POSTUP PŘÍPRAVY: 5 kousku česneku, utřít v soli, nebo rozmáčknout nožem a nakrájet na jemno, trochu pepře, trochu mletého kmínu, půl lžičky sádla, vývar z poloviny masoxu na zalití. Chleba na kostky opečeme na sádle. Všechno dáme na talíř a zalijeme vývarem a dochutíme. ..
INGREDIENCE: 200g ořechové směsi (lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy), svazek bylinek (petrželka, tymián, pažitka), olej, 1 lžíce strouhanky, sůl, ml. pepř, 600g vepřových panenek, 1 vejce, hl. mouka na rozválení těsta, 200g povoleného mraženého listového těsta, 1 lžíce másla, 4 karotky, 3 šalotky, 100g sterilovaných kukuřičných zrn bez nálevu, 100g sterilovaných fazolových lusků bez nálevu, 150 ml smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Ořechy a bylinky nasekáme najemno, ořechy orestujeme na 1 lží ..
INGREDIENCE: 120g špenátového protlaku, 1 vejce, sůl, 1/3 rohlíku, 1 lžíce mléka, 50 g pečeného masa, 1 vejce, 10 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozmražený špenát vymačkáme na cedníku, smícháme s nakrájeným, namočeným rohlíkem a se žloutkem. Přidáme drobně nakrájené pečené libové maso, osolíme a na konec zlehka promícháme se sněhem z bílku. Směs dáme do ohnivzdorné misky vymazané máslem zapéci. Potom uprostřed naznačíme důlek, vyklepneme do něj vejce a v troubě dopečeme. ..
INGREDIENCE: 5 velkých vajec, 200g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 200g másla nebo rostlinného tuku, 300g proseté poloh. mouky, 1 sáček prášku do pečiva, 250 ml smetany ke šlehání, 100g nastrouhaných jader ořechů. 100g nastrouhané čokolády, špetka soli, tuk a strouhanka na formu. Na ozdobení: 200 ml ušlehané šlehačky, 1 lžíce drobně nakrájeného kandovaného ovoce. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce rozklepneme, žloutky oddělíme a ušleháme j za postupného přidávání obou cukrů dohusta. Změklé máslo ..
INGREDIENCE: 1 kg zadního hovězího, 200 g slaniny, celer, 5 mrkví, 5 petrželí, 1 cibule, jablko, pepř celý, nové koření, tymián, bobkový list, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso osolíme a prošpikujeme nakrájenou slaninou a na malém množství tuku prudce opečeme na pánvi dozlatova. Poté maso přendáme i se šťávou do remosky. Během pečení maso obracíme. Po hodině pečení přidáme na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a na plátky nakrájená jablka. Dále nové koření, bobkový list, celý pepř a ..
INGREDIENCE: l kg mořské štiky nebo filé, 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, l lžíce kari koření, l kostka masoxu (nebo rybího bujónu), l lžíce rozinek, 3 rajčata, hrst zmrazeného hrášku, olej, sůl, citrónová šťáva. POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdřív si připravíme omáčku. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vsypeme mouku, promícháme a osmažíme dožluta. Pak přidáme kari, promícháme, zalijeme asi 4 l vody, vhodíme masox (nebo bujónovou kostku), opět dobře promícháme a za stálého míchání vaříme do ..
INGREDIENCE: 1 kg bílého zelí, 500g mletého masa (vepřové a hovězí), 1 pórek, 1 cibule, 2 rajčata, sůl, 2 lžičky kari, pepř, 1 stroužek česneku, 150g tvrdého sýra, 400g bramborové kaše, rostlinný olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí rozkrojíme na čtvrtky a vyřízneme košťál. Omyjeme a nakrájíme nadrobno. Lehce v oleji osmažíme zelí, pórek a cibuli spolu s kari, česnekem, pepřem a solí. Mleté maso osmažíme do sypké konzistence a připravíme si bramborovou kaši. Doprostřed ohnivzdorné mísy dáme maso a na n ..
INGREDIENCE: 250 g kostí, 70 g tuku, 40 g kmínu, 70 g hladké mouky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kosti opereme, očistíme a ve vodě uvaříme. Vývar z kostí procedíme, kmín osmažíme na másle a když začne odskakovat od dna, přisypeme mouku a opražíme dožluta. Jíšku zředíme vychlazeným vývarem, polévku povaříme a procedíme. Polévku nalijeme do polévkové mísy. K polévce podáváme chléb nebo topinky. ..
INGREDIENCE: 1 kuře, 3 lžíce oleje, 70 % másla, hruškový kompot, 4 lžíce smetany, 50 g ořechových jader, 4 lžíce brandy, l lžička worcesteru, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné rozporcované kuře osolíme, opepříme, Zakapeme olejem a necháme asi hodinu odležet v chladnu. Pak je v oleji ze všech stran rychle osmahneme. Potřeme máslem, dáme do ohnivzdorné misky a doměkka v troubě upečeme. Občas podléváme a častěji přeléváme vypečenou šťávou. Mezitím pokrájíme hrušky a v mixéru je rozmixujeme. Pa ..
INGREDIENCE: 2 vepřová kolena, šťáva z jednoho pomeranče, 100 ml světlé sójové omáčky, 2 lžíce medu, 2 stroužky česneku, drcený pepř, pomeranč, žlutý meloun, kiwi, jahody, celozrnné pečivo. POSTUP PŘÍPRAVY: Pomerančovou šťávu, sójovou omáčku, med, lisovaný česnek a pepř smícháme. Touto směsí potřeme maso a dáme péci do trouby. Během pečení podléváme troškou vody, přeléváme vypečenou šťávou, potíráme zbylou směsí a obracíme. Před podáváním kolena rozpůlíme, přelijeme vypečenou šťávou a jednotli ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA