INGREDIENCE: 500g bílého kysaného zelí, 50g bílého nízkotučného jogurtu, sůl, ml. pepř, lžíce strouhaného křenu, drcený kmín, šalotku. POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí scedíme, pokrájíme na menší kousky, přidáme nadrobno pokrájenou šalotku, jogurt, křen a dochutíme solí, pepřem a kmínem. Salát necháme alespoň 2 hodiny uležet v chladu ..
INGREDIENCE: 500 g brambor, l mrkev, 1/3 menšího celeru, 150 g strouhaného sýra, 200 g šunky nebo salámu, 50 g slaniny, 4 vejce, l cibule, 2 paprikové lusky, l sklenička oliv, olej, sůl, na ochucení kečup, česnek utřený se solí, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Vařené studené brambory oloupeme a nakrájíme na nudličky. Smícháme je se strouhaným sýrem, vařenou a pokrájenou mrkví, celerem a spojíme vejci. Osolíme a z hmoty tvoříme placičky, které opékáme dozlatova po obou stranách na horkém oleji. Na upeče ..
INGREDIENCE: 1 lžíce strouhaného křenu, 100g majonézy, 150g šunky nebo jemného salámu, 2 vejce natvrdo, petrželka, 2 lžíce smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Do majonézy vmícháme trochu smetany a jemně nastrouhaný křen, na nudličky nakrájenou šunku. Vejce oloupeme a nakrájíme nadrobno a vmícháme do pomazánky. Podle chuti přisolíme, zakapeme citr. šťávou. Mažeme na plátky bílé veky, zdobíme petrželkou. ..
INGREDIENCE: 300 g velkých žampiónů, šťáva z 1 citrónu, 2 cibule, 20 g másla, 3 stroužky česneku, 2 svazky petrželky, 50 g uzeného sýra, sul, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Žampióny očistíme, omyjeme a opatrně oddělíme nohy od klobouků. Klobouky žampiónů pokapeme citrónovou šťávou, aby neztratily barvu. Oloupanou a nasekanou cibuli osmahneme na másle a zakrytou ji dusíme. Mezitím oloupeme a najemno nasekáme stroužky česneku. Nohy z žampiónů nakrájíme na malé kousky. Omyjeme, přebereme a nadrobno nasek ..
INGREDIENCE: 300 g čočky, 2 vejce, 1 cibule, 50 g sádla, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, petrželka, olej na smažení. Na obalení: 50 g hladké mouky, 2 vejce, 100 g strouhanky. POSTUP PŘÍPRAVY: Čočku namočíme asi na 2 hodiny do studené vody a uvaříme do měkka. Mezitím na sádle orestujeme cibulku. Uvařenou čočku prolisujeme do mísy a přidáme sůl, pepř, vejce, osmaženou cibulku, sekanou petrželku a utřený česnek. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Z této hmoty tvarujeme krokety, které obalíme v t ..
INGREDIENCE: 30 g sušených hub, 250 g kořenové zeleniny, 6 zrnek celého pepře, 50 g cibule, 40 g tuku, 30 g hladké mouky, sůl a mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby opereme, přidáme přísady a uvaříme. Rozpustíme máslo, vsypeme do něj mouku, opražíme ji do světležluta a stáhneme z ohně. Jíšku zředíme studenou vodou a uvařené houby scedíme. Houby nakrájíme na nudličky, vložíme je do polévkové mísy, vodu z hub zahustíme jíškou, povaříme a osolíme a hotovou nalijeme do mísy. Do polévky dáváme perlič ..
INGREDIENCE: Velká kachna, kuře, 500g uzeného masa, králík, slanina, 7 stroužků česneku, 1 lžička majoránky nebo tymiánu, 1 lžička směsi drcených pepřů nebo směsi na divočinu, sůl, 4 lžíce másla, olej, 1 l silného vývaru z kuřecích drubek a sušených hub. POSTUP PŘÍPRAVY: Vývar z drubek a sušených hub si připravíme den předem a vaříme tak dlouho, až maso změkne. Prolisujeme česnek a smícháme s přibližně stejným množstvím soli. Směsi vytřeme vnitřek kuřete a vložíme do něj uzené maso (buď vcelku ..
INGREDIENCE: 4 větší plátky hovězího masa z kýty, sůl, pepř, 2 lžíce hořčice, 50 g slaniny, 100 g šunkového salámu vcelku, 2 vejce vařená natvrdo, 2 kyselé okurky, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, tuk. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky masa naklepeme paličkou, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, do středu každého látku položíme plátek slaniny, hranolek salámu, dvě čtvrtky vajíčka a půl okurky. Závitky stočíme, obtočíme nití, aby se nerozevíral y, povrch také osolíme a opepříme a necháme chvíli odležet. N ..
INGREDIENCE: 1 lžíce oleje, 30g másla, 1 cibule, 120g vařené šunky v celku, 220g pikantní paprikové klobásy, 450g bílého kysaného zelí, 450g oškrábaných brambor, 800 ml hovězího vývaru, lžička kmínu, ml. černý pepř, 1 lahůdková cibulka s natí, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Ve větším hrnci rozpálíme olej a máslo. Cibuli nakrájíme nadrobno, vsypeme na tuk a osmáhneme do světle zlatova. Šunku nakrájíme na menší kostky, klobásu na kolečka a uzeniny přidáme k orestované cibuli. Za občasného promíchání je n ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, 80 g másla, 40 g hladké mouky, 3 stroužky česneku, 1 lžička sušeného libečku, špetka tymiánu, špetka majoránky, hovězí vývar, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Půl dávky másla usmažíme s moukou v hladkou jíšku, zředíme ji vývarem a dohladka povaříme. Okořeníme, osolíme a přidáme plátky uvařených oloupaných brambor. Prohřejeme a zjemníme zbytkem másla. Porce na talířích zdobíme zbytkem libečku. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA