Recepty na xkuchtik.cz

ZELENINA | SMAŽENÁ RAJČATA.

POSTUP PŘÍ ..

ZELENINA | KMÍNOVÉ RACLETTE.

INGREDIENC ..

ZELENINA | DUŠENÁ MRKEV.

POSTUP PŘÍPRAVY. Máme-li z mrkve připravit chutnou přílohu k masu, nesmíme ji nikdy vařit, jenom opatrně dusit. Postupujeme následovně: Jednu oloupanou a nakrájenou cibuli necháme zpěnit na rozpuštěném tuku. K cibuli přidáme opranou, očištěnou a na nudličky nakrájenou mrkev ochutíme ji trochou Vegety, přidáme 1 lžičku cukru, 2 lžíce vody a hrnec těsně přiklopíme. Na malém plameni mrkev 15-20 minut dusíme. Hrnec neotvíráme, jen jím během dušení několikrát zatřepeme. Důležité je abychom pracovali ..

ZELENINA | DUŠENÁ MRKEV S MÁSLEM A CIBULÍ.

INGREDIENCE: 800g mrkve, 80g slaniny, 500g vepřového plecka, 250g malých cibulek, 1-2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, špetka cukru, 1větší pórek. POSTUP PŘÍPRAVY: Mrkev opereme, oškrábeme, znovu opereme a nakrájíme na tenká kolečka. Slaninu rozkrájíme na malé kostičky, vepřové maso na větší kousky. Cibulky oloupeme. Slaninu rozpustíme ve větší hluboké pánvi, vložíme do ní maso a po všech stranách je opečeme. Přidáme cibulky, oloupaný a jemně rozkrájený česnek a necháme za stálého obracení ze ..

ZELENINA | DUŠENÝ ŠPENÁT.

INGREDIENCE: 1 kg syrového špenátu (čerstvého), 50g tuku, 1/2 cibule, 10g mouky, loutek, 1/8 l mléka, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Čisté opraný špenát povaříme v dostatečném množství vody. Když je měkký, necháme ho trochu vychladnut a přendáme pak listy i s vodou, ve které se vařily, do mixéru. Rozmixujeme nejprve špenát, pak do mixéru přidáme cibulku předem připravenou na tuku, zaprášenou moukou a podlitou troškou vody ze špenátu. Dále rozmixujeme se špenátem i horké mléko. syrový žloutek a sůl, V mixé ..

ZELENINA | ŠPENÁTOVÁ OMELETA.

INGREDIENCE: 350 g zmrazeného špenátu, 50 g mouky, 3 žloutky, asi půl hrníčku mléka, sůl, sníh ze 4 bílků. Pomazánka : 4 vejce, 1/2 cibule, 1 lžička másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Do mixéru dáme žloutky, mléko a sůl, pak po částech zmrazený a již rozmrzlý špenát. Rozmixujeme, míšeninu přendáme do mísy, přidáme dobře ušlehaný sníh z bílků a nakonec 5 dkg hrubé mouky. Na plech dáme čistý papír, potřeme ho tukem a vysypeme hrubou moukou. Směs natřeme na papír a pečeme nejprve ve vyhřáté troubě, za několik ..

ZELENINA | RAJČATA PLĚNÁ.

INGREDIENCE: 6 stejně velkých rajských jablek; náplň - salát z vajec s majonézou nebo bramborový salát s majonézou, rybí salát s majonézou.POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata dobře omyjeme,.otřeme, vršek seřízneme, vnitřek vydlabeme a naplníme. Směs k plnění zčásti připravíme v mixéru ..

ZELENINA | LEČO S KLOBÁSOU A VEJCI.

INGREDIENCE: 400 g paprikových lusků, 200grajčat, 100 g cibule, 200g klobásy, 4-5 vajec, sůl, pepř, tuk (pokud můžeme, dáme 60g sádla).POSTUP PŘÍPRAVY: Na hodně rozpálený tuk dáme na plátky nakrájenou cibuli, oloupanou a na kolečka nakrájenou klobásu, na nudličky nakrájené papriky zbavené jader a vše dusíme. Po několika minutách dušení (za častého míchání, aby se směs nepřipálila) přidáme na plátky nakrájená oloupaná rajčata, osolíme, opepříme, několik minut dusíme, přidáme vejce a dusíme míchám ..

ZELENINA | LEČO S VEJCI, NIVOU A ČESNEKEM.

INGREDIENCE. 4 lžíce oleje, 2 středně velké cibule 4-6 paprikových lusků, 4-6 rajčat, 3-4 stroužky česneku (nebo necelá lžička česnekové pasty), sůl, 150 g plísňového sýra, 4 vejce, podle možnosti zelená nať na posypání pokrmu. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky nebo na kolečka, papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kratší nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na menší dílky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené papriky a rajčata, osolí ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz