INGREDIENCE: 2 kg kapra, 5dcl bílého vína , 250g čerstvých žampionů, 1 pórek, 1 zelená paprika, 1 balíček slaných burských oříšků, máslo, koření na ryby, worcesterská a sójová omáčka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchaného a vykostěného kapra nakrájíme na filety, dáme do mísy, zalijeme vínem a necháme přes noc uležet. Pekáč vyložíme alobalem potřeným máslem a rozložíme na něj mírně osolené kapří filety, které posypeme kořením na ryby, na kolečka nakrájeným pórkem, plátky žampionů a směsí z nakrájen ..
INGREDIENCE: 750g vepřové kotlety s kostí vcelku, 2 větší cibule, špetka mletého pepře, špetka soli, worcester, hrst rozinek, hrst křížal, hrst drcených ořechů, 50 g medového perníku, 50 g švestkových povidel, 3 lžíce kečupu, 7 mrkev, půl celeru, 1 petržel, špetka celého pepře, špetka nového koření, 3 bobkové listy, 3 lžíce oleje, 50-70 g hladké mouky, máslo na jíšku podle potřeby. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotletu omyjeme, osušíme, povrch masité části pořežeme do čtverečků, osolíme, opepříme, pokapeme ..
INGREDIENCE: 1 kg ryby, sůl, pepř, 80 g slaniny, 60 g másla, 1-2 sklenky bílého vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchaného a očištěného kapra bez hlavy a bez ploutví osolíme a opepříme. Do pekáče dáme na menší kousky rozdělené máslo na ně vložíme rybu a pokryjeme ji plátky slaniny. Pečeme v dobře vyhřáté troubě. Asi po čtvrt hodině se začíná máslo zabarvovat. Aby se nepřipálilo, přilijeme sklenku vína a rybu vždy po chvíli přelijeme šťávou. Podle potřeby přilijeme i další víno. Pečeme celkem asi 40 mi ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Lososa, případně i pstruha vykucháme, očistíme, naporcujeme, osolíme, vložíme do kastrolu, přidáme 50g dobrého másla a dáme do trouby. Když se máslo rozteklo na dně, podlijeme vínem a na každou porci položíme plátek ananasu. Za mírného pečení občas podléváme vzniklou šťávou, vodou nebo vínem. Mezitím si připravíme mandle: v horké vodě je spaříme, oloupeme, nakrájíme na tenoučké plátky a na másle opražíme do růžova. Nezapomněli jemně na lososa ? Ne - vůně vydává svědectví o jeho ..
INGREDIENCE: 250g krupek, 1 litr vody, 1 menší cibule, 3 lžíce sádla, hrst sušených hub, 3 stroužky česneku, 30g pórku, špetka kmínu, majoránky a mletého pepře, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy přebereme, nasypeme do síta a důkladně je propláchneme vařící vodou. Pak je necháme dobře okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobnější kousky. V hlubší pánvi rozehřejeme jednu lžíci sádla, vsypeme na ně cibuli a za stálého míchání ji necháme zpěnit. Pak do pánve vhodíme krupky, krátce je osmahneme, ochu ..
INGREDIENCE: 750g brambor vařených ve slupce, 200g šunky, hořčice, 1 cibule, 300g majonézy, 100g vařené mrkve, 3 lžíce hrášku, kyselá okurka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory, šunku a zeleninu nakrájíme nadrobno, přidáme vařený hrášek, nakrájenou kyselou okurku, osolíme a vmícháme majonézu ochucenou hořčicí. Necháme přes noc odležet v chladu a před podáváním ozdobíme nakrájenou okurkou a petrželí. ..
INGREDIENCE: 1kg kysaného zelí, 2,5 litru vody, 2,5dcl sladké smetany, 1 pár paprikové klobásy, 1 cibule, 50g sušených švestek, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla, hrst sušených hub, bobkový list, mletá červená paprika, sůl, celerová nať na ozdobení. POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí dáme do velkého hrnce, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, předem namočené sušené houby, na nudličky nakrájené sušené švestky, okořeníme a dolijeme polovinou vody. Vaříme asi 40 minut. Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli, z ..
INGREDIENCE: 4 porce kapra, 100g hladké mouky, 3 stroužky česneku, celerová nať, sůl, pepř, kari koření, sladká paprika, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Smícháme mouku s pepřem, kari kořením, paprikou a obalíme v ní porce ryby, které jsme předtím potřeli směsí soli, česneku a pokrájené celerové natě (může být i sušená). Takto obalené opékáme na oleji. ..
INGREDIENCE: 600 g kapra, sůl, ml. pepř, 1 citron, 150 g pórku, 1 zelená paprika, 2 rajčata, lžíce rajčatového protlaku, olej. POSTUP PÍPRAVY: Kapra rozkrojíme na porce, osolíme, okořeníme a pokapeme citronem. Na rozpáleném oleji osmažíme porce ryby z obou stran, vyjmeme a uložíme v teple. Ve výpečku osmažíme pokrájenou papriku, přidáme pokrájený pórek, nakrájená rajčata, protlak a podlijeme vodou. Na zeleninu rozložíme osmaženého kapra, přikryjeme a krátce podusíme. ..
INGREDIENCE: 300g kapra (drobné kousky), 4 zrna pepře, 2 zrna nového koření, lžička octa, 200g brokolice, 30g másla, 2 lžíce hl. mouky, 2 dl mléka, 1 žloutek, sůl, 80g tvrdého tučného sýra, petrželka, sůl, citr. šťáva, špetka muškátového květu. POSTUP PŘÍPRAVY: Do kastrolu nalijeme vodu do výše asi 15 mm, přidáme koření, ocet, sůl a vše uvedeme do varu. Přidáme kousky kapra a při malém varu je podusíme doměkka. Scedíme je, vykostíme, odstraníme kůži, maso nakrájíme na menší kousky. Brokolici u ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA