Recepty na xkuchtik.cz

MOUČNÍKY KYNUTÉ | VÁNOČKA 2.

INGREDIENCE: 300 g hladké mouky, 300 g polohrubé mouky, 30 g droždí, 200 g másla, 3 vejce, 200 g cukru krystal, 100 g rozinek, ořechy, mandle, kandované ovoce, 500 ml mléka, 1 vanilkový cukr, sůl, citrónová kůra. POSTUP PŘÍPRAVY: Z droždí, trochy vlažného mléka, cukru a hladké mouky připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít. Do mouky zapracujeme ztužený tuk, 3 vejce, cukr, mléko, vanilkový cukr a špetku soli, přidáme kvásek a vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout. Po ..

POLÉVKA RŮZNÁ | KAPŘÍ POLÉVKA S HOUBAMI.

INGREDIENCE: 250 g kapřího masa, 120 g másla, 40 g cibule, 150 g čerstvých žampionů nebo přiměřené množství hub sušených, sůl, mletý pepř, kmín, zelená petrželka, 40 g hladké mouky, litr rybího vývaru, 20 cl sladké smetany, 6 lžic přírodního bílého vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybí maso osolíme, opečeme na polovině másla, vykostíme a nakrájíme na kousky. Na zbylém másle zpěníme oloupanou a nadrobno nasekanou cibuli a jemně nasekanou petrželku, přidáme na plátky nakrájené očištěné houby, osolíme, ope ..

NÁPOJE KOKTEJLY | VÁNOČNÍ PUNČ.

INGREDIENCE: 2 jablka, 1 litr bílého vína, 1 tyčka skořice, 1-2 hvězdičky badyánu, 8 hřebíčků, 4 plátky citronu. POSTUP PŘÍPRAVY: Jablka omyjeme a zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a s vínem a kořením podusíme na mírném ohni. Přecedíme do sklenic a přidáme po plátku citronu. Punč pijeme horký. ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | TRUBIČKY 3.

INGREDIENCE: 180g másla, 260g hladké mouky nejlíp 00, 1 šlehačka, 2 žloutky. Náplň: 5 bílků, 250g cukru krupice, lžíce octa. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvedené ingredience zamícháme a dáme 3 hod. odležet do chladničky. Poté těsto rozválíme a nakrájíme na pásy, které namotáme na trubičkové formičky. Pečeme v troubě na plechu vypláchnutém vodou. Náplň: Vše ušleháme v páře a naplníme do trubiček. ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | PAŘÍŽSKÉ ŠPIČKY.

INGREDIENCE:  Piškoty, pařížská šlehačka, čokoládová poleva. POSTUP PŘÍPRAVY: Na piškoty nastříkáme pařížskou šlehačku do tvaru špičky, necháme je ztuhnout v chladničce a pak je potáhneme čokoládovou polevou. ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | LASKONKY 3.

INGREDIENCE: 3 bílky, 280g moučkového cukru, šťáva z poloviny citronu, 80g mletých lískových ořechů, 70g proseté strouhanky. Náplň: 140g másla, 140g cukru, 1 žloutek, umícháme do pěny, přidáme 30 g opražených a nakrájených lískových ořechů a 30g mletých lískových ořechů. POSTUP PŘÍPRAVY: 3 bílky umícháme s cukrem a citrónovou šťávou dohusta. Přidáme ořechy a prosetou strouhanku. Z hmoty tvoříme na vymazaný plech kolečka. Pečeme v mírně vyhřáté troubě. Upečené spojujeme náplní tak, že spod ..

POLÉVKA RŮZNÁ | VÁNOČNÍ RYBÍ POLÉVKA II.

INGREDIENCE: 2 hlavy z kapra, 2 porce z ocasu, 2 cibulky, 1 lžičky pepře, 1 bobkový list, 1 sáčku zmrazené kořenové zeleniny, malá konzervička sterilovaného hrášku nebo 3 lžíce zmrazeného, mlíčí a jikry z ryby, 3 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, špetka muškátového květu, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Z kapřích hlav odstraníme žábry a oči, omyjeme je a zalijeme vodou. Přidáme bobkový list, pokrájenou cibuli a sůl a vaříme asi 20 minut. Pak hlavy vyndáme a vývar scedíme a necháme v teple. V hrnci roze ..

POLÉVKA RŮZNÁ | FRANCOUZSKÁ RYBÍ POLÉVKA II.

INGREDIENCE: 600 g rybího masa, 1 cibule, 1 lžíce rajského protlaku nebo 1 rajče, 3 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, 2 žloutek, tymián, bobkový list, čerstvá nebo sušená petrželka, špetka šafránu, kousek pomerančové kůry, pepř, sůl, kostičky bí1é veky. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli, stroužek česneku a rajče nadrobno pokrájíme a vložíme do 1,5 l studené vody Pak přidáme tymián, celý stroužek česneku, bobkový list, petrželku, pomerančovou kůru a očištěné rybí maso a okořeníme šafránem. Osolíme, opepří ..

POLÉVKA RŮZNÁ | RYBÍ POLÉVKA III.

INGREDIENCE: Hlava, ocas a třeba další kousky z kapra, mlíčí nebo i jikry, máslo, hladká mouka,celý pepř,celé nové koření, sůl, masox, celer, mrkev, pastinák nebo petržel, cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Do hrnce dáme hlavu, ocas a kousky ryb, celou cibuli, pár kuliček celého pepře a nového koření, osolíme. Vaříme až je ryba měkká, scedíme. Do vývaru vložíme nadrobno nakrájenou zeleninu a vaříme do měkka. Potom zavaříme připravenou jíškou, vložíme obranou rybu a na másle osmažené mlíčí a jikry. Nakon ..

POLÉVKA RŮZNÁ | RYBÍ POLÉVKA II.

INGREDIENCE: 1,5 l vody, kapří hlava bez žáber a ocasu, jikry a mlíčí, 100 g kořenové zeleniny, 30 g cibule, 20 g másla, 1 bobkový list, trochu tymiánu, 5 zrnek celého pepře, lžíce octa, na jíšku 60 g másla a 60 g hladké mouky, na zjemnění 1/8 l mléka, 1 žloutek. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozpůlenou kapří hlavu a ocasní partii očistíme a omyjeme a v osolené vodě s octem a kořením povaříme asi půl hodiny a procedíme. Připravíme si světlou jíšku a za stálého míchání ji postupně podléváme procezeným vývar ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz