Recepty na xkuchtik.cz

SALÁTY | SALÁT Z KYSANÉHO ZELÍ S JOGURTEM.

INGREDIENCE: 500g bílého kysaného zelí, 50g bílého nízkotučného jogurtu, sůl, ml. pepř, lžíce strouhaného křenu, drcený kmín, šalotku. POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí scedíme, pokrájíme na menší kousky, přidáme nadrobno pokrájenou šalotku, jogurt, křen a dochutíme solí, pepřem a kmínem. Salát necháme alespoň 2 hodiny uležet v chladu ..

BRAMBORY | PIKANTNÍ BRAMBOROVÉ PLACIČKY.

INGREDIENCE: 500 g brambor, l mrkev, 1/3 menšího celeru, 150 g strouhaného sýra, 200 g šunky nebo salámu, 50 g slaniny, 4 vejce, l cibule, 2 paprikové lusky, l sklenička oliv, olej, sůl, na ochucení kečup, česnek utřený se solí, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Vařené studené brambory oloupeme a nakrájíme na nudličky. Smícháme je se strouhaným sýrem, vařenou a pokrájenou mrkví, celerem a spojíme vejci. Osolíme a z hmoty tvoříme placičky, které opékáme dozlatova po obou stranách na horkém oleji. Na upeče ..

POMAZÁNKY | KŘENOVÁ POMAZÁNKA.

INGREDIENCE: 1 lžíce strouhaného křenu, 100g majonézy, 150g šunky nebo jemného salámu, 2 vejce natvrdo, petrželka, 2 lžíce smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Do majonézy vmícháme trochu smetany a jemně nastrouhaný křen, na nudličky nakrájenou šunku. Vejce oloupeme a nakrájíme nadrobno a vmícháme do pomazánky. Podle chuti přisolíme, zakapeme citr. šťávou. Mažeme na plátky bílé veky, zdobíme petrželkou. ..

PŘEDKRMY | PLNĚNÉ ŽAMPIÓNY SE SÝREM.

INGREDIENCE: 300 g velkých žampiónů, šťáva z 1 citrónu, 2 cibule, 20 g másla, 3 stroužky česneku, 2 svazky petrželky, 50 g uzeného sýra, sul, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Žampióny očistíme, omyjeme a opatrně oddělíme nohy od klobouků. Klobouky žampiónů pokapeme citrónovou šťávou, aby neztratily barvu. Oloupanou a nasekanou cibuli osmahneme na másle a zakrytou ji dusíme. Mezitím oloupeme a najemno nasekáme stroužky česneku. Nohy z žampiónů nakrájíme na malé kousky. Omyjeme, přebereme a nadrobno nasek ..

LUŠTĚNINY | ČOČKOVÉ KROKETY.

INGREDIENCE: 300 g čočky, 2 vejce, 1 cibule, 50 g sádla, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, petrželka, olej na smažení. Na obalení: 50 g hladké mouky, 2 vejce, 100 g strouhanky. POSTUP PŘÍPRAVY: Čočku namočíme asi na 2 hodiny do studené vody a uvaříme do měkka. Mezitím na sádle orestujeme cibulku. Uvařenou čočku prolisujeme do mísy a přidáme sůl, pepř, vejce, osmaženou cibulku, sekanou petrželku a utřený česnek. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Z této hmoty tvarujeme krokety, které obalíme v t ..

POLÉVKA HOUBOVÁ | HOUBOVÁ POLÉVKA S JÍŠKOU.

INGREDIENCE: 30 g sušených hub, 250 g kořenové zeleniny, 6 zrnek celého pepře, 50 g cibule, 40 g tuku, 30 g hladké mouky, sůl a mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby opereme, přidáme přísady a uvaříme. Rozpustíme máslo, vsypeme do něj mouku, opražíme ji do světležluta a stáhneme z ohně. Jíšku zředíme studenou vodou a uvařené houby scedíme. Houby nakrájíme na nudličky, vložíme je do polévkové mísy, vodu z hub zahustíme jíškou, povaříme a osolíme a hotovou nalijeme do mísy. Do polévky dáváme perlič ..

SPECIALITY RŮZNÉ | VELKÁ ŽRANICE.

INGREDIENCE: Velká kachna, kuře, 500g uzeného masa, králík, slanina, 7 stroužků česneku, 1 lžička majoránky nebo tymiánu, 1 lžička směsi drcených pepřů nebo směsi na divočinu, sůl, 4 lžíce másla, olej, 1 l silného vývaru z kuřecích drubek a sušených hub. POSTUP PŘÍPRAVY: Vývar z drubek a sušených hub si připravíme den předem a vaříme tak dlouho, až maso změkne. Prolisujeme česnek a smícháme s přibližně stejným množstvím soli. Směsi vytřeme vnitřek kuřete a vložíme do něj uzené maso (buď vcelku ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | ŠPANĚLSKÉ PTÁČKY II.

INGREDIENCE: 4 větší plátky hovězího masa z kýty, sůl, pepř, 2 lžíce hořčice, 50 g slaniny, 100 g šunkového salámu vcelku, 2 vejce vařená natvrdo, 2 kyselé okurky, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, tuk. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky masa naklepeme paličkou, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, do středu každého látku položíme plátek slaniny, hranolek salámu, dvě čtvrtky vajíčka a půl okurky. Závitky stočíme, obtočíme nití, aby se nerozevíral y, povrch také osolíme a opepříme a necháme chvíli odležet. N ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | ZELNÁ POLÉVKA S KLOBÁSOU A ŠUNKOU.

INGREDIENCE: 1 lžíce oleje, 30g másla, 1 cibule, 120g vařené šunky v celku, 220g pikantní paprikové klobásy, 450g bílého kysaného zelí, 450g oškrábaných brambor, 800 ml hovězího vývaru, lžička kmínu, ml. černý pepř, 1 lahůdková cibulka s natí, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Ve větším hrnci rozpálíme olej a máslo. Cibuli nakrájíme nadrobno, vsypeme na tuk a osmáhneme do světle zlatova. Šunku nakrájíme na menší kostky, klobásu na kolečka a uzeniny přidáme k orestované cibuli. Za občasného promíchání je n ..

BRAMBORY | LINDUŠKY.

INGREDIENCE: 1 kg brambor, 80 g másla, 40 g hladké mouky, 3 stroužky česneku, 1 lžička sušeného libečku, špetka tymiánu, špetka majoránky, hovězí vývar, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Půl dávky másla usmažíme s moukou v hladkou jíšku, zředíme ji vývarem a dohladka povaříme. Okořeníme, osolíme a přidáme plátky uvařených oloupaných brambor. Prohřejeme a zjemníme zbytkem másla. Porce na talířích zdobíme zbytkem libečku. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz