Recepty na xkuchtik.cz

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | ROŠTĚNKY S ČESNEKOVÝM MÁSLEM.

INGREDIENCE: 2 lžíce sezamových semínek, 4 stroužky česneku sůl, pepř, špetka pálivé papriky, 100 g změklého másla, 4 roštěnky, 4 lžíce oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Sezamová semínka rozdrtíme v hmoždíři a smícháme s prolisovaným česnekem. Přidáme sůl, pepř, papriku a důkladně utřeme s měkkým máslem. Vzniklé česnekové máslo dáme do chladničky ztuhnout. Roštěnky zlehka naklepeme a silné okraje plátků několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nestahovalo a nekroutilo. Roštěnky pečeme na rozehřátém ..

DRŮBEŽ KACHNA | ŠUMAVSKÁ KACHNA.

INGREDIENCE: 1 kachna, 200 g moravského uzeného masa, 40 g sušených předem namočených hub, 3 dl (sklenička) sterilovaných lahůdkových cibulek, l dl bílého vína, l lžíce hladké mouky, 2 dl vývaru z masoxu, sůl, pepř, kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kachnu osolíme, okmínujeme, podlijeme a upečeme v troubě dozlatova. Při pečení tučná místa propícháme vidličkou, aby mohl tuk vytéci. Vypečený tuk lžící sebereme nebo slijeme, aby se při dalším pečení nepřepaloval. Na části vypečeného sádl ..

POLÉVKA RŮZNÁ | PŮLNOČNÍ POLÉVKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do 200g míchaného mletého masa zašleháme 1 žloutek a přidáme 2 lžíce strouhanky, vše důkladně promícháme. Přidáme sůl a pepř. Z této směsi zformujeme malé úhledné nočky. Očistíme 400g pórku a nakrájíme na kolečka. Nočky z mletého masa vložíme společně s pórkem do 2 lžic rozehřátého másla. Po 5 minutách podlijeme vodou a ještě chvilku pod pokličkou dusíme. Mezitím smícháme 2 litry studené vody s 250g sladké smetany a 3 sáčky krémové žampiónové polévky a necháme přejít varem. Podl ..

RYBY KAPR | KAPR V SÝROVÉM TĚSTÍČKU.

INGREDIENCE: 800g kapra, 4 vejce, 300g hladké mouky, 1dcl mléka, 100g eidamu, 50g slaniny, olej na smažení, nasekaná zelená petrželka, sůl. Citrónová omáčka: 100g jogurtu, 1 citron, na špičku nože kurkumy. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra očistíme a nakrájíme na porce. Z mléka, vajec, strouhaného sýra, nadrobno nakrájené slaniny, petrželky a soli připravíme těstíčko. Porce kapra obalíme v těstíčku a pomalu na oleji usmažíme dozlatova. Podáváme s citronovou omáčkou. Jogurt smícháme se šťávou z citronu, s ..

RYBY KAPR | KAPR NA SMETANĚ.

INGREDIENCE: Kapr, sůl, petrželka, bylinkové máslo, 5 paprik, 4 cibule, rajčata, 5 stroužků česneku, 3 zakysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra očistíme, zbavíme šupin, nakrájíme na podkovy, osolíme, přidáme petrželku a položíme jej do nádoby ze skal. Přidáme asi 250g bylinkového másla, které rozdělíme na části a rovnoměrně rozložíme do nádoby. K porcím kapra přidáme papriku, cibuli a rajčata, dále stroučky česneku a šlehačkovou smetanu. Papriku a cibuli nakrájíme na kolečka a rozdělíme na pol ..

SALÁTY | ŠTĚDROVEČERNÍ BRAMBOROVÝ SALÁT III.

INGREDIENCE: 500g brambor, 150g mrkve, 150g hrášku, 100g kyselé okurky, 150g šunkového salámu, 80g zakysané smetany, 50g majonézy, 2 cibule, 1 jablko, 2 lžíce strouhaného křenu, 5 lžic hořčice, ocet, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory ve slupce a mrkev uvaříme v osolené vodě a nakrájíme na kostičky. Přidáme na kostičky nakrájené jablko, okurku, cibuli a salám a smícháme se všemi ostatními přísadami, necháme odležen v chladnu asi 2 – 3 hodiny. ..

RYBY KAPR | PIKANTNÍ KAPR SE ŠUNKOU.

INGREDIENCE: 1,5 kg kapra, sůl, citrón, 100g šunky, 2 vejce, 2 lžíce mléka, 3 malé kyselé okurky, strouhanka, 150g oleje na smažení, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra očistíme, rozpůlíme a vykostíme. Nařežeme z něj širší porce. Každou porci osolíme, zakapeme citrónem, na vnitřní stranu dáme plátek šunky a ¼ okurky. Potom porce svineme jako roládu a sepneme jehlou. Obalujeme v mouce, vejci a strouhance a pomalu smažíme dozlatova. ..

RYBY KAPR | KAPR VE ZVLÁŠTNÍM OBALU.

INGREDIENCE: 4 porce kapra, citrónová šťáva, bezlepková mouka, 1 velké vejce, 2 lžíce mléka, kukuřičná strouhanka, tuk na smažení, dílky citronu. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Osušíme je, osolíme, obalíme v bezlepkové mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem a v kukuřičné strouhance. Usmažíme po obou stranách. Podáváme s bramborovým salátem. ..

RYBY KAPR | KAPR NA ZELENINĚ.

INGREDIENCE: 600 g kapra, 1 větší cibule, 1 větší mrkev, 1 větší petržel, 1 malý celer, 1 řapíkatý celer, sladká paprika, bílý pepř, sůl, polévkové koření, máslo. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěného kapra osolíme, opaprikujeme, opepříme a na másle lehce opečeme. Na máslem vymazaný alobal položíme orestovanou zeleninovou směs a na ní kousky kapra. Přidáme plátky másla a pečeme v troubě asi 20 minut. ..

RYBY KAPR | KAPR NA CIBULI.

INGREDIENCE: Na jednu porci: 150g kapra, ½ kolečka citronu, sůl, pepř, ½ lžíce oleje, ½ cibule, bobkový list, 5g strouhanky. POSTUP PŘÍPRAVY: Do porce kapra vytvoříme zářez a vložíme do něj půl kolečka citronu, kapra osolíme, opepříme. Misku z varného skla nebo na pečení vymažeme olejem, rovnoměrně obložíme tenkými kolečky cibule, přidáme bobkový list a porci kapra, kterou posypeme strouhankou, zakapeme olejem a upečeme v mírně vyhřáté troubě. Jako přílohu podáváme pečené brambo ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz