INGREDIENCE: 200 g hladké mouky, 150 g rostlinného tuku Hera, 100 g moučkového cukru, 100 g mletých vlašských ořechů, lžička čerstvě mleté kávy, 1-2 lžíce mléka.Krém: 120 g másla, 3 lžíce hladké mouky, 1/4 l silné černé kávy, 100 g cukru, l sáček vanilkového cukru.Poleva: 200 g moučkového cukru, 3 lžíce horké kávy.POSTUP PŘÍPRAVY: Na vál prosijeme mouku, přidáme cukr, ořechy a kávu a zaděláme změklým tukem a trochou mléka na hladké těsto. Těsto vyválíme na tenký plát a formičkou vykrajujeme kole ..
INGREDIENCE: 500 g hladké mouky, 200 g mandlí, 60 g másla, 150 g cukru, 250 g medu, l prášek do perníku, citrónová kůra, vejce na potření, tuk na plech.POSTUP PŘÍPRAVY: Na vál prošijeme mouku, prášek do perníku, strouhanou kůru z dobře omytého citrónu, přidáme jemně nastrouhané mandle, změklé máslo a ohřátý med. Všechny suroviny zpracujeme na těsto. Pokud je třeba, přidáme trochu mléka. Těsto rozválíme na pomoučeném vále asi na půl centimetru, formičkami vykrájíme tvary, přendáme je na pomaštěný ..
INGREDIENCE: 300 g hladké mouky, 200 g másla nebo Hery, 100 g moučkového cukru, 2 sáčky vanilkového špetka soli, 1 rovná lžička prášku do pečiva, 4 žloutky uvařené natvrdo, l bílek na potření, krystalový cukr a sekané mandle na posypání.POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku prošijeme na vál, žloutky nastrouháme, přidáme cukr, špetku soli, prášek do pečiva, změklý tuk nebo máslo. Můžeme přidat i trochu mléka, aby se těsto dobře zpracovalo. Poté ho přikryjeme fólií a necháme dobře vychladit v chladničce. St ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Smícháme 600g hladké mouky, 500g mletého cukru, 100g medu, 4 celá vejce, trochu kakaa, rum, pepř, uvařenou silnou černou kávu, na špičku nože sody bikarbony, trochu citrónové kůry. Nakonec přidáme pomletou 1 lžičku hřebíčků, 1 lžičku anýzu a 1 lžičku skořice. Vyválíme těsto asi 6-7 mm silné, vykrajujeme kolečka nebo čtverečky a pečeme ve středně vyhřáté troubě. ..
INGREDIENCE: 200g polohrubé mouky, 100g másla, 50g mouč. cukru, 2 žloutky, citr. kůra. Náplň: 1/8 l vody, 1 lžíce mleté kávy, 200g cukru, 100g oříšků, 100g mandlí, 2 bílky, 1 lžíce rumu, 1 lžička strouhané citr. kůry. Poleva: 200g mouč. cukru, 2 lžíce višňové šťávy nebo 3 lžíce griotky, 1 lžička rumu, proslazené ovoce, rozinky nebo citronát. POSTUP PŘÍPRAVY: Cukr, máslo a žloutky utřeme do pěny, přidám mouku a strouhanou citr. kůru, vypracujeme těsto, necháme ho přikryté v chladu odpočinout, pak ..
INGREDIENCE: 200g hl. mouky, 150g rostlinného tuku Hera, 100g moučk. cukru, 100g mletých vlašských ořechů, lžička čerstvé mleté kávy, 2 lžíce mléka. Krém: 120g másla 3 lžíce hl. mouky, ¼ l silné černé kávy, 100g cukru 1 sáček vanil. cukru. Poleva: 200g moučk. Cukru, 3 lžíce horké kávy. )POSTUP PŘÍPRAVY: Na vál prosijeme mouku, přidáme cukr, ořechy a kávu a zaděláme těsto.těsto vyválíme na tenký plát a formičkou vykrajujeme kolečka. Upečeme je nepomaštěném plechu a necháme vychladnout. Stude ..
INGREDIENCE: 250 g mletých ořechů, 100 g hladké mouky, 250 g moučkového cukru, 2 vejce, l lžíce meruňkové marmelády.Citrónová poleva: l bílek, l lžíce citrónové stavy, 200 g moučkového cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Do hladké mouky vmícháme mleté ořechy a cukr, přidáme marmeládu a zaděláme rozšlehanými vejci. Pokud bude třeba, přidáme ještě trochu mouky nebo lžíci mléka. Ze směsi vypracujeme těsto, vyválíme ho na pomoučeném vále na l /2 cm tloušťku, rádýlkem nakrájíme na proužky, potřeme citrónovou pole ..
INGREDIENCE: 200 g dětských piškotů, 80 g pískového cukru, 4 lžíce vody, 3 lžíce rumu, 60 g meruňkové marmelády, 50 g strouhaných vlašských ořechů, kakao nebo kokos na obalem.POSTUP PŘÍPRAVY: Cukr nasypeme do kastrůlku, zalijeme čtyřmi lžícemi vody a na malém plameni mícháme, až se cukr rozpustí. Pak zesílíme oheň a vaříme ještě 4 minuty (na tzv. slabou nit). Do mísy nasypeme piškoty rozdrcené válečkem na drobky, přelijeme je vařeným cukrem, přidáme meruňkovou marmeládu, promícháme, Zakapeme rum ..
INGREDIENCE: 450 g hladké mouky, 250 g másla nebo Hery, 150 g mletých vlašských ořechů, 150 g moučkového cukru, 1/2 šálku mléka, vanilkový cukr na obalení.POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku smícháme s ořechy, cukrem a změklým máslem, přidáme mléko, aby bylo těsto tvárné, a dobře ho propracujeme. Podle potřeby vál podsypáváme moukou. Hladké těsto přikryjeme sáčkem a dáme do chladničky alespoň na Hodinu odležet. Pak z těsta vyválíme váleček, odkrajujeme malé kousky a ve dlaních tvarujeme rohlíčky. Plech vylož ..
INGREDIENCE: 150 g hladké mouky, 70 g škrobové moučky (Maizena), 70 g moučkového cukru, 80 g mletých lískových oříšků, 150 g tuku nebo másla, 2 žloutky, trochu mléka, tuk na vymaštění plechu, vanilkový cukr na obalování upečených rohlíčků.POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku, škrob, cukr a oříšky smícháme, přidáme změklý tuk nebo máslo, vmícháme žloutky a trochu mléka, abychom těsto dobře propracovali. Hladké a nepříliš husté těsto přikryjeme mikrotenovým sáčkem a dáme do chladna odpočinout. Pak z něho tvaruj ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA