘENÉ HALUŠKY.

INGREDIENCE: 10 g másla, 80 g hrubé mouky, 8 lžic mléka, sůl, 1 žloutek. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo utřeme se žloutkem a solí, přidáme mouku a mlékem zaděláme řidší těsto. Po stání (asi 1 hod.) těsto zaváříme přes haluškový cedník s většími otvory nebo je přendáme na prkénko, které si přidržíme nakloněné nad hrncem s vařící osolenou vodou a nožem ukrajujeme malé nočky - halušky. Po chvilce je uvolníme vařečkou ode dna a necháme jen krátce povařit. Pak je cedníkem vybereme a můžeme pomastit kouskem ..

HOVĚZÍ VNITŘNOSTI | DRŠŤKY PO VÍDEŇSKU

INGREDIENCE: 600 g drštěk, 5-7 lžic oleje, ó0 g strouhanky, 5 lžic kečupu, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, vývar podle potřeby, 40 g tvrdého sýra, 1 lžíce sekané petrželky, 100 g šunkového salámu (šunky). POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné a dobře oprané dršťky pokrájíme na menší kousky, povaříme, scedíme a v další osolené vodě uvaříme doměkka. Scezené a vychladlé nakrájíme na tenké nudličky. Do rozehřátého oleje vsypeme strouhanku, dozlatova ji osmažíme, Pak přidáme kečup, třený česnek, dršťky, o ..

MOUČNÍKY SLANÉ | SLANÉ TYČINKY OD DANKY.

INGREDIENCE: 600g poloh. mouky, 4 žloutky, 1 Hera, 20 polévkových lžic mléka, 50g droždí. POSTUP PŘÍPRAVY: Zaděláme těsto a rozdělíme jej na 4 díly. Z každého dílu vyválíme tenký proužek který nakrájíme na 6 cm kousky, posypeme je solí a kmínem. Přendáme je na vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě do světle růžova. ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | BRAMBOROVÝ GULÁŠ S VEPŘOVOU KONZERVOU A KAPUSTOU.

INGREDIENCE: 750 g brambor, 1 kapusta, 1 konzerva vepřového ve vlastní šťávě, 2 lžíce mouky, l cibule, 3 stroužky česneku, pepř, majoránka, kmín, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Do většího kastrole dáme rozehřát sádlo z konzervy. Osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme předem povařenou a na proužky nakrájenou Kapustu, na kousky nakrájené oloupané brambory, osolíme, podlijeme vodou a dusíme, až jsou brambory měkké. Pak pokrm zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody, okořeníme česne ..

DRŮBEŽ KUŘE | LABUŽNICKÉ KUŘE NA VÍNĚ.

INGREDIENCE: 1 větší kuře, 3 dl bílého vína, 100 g másla, 100 g šalotky, 0,2 dl koňaku, 2 dl smetany, 200 g žampionů, zelená petržel, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře osolíme a opepříme, vložíme do zapékací misky , ve které jsme rozpustili část másla. Kuře po všech stranách opečeme za stálého podlévání vínem. Opečené kuře vyjmeme a uložíme do tepla. Nakrájenou šalotku opečeme dosklovita na zbývajícím másle a přidáme do stavy spolu s žampiony nakrájenými na plátky, přilijeme koňak, zbylé víno a promí ..

SÝRY | NALOŽENÝ HERMELÍN PO STUDNICKU.

INGREDIENCE: 4 hermelíny, 5 kuliček nového koření, 3 bobkové listy, 4 kuličky pepře, cibule nakrájená na půlkolečka, grilovací koření, česnek, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: každý hermelín přepůlíme, potřeme z každé strany česnekem, posypeme grilovacím kořením a v uzavíratelné sklenici prokládáme: hermelín cibule, hermelín cibule….. Vše se ve sklenici zalije olejem až povrch a nechá se při normální teplotě zrát 7- 10 dní. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz