Tak toto kuře pečené na soli mne ukázal Vašek Vojar jak jsme sloužili naHBZS v Radvanicích, je křupavé a křehké. Někdo si řekne že to je stará osvědčená věc, ale ne všichni co mají rádi drůběž o této metodě slyšeli. INGREDIENCE: 1 kuře, 1 kg soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté kuře osolíme a vložíme do pekáčku nebo na talíř na zbytek soli. Pečeme v předehřáté troubě. Během pečení kuře obrátíme. Použitou sůl můžeme uschovat na příště. Příprava kuřete v soli je velmi jednoduchá a chutné kuřecí mas ..
INGREDIENCE: 150g změklého másla, 200g hrubé mouky, 200g měkkého tvarohu, hrubá mouka na rozválení, 200g měkkého salámu o menším průměru, 1 rozšlehané vejce, sůl, kmín, ml. červená paprika, tuk na potření plechu. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo rozkrájíme na kousky a smícháme s moukou. Přidáme tvaroh, sůl a vypracujeme vláčné těsto, které pomocí Hrubé mouky rozválíme na placku. Rádýlkem je rozkrájíme na 12 čtverců. Troubu předehřejeme na 180°C. Salám nakrájíme na 12 koleček, na každý čtvereček položíme ..
INGREDIENCE: 100g ovesných vloček, 100g žemle, 1 vejce, 50g pórku, 1 dl mléka, 1 prášek do pečiva, poloh. mouka, pažitka, sůl, bílý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Ovesné vločky namočíme do mléka. Žemli nakrájíme na kostky a necháme v troubě vysušit. Pórek a pažitku nasekáme nadrobno. Vše smícháme , přidáme prášek do pečiva, vejce, podle potřeby mouku, dochutíme a z hotového těsta vytvarujeme knedlíčky, které asi 15 minut vaříme ve vodě nebo 30 minut v páře. Je to vhodná příloha k omáčkám. ..
INGREDIENCE: 10 stejně velkých brambor, 400 g mletého masa, 1 vejce, 2 cibule, 50 g strouhaného sýra, sůl, pepř petrželová nať, tuk na vymaštění pekáčku, vyvař z l kostky masoxu. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme a trochu předvaříme, aby změkly. Pak vodu slijeme, bramborám seřízneme vršky, vnitřky z větší části vydlabeme a naplníme mletým masem, podušeným na osmažené cibuli, osoleným a okořeněným pepřem. Přiložíme vršek a brambory postavíme těsně vedle sebe do vymaštěného pekáče. Posypeme str ..
INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, 1 cibule, 2 stroužky česneku, tymián, drcený kmín, ml. paprika, ml. nové koření, sůl, olej, 2 lžíce hl. mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety po obvodu a u kosti nařízneme a jemně naklepeme. Cibuli nastrouháme, česnek rozetřeme, promícháme s kořením a solí a potřeme kotlety. Necháme je v chladničce v přikryté nádobě odležet, pak z nich setřeme směs a kotlety opečeme po obou stranách na oleji. Přidáme kořenící směs, trochu vody a dusíme, až změknou. Měkké kotlety vyjme ..
INGREDIENCE: 1 kg hovězího masa z kýty, 100 g slaniny, 2 lžíce másla, sůl, pepř, 1 velká cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, 1 bobkový list, špetka zázvoru, citrón, 4 kuličky nového koření, 1 lžíce hladké mouky, 1 l kyselé smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Polovinu slaniny nakrájíme na nudle a prošpikujeme jimi očištěný kus hovězího masa. Osolíme, opepříme, zbytek slaniny rozkrájíme na kostičky, vložíme do tlakového hrnce, rozškvaříme, maso na slanině opečeme po všech stranách, vyjmeme a dáme na tep ..
INGREDIENCE: 400g mletého kuřecího masa, 1 rohlík, 1 vejce, hl. mouka, sůl, ml. pepř, tymián, olej, 1 cibule, 150g žampiónů, citr. šťáva, 200g másla, 1 sklenička smetany, 3 lžíce mraženého hrášku. POSTUP PŘÍPRAVY: Rohlík nakrájíme na kolečka, zalijeme trochou vody a necháme nasáknout. Pak z něj přebytečnou vodu vymačkáme, rohlík rozmělníme, přidáme mleté maso, vejce, asi 3 lžíce hl. mouky, sůl,, koření, kousek drobně nakrájené cibule a směs dobře promícháme. Utvoříme z ní krokety, opečeme je p ..
INGREDIENCE: 1/2 vepřové hlavy, 300 g libovějšího laloku, sůl, 1 cibule, 2 stroužky česneku, několik kuliček pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou hlavu opálením zbavíme chloupků a kartáčkem ve vlažné vodě dobře omyjeme. Vložíme i s lalokem do osolené vroucí vody, přidáme oloupanou nerozkrájenou cibuli, oloupaný česnek a pepř. Vaříme, a když je maso měkké, vyjmeme je z vývaru, vykostíme a nakrájíme na porce. Na každou porci dáme kousek líčka, rypáčku, ouška a kousek laloku. Horké maso srovnáme na ..
INGREDIENCE: 1/2 vepřové hlavy, 300 g libovějšího laloku, sůl, 1 cibule, 2 stroužky česneku, několik kuliček pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou hlavu opálením zbavíme chloupků a kartáčkem ve vlažné vodě dobře omyjeme. Vložíme i s lalokem do osolené vroucí vody, přidáme oloupanou nerozkrájenou cibuli, oloupaný česnek a pepř. Vaříme, a když je maso měkké, vyjmeme je z vývaru, vykostíme a nakrájíme na porce. Na každou porci dáme kousek líčka, rypáčku, ouška a kousek laloku. Horké maso srovnáme na ..
INGREDIENCE: 400g fazolí, 40 g sádla, 1 cibule, 300 g kysaného zelí, 1-2 stroužky česneku, sůl, 1 1 dl kysané smetany, 1 lžičku hl. mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Předem namočené fazole uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme překrájené zelí i s lákem a udusíme doměkka. K zelí přidáme fazole i s vývarem, ochutíme česnekem utřeným se solí a zalijeme smetanou ve které jsme rozkvedlali mouku. Ještě povaříme. Podáváme jako přílohu ke karbanátkům, k sekané pečeni nebo k opeče ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA