Recepty na xkuchtik.cz

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | OKO.

INGREDIENCE1. 125g Ivy rozpustíme, 4 lžíce kokosu, 4 lžíce mletého cukru, 4lžíce sušeného mléka. 2. 100g mletých ořechů, 50g mletého cukru, 50g másla, trochu rumu. 3. 125g Ivy, 4 lžíce mletého cukru, 2 lžíce vanilkového cukru, 2 lžíce Solamylu a 5 lžic kakaa. POSTUP PŘÍPRAVY: Vrstvu hmoty č.1 dáme do plastového zásobníku na vejce asi 1/3 objemu. Další třetinu tvoří hmota č.2 a zbytek vyplníme hmotou poslední. Necháme ztuhnout a vyklopíme. ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | VÁNOČNÍ ŠTRÚDL.

INGREDIENCE: 350 g hladké mouky, 1 lžíce másla, 1 vejce, 1/8 l vlažné vody, špetka soli, 1 lžička octa. Náplň: 1 kg jablek, 4 lžíce strouhanky, 2 hrsti rozinek, 2 hrstky nasekaných ořechů, 2 lžíce cukru smíchaného se skořicí, 2 lžíce rozehřátého másla na potření. POSTUP PŘÍPRAVY: Na vále zpracujeme mouku s vodou, v níž jsme rozšlehali vejce, sůl, tekuté máslo a lžičku octa. Důkladně propracujeme rukama, až je hladké a nelepivé, pružné a lesklé. Z těsta utvoříme bochánek, potřeme ho máslem ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | KARAMELOVÉ KULIČKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrolku rozpustíme 250g tuku Iva a do horkého vysypeme 3 balíčky mléčných karamel. Na mírném ohni mícháme, až se karamely rozpustí. Vsypeme asi ¾ sáčku burisonů a vše promícháme. Z teplého tvoříme kuličky. ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | ČOKOLÁDOVÉ KOSTKY.

INGREDIENCE: 250 g čokolády na vaření, neslazené kondenzované mléko, 100 g sekaných mandli, 100 g mletých mandli. POSTUP PŘÍPRAVY: Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a našleháme s kondenzovaný mlékem, nakonec vmícháme strouhané mandle. Hmotu nalijeme na alobal, posypeme kousky mandli a necháme ztuhnout. Nakrájíme na kostky. ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | VÁNOČNÍ KULIČKY II.

INGREDIENCE: 250 g másla, 25 dkg moučkového cukru, 100 g mletých oříšků, 3 lžíce kakaa, 4 lžíce rumu, 6 rozdrcených oplatků Horalka nebo Tatranka. POSTUP PŘÍPRAVY: Utřeme máslo s cukrem, přidáme ořechy, kakao, rum a oplatky. Vytvarujeme kuličky, obalujeme ve strouhaných oříšcích. ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | VÁNOČNÍ ROLÁDA.

INGREDIENCE: 4 větší vejce, 200 g cukru, 5 lžic vody, 200 g polohrubé výběrové mouky, ½ prášku do pečiva. Na krém: 150 g směsi másla a rostlinného tuku Hera, 150 g moučkového cukru, 1 lžička rumu, rybízová marmeláda na potření, 3 lžičky maizeny, 190 ml mléka. Na čokoládovou polevu: 90 g směsi rostlinného tuku Hera a 100% tuku Lukana, 2 lžíce kakaa, 120 g cukru, 1 lžíce Solamylu, 1 ½ lžíce mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Ušleháme žloutky s cukrem a vodou. Přidáme mouku s práškem do pečiva, sn ..

NÁPOJE KOKTEJLY | VÁNOČNÍ PUNČ III.

INGREDIENCE: 50g rozinek, 1dl rumu, 1/4litru silného čaje, 1/4litru červeného vína, plátek citronu, skořici. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozinky zalijeme rumem a necháme několik hodin máčet. Čaj, víno, citron a skořici zahřejeme k varu. Do sklenice rozdělíme rozinky s rumem, zalijeme punčem a podle chuti osladíme. Naléváme do čajových nebo punčových  sklenic. ..

MOUČNÍKY KYNUTÉ | VÁNOČNÍ ŠTOLA II

INGREDIENCE: 40 g rozinek, po 50 g citronové a pomerančové kandované kůry a višní nebo 150 g směsi kandovaného ovoce, 3 lžíce rumu, 1 kostka droždí, 130 g krupicového cukru, 150 mléka, 500 g polohrubé mouky, 1 vejce, 2 žloutky, 200 g másla, máslo na vymazání plechu, 1 lžička strouhané citrónové kůry, špetla soli, 200 g sekaných mandlí, 150 g marcipánu, 3 lžíce griotky, pár kapek vanilkové esence, moučkový cukr na posypání. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozinky a kandované ovoce zalijeme rumem a necháme asp ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | SNĚHOVÉ BEZÉ S KÁVOVÝM NEBO VANILKOVÝM KRÉMEM.

INGREDIENCE: 4 bílky, 140g krupicového cukru, 100g moučkového cukru, 120g mletých mandlí, papír na pečení. Krém: 1/4 litru mléka, 1 balíček pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 120g másla, 100g moučkového cukru, instantní káva nebo vanilkový cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme krupicový cukr a ušleháme dohusta. Pak lehce vmícháme moučkový cukr a mandle. Sáčkem se širokou trubičkou nastříkáme pusinky na plech s pečícím papírem. Pečeme ve velmi málo vyhřáté troubě 150 ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | VÁNOČNÍ PERNÍČKY.

INGREDIENCE: 650 g hl. mouky, 250 g cukr moučka, 250 g ztužený tuk (ceres), 4 vejce, 130g medu (asi 3–4 lžíce), 15 g jedlé sody, koření do perníků (nebo anýz, nove koření, hřebíček skořice vše mleté). POSTUP PŘÍPRAVY: Zaděláme těsto a ihned vykrajujeme různé tvary perníčků. Upečeme ve předně vyhřátě troubě. Ještě horké potřeme rozšlehaným vejcem, nebo vychladlé různě nazdobíme. Perníčky jsou hned měkké. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz