INGREDIECE: 300g pšenice (nevařené), 200g práškového cukru, 100 g mletých mandlí, (nebo ořechů), 2 g vanilky, špetka muškátového oříšku. POSTUP PŘÍPRAVY: Pšenici přebereme, opláchneme na sítku a přes noc namočíme do vody. Ráno vodu odcedíme. Pak přidáme novou vodu - jeden a půl dílu na díl pšenice - a vaříme 10-15 minut tak, aby se nám nerozvařila. Vodu z vařené pšenice slijeme a pšenici v horkém hrnci bez vody zabalíme do čisté utěrky a uložíme na několik hodin pod peřinu nebo polštář. Po tét ..
INGREDIENCE: máslo na vymazání, 5 vajec, 175g cukru, 250g ml. lískových ořechů, po 1 lžíci citrónové kůry a šťávy, 250 ml smetany, 2 lžíce rumu, 2 lžíce mouč. cukru, sáček cukrových vajíček. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslem pečlivě vymastíme menší dortovou formu. Troubu zahřejeme na 190°C. Oddělíme vejce. Z bílků našleháme tuhý sníh. Do pěny utřeme žloutky s cukrem. Postupně přidáváme lískové oříšky, citrónovou kůru a šťávu. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Lehce těsto nalijeme do formy a na prostř ..
INGREDIENCE: 300g krupicového cukru, 3 vanilkové cukry, 3 vejce, 100g kokosu, 1 lžíce skořice, 1 l oleje, 500g strouhané cukety, 420g poloh. mouky, 1 prášek do pečiva.POSTUP PŘÍPRAVY: Cukr i vanilkové cukry a vajíčka ušleháme do pěny. Potom přidáme ostatní ingredience promícháme a nalijeme na vymaštěný a vysypány plech. Pečeme v předehřáté troubě. Vychladlý moučník můžeme potírat různými polevami, čokoládou a ovocem. ..
INGREDIENCE: 3 vejce, 4 lžíce vařící vody, 150g mouč. cukru, 150g hrubé mouky, 400g nakládaných či čerstvých vypeckovaných meruněk, 3 různé druhy zavařeniny. POSSTUP PŘÍPRAVY: Do jedné misky oddělíme bílky a do druhé dáme žloutky. K žloutkům postupně přimícháváme vřelou vodu a stále pilně šleháme, nejlépe mechanickou metlou. Pak přidáváme po částech více než polovinu z připravené dávky cukru a šleháme dohusta. Z bílků ušleháme tuhý sníh a po částech do něho zašleháme zbytek cukru. Spojíme s u ..
INGREDIENCE: 150g krupice, 50g másla, 50g cukru, 1 l mléka, 50g ořechů. POSTUP PŘÍPRAVY: Ve větším kastrolu upražíme do hněda na rozpáleném másle krupici. Zvlášť připravíme mléko, které svaříme s cukrem. Jakmile je krupice hotová, přidáme k ní svařené mléko s cukrem, rychle zamícháme, přiklopíme a necháme na okraji plotny. Krupicový nákyp plníme do vypláchnutých formiček, necháme zchladnout a podáváme na talířku, zdobený ořechy. ..
INGREDIECE: 200g tvarohu, 40g másla, 2 vejce, 120g hladké mouky, 1 lžíce cukru, 1 citrón, 4 dl kyselé smetany, 120g tuku.POSTUP PŘÍPRAVY: Tvaroh prolisujeme, dobře promícháme s vejci, cukrem, citrónovou kůrou a prosetou moukou a vypracujeme v těsto, ze kterého vyválíme placku asi půl centimetru silnou a vykrajujeme z ní tvořítkem kulaté koláčky. Smažíme v horkém omastku do růžova, pak podáváme horké, polité smetanou. ..
INGREDIENCE: 80g tuku, 100g mouč.cukru, 3 vejce, 160g hl. mouky, 60g hr. mouky, 1/3 balíčku prášku do pečiva, 1 dl mléka, tuk na vymazání a hr. mouka na plech, marmeláda, 1 l šlehačky. Krém: 700g ostružin, 2 balíčky pudinkového prášku s jahodovou, malinovou nebo vanilkovou příchutí (80g), krupicový cukr, 2 žloutky, citrónová šťáva. POSTUP PŘÍPRAVY: Změklý tuk rozetřeme s částí cukru, postupně přidáváme žloutky a napěníme, potom vmícháme třetinu dávky mouky a mléko. Z bílků ušleháme sníh, přisy ..
INGREDIENCE: 125g másla či rostlinného tuku, 125g cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 3 vejce, 5 lžic mléka, 125g polohrubé mouky, 1 lžíce kakaa, 2 lžíce prášku do pečiva, tuk a strouhanka na plech.Na náplň a zdobení: 720ml kompotovaných třešní, 2 lžíce cukru, na špičku nože skořice, tence odkrojenou kůru z 1/2 citronu, 2 lžíce solamylu, 10 lístků želatiny, 750ml plnotučného jogurtu, 4 sáčky vanilkového cukru, 600ml smetany na šlehání, 60g čokoládových hoblinek.POSTUP PŘÍPRAVY: tuk, cukr a vanilko ..
INGREDIENCE: 30dkg hladké mouky, 25dkg másla, 2 žloutky, 4 lžice mléka, 1 lžíce octa, 1 lžíce rumu,špetku soli a trochu vanilkového cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Vše zpracujeme v těsto a uděláme kouli, kterou necháme uležet v lednici. Pak se koule rozválí na tenkou placku, slabě se potře rozpuštěným máslem a suchou strouhankou. Jablka se nakrájí na plátky nebo se nastrouhají na hrubém struhadle, posypou se cukrem a skořicí, rozinkami, popřípadě rozsekanými ořechy a nakonec se znovu posype strouhankou a ..
INGREDIENCE: 2 dortové oplatky, 6žloutků, 20dkg moučkového cukru, 20dkg ořechů, 5 lžic strouhanky, 1/2 prášku do pečiva a sníh z bílků. POSTUP PŘÍPRAVY: Z těchto ingrediencí utvoříme těsto. Do hlubokého plechu dáme 2 dortové oplatky, potřeme je džemem, na to dáme těsto a dáme péct. Po upečení nahoru dáme nádivku a na ní buď čokoládovou polevu nebo ořechy.NÁDIVKA: 1 Hera, 10dkg moučkového cukru, 1 lžíce kávy,( 2 van. Pudinky, 3/4 l mléka svaříme pudink) ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA