Recepty na xkuchtik.cz

KNEDLÍKY RŮZNÉ | ŠPEKOVÉ KNEDLÍKY.

INGREDIENCE: 500 g chlebíčkové veky, 600 g uzeného bůčku, 150 g hrubé mouky, 4 vejce, 0,4 l mléka, 100 g sádla, petrželová nať, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Chlebíčkovou veku nakrájíme na kostičky a necháme na pekáčku v troubě proschnout. Uzený bůček uvaříme ve vodě doměkka, vykostíme a nakrájíme rovněž na kostičky. V kastrole rozpustíme sádlo, opečeme na něm rozkrájenou veku, přimícháme rozkrájený bůček, osolíme, opepříme a za stálého míchání opražíme. Z mléka, hrubé mouky, vejce a nasekané pe ..

MOUČNÍKY SLANÉ | LANGOŠE I.

INGREDIENCE: 250 g polohrubé mouky, 20 g droždí, l vejce, půl lžičky cukru, mléko podle potřeby, 1/2 lžičky soli, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Ze 2 lžic vlažného mléka, cukru, droždí a lžíce mouky umícháme kvásek a necháme ho vzejít. Do prosté a osolené mouky přidáme kvásek, vejce a mléko podle potřeby. Vypracujeme těsto podobné těstu na pizzu. Na tác nalijeme olej, tak aby dno bylo pokryté lehkým filmem, a na tácu tvarujeme z těsta placky. Ty pak po obou stranách fritujeme - pozor - nabývají. Lango ..

BRAMBORY | KRKONOŠSKÁ KAŠE (Nastavovaná kaše).

INGREDIENCE: 600 g brambor, 100 g krupek, l střední cibule, 40 g másla, 1-2 stroužky česneku, 2 dl mléka, majoránka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Krupky přebereme, spaříme přelitím horkou vodou, propláchneme vlažnou vodou a v osolené vodě uvaříme. Oloupané brambory uvaříme zvlášť. Měkké brambory zalijeme horkým mlékem a vymícháme v hladkou kaši. Do ní vmícháme uvařené krupky, okořeníme prolisovaným česnekem, majoránkou a dobře promícháme. Na talířích mastíme zpěněnou cibulkou. Podáváme se salátem z k ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | METROVÉ ŘEZY.

INGREDIENCE: 7 vajec, 250g cukru krupice, 1 dl oleje, 1 dl vlažné vody, 250g poloh. mouky, 1 prášek do pečiva, 5 bílků, máslo, 200g mouč. cukru, kakao, ořechy, 1/2 l mléka, hrubá mouka. POSTUP PŘÍPRAVY: Ušleháme 5 žloutků, cukr písek, olej a vodu. Přidáme poloh. mouku a prášek do pečiva. Z 5 bílků vyšleháme pevný sníh. Rozdělíme na dva díly, do jednoho přidáme 3 lžíce kakaa a do druhého ořechy. Pečeme ve dvou formách zvaných „srnčí hřbet“. Po upečení krájíme podle vytvarovaných proužků z formy ..

MASO UZENÉ | ŠUNKA NA BURGUNDSKÉM pro 6 - 8 osob.

INGREDIENCE: 1000g šunky v celku, pepř, 1/2 L hovězího vývaru, 1/8 1 burgundského vína, 1 velká cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzenou šunku vaříme do poloměkka, zbavíme kůže, opepříme a položíme na pánev s plátky cibule. Podlijeme hovězím vývarem a burgundským a necháme za stálého polévání slabou hodinku péci. Omáčku necedíme. ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA S ČERVENÝM ZELÍM.

INGREDIENCE: 1 kachna, sůl, kmín, 3 jablka, malá hlávka červeného zelí, 1 lžíce sádla, 1 cibule, sklenka červeného vína, lžička cukru, lžíce hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kachnu omyjeme, osušíme, kůži i vnitřek osolíme a posypeme kmínem. Kachnu vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme za občasného podlití, obrácení a sebrání vypečeného sádla. Jablka vložíme do břišní dutiny nebo je dusíme ve výpeku. Dočervena upečenou kachnu vyjmeme a naporcujeme, vypečené sádlo slijeme, výpek po ..

KNEDLÍKY OVOCNÉ | ŠVESTKOVÉ KNEDLÍKY Z TVAROHOVÉHO TĚSTA.

INGREDIENCE: 300 g tvarohu, 700 g hrubé mouky, švestky čerstvé nebo kompotované, 0,2 l mléka,3 vejce, 100 g tuku, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Změklý tuk utřeme s cukrem a vejci vmícháme tvaroh, mouku a mléko, přisolíme špetkou soli, propracujeme a necháme chvilku odpočinout. Z těsta vyválíme váleček a rozdelíme na kousky. Dlaní nebo válečkem uděláme placky do kterých zabalíme švestku.Knedlíky vaříme 6-8 minut. ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | VEPŘOVÝ TOKÁŇ.

INGREDIENCE: 110 g vepřového libového bůčku, 10 g cibule, 10 g slaniny, sůl, česnek, sl.paprika, 3 g hladké mouky, 30 g paprikových lusků, 30 g rajčat, 2 lžíce kyselého mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Na slanině zpěníme cibuli, česnek, přidáme sladkou papriku a maso nakrájené na nudličky. Podlijeme netučným vývarem a dusíme téměř doměkka. K poloměkkému přidáme nakrájené papriky rajčata, podlijeme a dodusíme. Šťávu zahustíme kyselým mlékem s rozmíchanou moukou a ještě povaříme. ..

BRAMBORY | ZÁMECKÉ BRAMBORY.

INGREDIENCE: 750 g brambor, l konzerva sterilovaného hrášku, 100 g šunky nebo šunkového salámu, 200 g libového uzeného masa nebo uzeného hovězího jazyka, 100 g žampionů, 1/4 l smetany, sůl, 2 lžíce tuku, l lžíce másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na drobné kostky, uvaříme ve slané vodě a scedíme. Vhodně velký kastrol vymastíme tukem. Brambory, jemně nakrájenou šunku i uzené maso, okapaný hrášek a na tenké plátky nakrájené žampiony promícháme a přendáme do kastrole. Zal ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | KRŮTA PO MEXICKU.

INGREDIENCE: 1 menší krůta, slanina na špikování, olej na potírání masa, 50 g hladké mouky, vývar, 80 g rajčatového protlaku, 8 rajčat, 4 feferonky, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Krůtu očistíme, omyjeme a osušíme. Pak maso prošpikujeme slaninou. Osolíme, opepříme a pečeme za stálého podlévání. Krůtu občas potřeme olejem. Upečenou drůbež vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zarestujeme, podlijeme vývarem a dohladka povaříme. Šťávu procedíme, přidáme rajčatový protlak a znovu povaříme ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz