POSTUP PŘÍPRAVY. Máme-li z mrkve připravit chutnou přílohu k masu, nesmíme ji nikdy vařit, jenom opatrně dusit. Postupujeme následovně: Jednu oloupanou a nakrájenou cibuli necháme zpěnit na rozpuštěném tuku. K cibuli přidáme opranou, očištěnou a na nudličky nakrájenou mrkev ochutíme ji trochou Vegety, přidáme 1 lžičku cukru, 2 lžíce vody a hrnec těsně přiklopíme. Na malém plameni mrkev 15-20 minut dusíme. Hrnec neotvíráme, jen jím během dušení několikrát zatřepeme. Důležité je abychom pracovali ..
INGREDIENCE: 800g mrkve, 80g slaniny, 500g vepřového plecka, 250g malých cibulek, 1-2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, špetka cukru, 1větší pórek. POSTUP PŘÍPRAVY: Mrkev opereme, oškrábeme, znovu opereme a nakrájíme na tenká kolečka. Slaninu rozkrájíme na malé kostičky, vepřové maso na větší kousky. Cibulky oloupeme. Slaninu rozpustíme ve větší hluboké pánvi, vložíme do ní maso a po všech stranách je opečeme. Přidáme cibulky, oloupaný a jemně rozkrájený česnek a necháme za stálého obracení ze ..
INGREDIENCE: 1 kg syrového špenátu (čerstvého), 50g tuku, 1/2 cibule, 10g mouky, loutek, 1/8 l mléka, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Čisté opraný špenát povaříme v dostatečném množství vody. Když je měkký, necháme ho trochu vychladnut a přendáme pak listy i s vodou, ve které se vařily, do mixéru. Rozmixujeme nejprve špenát, pak do mixéru přidáme cibulku předem připravenou na tuku, zaprášenou moukou a podlitou troškou vody ze špenátu. Dále rozmixujeme se špenátem i horké mléko. syrový žloutek a sůl, V mixé ..
INGREDIENCE: 350 g zmrazeného špenátu, 50 g mouky, 3 žloutky, asi půl hrníčku mléka, sůl, sníh ze 4 bílků. Pomazánka : 4 vejce, 1/2 cibule, 1 lžička másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Do mixéru dáme žloutky, mléko a sůl, pak po částech zmrazený a již rozmrzlý špenát. Rozmixujeme, míšeninu přendáme do mísy, přidáme dobře ušlehaný sníh z bílků a nakonec 5 dkg hrubé mouky. Na plech dáme čistý papír, potřeme ho tukem a vysypeme hrubou moukou. Směs natřeme na papír a pečeme nejprve ve vyhřáté troubě, za několik ..
INGREDIENCE: 6 stejně velkých rajských jablek; náplň - salát z vajec s majonézou nebo bramborový salát s majonézou, rybí salát s majonézou.POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata dobře omyjeme,.otřeme, vršek seřízneme, vnitřek vydlabeme a naplníme. Směs k plnění zčásti připravíme v mixéru ..
INGREDIENCE: 400 g paprikových lusků, 200grajčat, 100 g cibule, 200g klobásy, 4-5 vajec, sůl, pepř, tuk (pokud můžeme, dáme 60g sádla).POSTUP PŘÍPRAVY: Na hodně rozpálený tuk dáme na plátky nakrájenou cibuli, oloupanou a na kolečka nakrájenou klobásu, na nudličky nakrájené papriky zbavené jader a vše dusíme. Po několika minutách dušení (za častého míchání, aby se směs nepřipálila) přidáme na plátky nakrájená oloupaná rajčata, osolíme, opepříme, několik minut dusíme, přidáme vejce a dusíme míchám ..
INGREDIENCE. 4 lžíce oleje, 2 středně velké cibule 4-6 paprikových lusků, 4-6 rajčat, 3-4 stroužky česneku (nebo necelá lžička česnekové pasty), sůl, 150 g plísňového sýra, 4 vejce, podle možnosti zelená nať na posypání pokrmu. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky nebo na kolečka, papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kratší nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na menší dílky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené papriky a rajčata, osolí ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA