INGREDIENCE: 2 lžíce sezamových semínek, 4 stroužky česneku sůl, pepř, špetka pálivé papriky, 100 g změklého másla, 4 roštěnky, 4 lžíce oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Sezamová semínka rozdrtíme v hmoždíři a smícháme s prolisovaným česnekem. Přidáme sůl, pepř, papriku a důkladně utřeme s měkkým máslem. Vzniklé česnekové máslo dáme do chladničky ztuhnout. Roštěnky zlehka naklepeme a silné okraje plátků několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nestahovalo a nekroutilo. Roštěnky pečeme na rozehřátém ..
INGREDIENCE: 1 kachna, 200 g moravského uzeného masa, 40 g sušených předem namočených hub, 3 dl (sklenička) sterilovaných lahůdkových cibulek, l dl bílého vína, l lžíce hladké mouky, 2 dl vývaru z masoxu, sůl, pepř, kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kachnu osolíme, okmínujeme, podlijeme a upečeme v troubě dozlatova. Při pečení tučná místa propícháme vidličkou, aby mohl tuk vytéci. Vypečený tuk lžící sebereme nebo slijeme, aby se při dalším pečení nepřepaloval. Na části vypečeného sádl ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Do 200g míchaného mletého masa zašleháme 1 žloutek a přidáme 2 lžíce strouhanky, vše důkladně promícháme. Přidáme sůl a pepř. Z této směsi zformujeme malé úhledné nočky. Očistíme 400g pórku a nakrájíme na kolečka. Nočky z mletého masa vložíme společně s pórkem do 2 lžic rozehřátého másla. Po 5 minutách podlijeme vodou a ještě chvilku pod pokličkou dusíme. Mezitím smícháme 2 litry studené vody s 250g sladké smetany a 3 sáčky krémové žampiónové polévky a necháme přejít varem. Podl ..
INGREDIENCE: 800g kapra, 4 vejce, 300g hladké mouky, 1dcl mléka, 100g eidamu, 50g slaniny, olej na smažení, nasekaná zelená petrželka, sůl. Citrónová omáčka: 100g jogurtu, 1 citron, na špičku nože kurkumy. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra očistíme a nakrájíme na porce. Z mléka, vajec, strouhaného sýra, nadrobno nakrájené slaniny, petrželky a soli připravíme těstíčko. Porce kapra obalíme v těstíčku a pomalu na oleji usmažíme dozlatova. Podáváme s citronovou omáčkou. Jogurt smícháme se šťávou z citronu, s ..
INGREDIENCE: Kapr, sůl, petrželka, bylinkové máslo, 5 paprik, 4 cibule, rajčata, 5 stroužků česneku, 3 zakysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra očistíme, zbavíme šupin, nakrájíme na podkovy, osolíme, přidáme petrželku a položíme jej do nádoby ze skal. Přidáme asi 250g bylinkového másla, které rozdělíme na části a rovnoměrně rozložíme do nádoby. K porcím kapra přidáme papriku, cibuli a rajčata, dále stroučky česneku a šlehačkovou smetanu. Papriku a cibuli nakrájíme na kolečka a rozdělíme na pol ..
INGREDIENCE: 500g brambor, 150g mrkve, 150g hrášku, 100g kyselé okurky, 150g šunkového salámu, 80g zakysané smetany, 50g majonézy, 2 cibule, 1 jablko, 2 lžíce strouhaného křenu, 5 lžic hořčice, ocet, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory ve slupce a mrkev uvaříme v osolené vodě a nakrájíme na kostičky. Přidáme na kostičky nakrájené jablko, okurku, cibuli a salám a smícháme se všemi ostatními přísadami, necháme odležen v chladnu asi 2 – 3 hodiny. ..
INGREDIENCE: 1,5 kg kapra, sůl, citrón, 100g šunky, 2 vejce, 2 lžíce mléka, 3 malé kyselé okurky, strouhanka, 150g oleje na smažení, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra očistíme, rozpůlíme a vykostíme. Nařežeme z něj širší porce. Každou porci osolíme, zakapeme citrónem, na vnitřní stranu dáme plátek šunky a ¼ okurky. Potom porce svineme jako roládu a sepneme jehlou. Obalujeme v mouce, vejci a strouhance a pomalu smažíme dozlatova. ..
INGREDIENCE: 4 porce kapra, citrónová šťáva, bezlepková mouka, 1 velké vejce, 2 lžíce mléka, kukuřičná strouhanka, tuk na smažení, dílky citronu. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Osušíme je, osolíme, obalíme v bezlepkové mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem a v kukuřičné strouhance. Usmažíme po obou stranách. Podáváme s bramborovým salátem. ..
INGREDIENCE: 600 g kapra, 1 větší cibule, 1 větší mrkev, 1 větší petržel, 1 malý celer, 1 řapíkatý celer, sladká paprika, bílý pepř, sůl, polévkové koření, máslo. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěného kapra osolíme, opaprikujeme, opepříme a na másle lehce opečeme. Na máslem vymazaný alobal položíme orestovanou zeleninovou směs a na ní kousky kapra. Přidáme plátky másla a pečeme v troubě asi 20 minut. ..
INGREDIENCE: Na jednu porci: 150g kapra, ½ kolečka citronu, sůl, pepř, ½ lžíce oleje, ½ cibule, bobkový list, 5g strouhanky. POSTUP PŘÍPRAVY: Do porce kapra vytvoříme zářez a vložíme do něj půl kolečka citronu, kapra osolíme, opepříme. Misku z varného skla nebo na pečení vymažeme olejem, rovnoměrně obložíme tenkými kolečky cibule, přidáme bobkový list a porci kapra, kterou posypeme strouhankou, zakapeme olejem a upečeme v mírně vyhřáté troubě. Jako přílohu podáváme pečené brambo ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA