Recepty na xkuchtik.cz

MOUČNÍKY TŘENÉ | HRUŠKOVÁ ŽEMLOVKA.

INGREDIENCE: 2 lžíce rozinek namočených v hruškovici (pro děti vynecháme hruškovici), 500g hrušek, 10 žemlí, 4 vejce, 500 ml mléka, 2 lžíce cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 100g rozpuštěného másla, tuk a strouhanka na vymazání a vysypání formy, 2 lžíce ml. skořice, mouč. cukr na posypání. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozinky scedíme na necháme okapat. Hrušky oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme jádřince a stopky a potom je nakrájíme na plátky. Žemle také rozkrájíme na plátky. Vejce rozklepneme a oddělíme ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | STAROČESKÝ BIFTEK.

INGREDIENCE: 2 bifteky, sůl, pepř, olej, hladká mouka, sádlo na smažení. Na obložení: sterilovaná zelenina, nadrobno nakrájená cibule, plátky sterilované okurky, na nudličky nakrájená paprika, na dílky nakrájené rajče. POSTUP PŘÍPRAVY: Bifteky odblaníme, lehce naklepeme, pokapeme olejem a uložíme na několik hodin do chladničky. Před úpravou je osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V horkém sádle je z každé strany 4-5 minut opékáme. Na talířích je přelijeme výpekem, obložíme připravenou zelenino ..

DRŮBEŽ KACHNA | ROLÁDA Z KACHNY.

INGREDIENCE: 1 kachna. Náplň: 1/2 kg libového bůčku, 3 žemle, 3 vejce,: mléka, 100 g slaniny, 1 kachní játra nebo malá konzerva paštiky, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, špetka nového koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu očistíme, opláchneme a osušíme. Krk, nohy a křídla odsekneme. Kachnu na hřbetě podél páteře rozřízneme a pomocí nože maso opatrně sejmeme ze žeber. Vykostíme stehna a plát masa osolíme a opepříme. Vepřový bůček vykostíme, umeleme a vmícháme do něj nadrobno nakrájenou slaninu, žemle n ..

RÝŽE | JAPONSKÉ RIZOTO.

INGREDIENCE: 2 šálky rýže, 4 šálky horké vody, sůl, 2 lžíce másla, 6 žampionů, 2 pórky, vařené maso z půlky kuřete (nebo slepice), kostka drůbežího bujónu, lžíce sójové omáčky, špetka glutasolu. POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži propláchneme studenou a následně vařící vodou, vhodíme do kastrole, zalijeme vodou, mírně osolíme a přivedeme k varu. Pak 15 minut dusíme na velmi mírném ohni pod pokličkou. Poté necháme ještě chvíli dojít. Na másle osmahneme nadrobno nakrájený pórek, na plátky nakrájené žampióny, ..

LUŠTĚNINY | ČOČKA PO ŠPANĚLSKÉM ZPŮSOBU.

INGREDIENCE: 400 g čočky, 40 g oleje, 2 cibule, 1 stroužek česneku, 150 g šunky nebo vařeného libového uzeného masa, 4 velká zralá rajčata, sůl, mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Předem namočenou čočku uvaříme doměkka. Na oleji osmahneme na plátky nakrájenou cibuli, utřený česnek a na nudličky nakrájenou šunku nebo maso. Potom přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a necháme rozdusit. Přidáme k čočce a společně povaříme. Nakonec ochutíme solí a pepřem a necháme přejít var. Podáváme s vejci uvařenými ..

BRAMBORY | BRAMBORÁK S DOMÁCÍMI ŠKVARKY.

INGREDIENCE: 600g očištěných syrových brambor, 100g hladké mouky, 100g sekaných škvarků, 1 dl mléka, 2 vejce, třený česnek, sůl, mletý pepř, majoránka, sádlo. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory nastrouháme na jemném struhadle vodu vymačkáme a slijeme. Přidáme mléko, mouku,, třeny česnek, vejce a koření. Promícháme. Podle potřeby upravíme hustotu těsta mlékem a přimícháme hrubě sekané škvarky. Bramborák pečeme na sádle na pánvi po obou stranách. Nejchutnější je bramborák ihned po upečení do křupava. Dop ..

DRŮBEŽ KACHNA | ZELENINOVÝ GULÁŠ S TOČENÝM SALÁMEM.

INGREDIENCE: 50g slaniny, 2 lžíce oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 300g točeného salámu, 1 lžička mleté sladké papriky, 5 zelených paprik, 5 rajčat, 1 malý květák, 1-2 menší mrkve, 2 brukve, 150ghrášku, (nebo sáček zmrazené zeleninové směsi), 1/2 kostky masoxu, hladká mouka, 2 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu, pažitka, 3-4 lžíce smetany (nebo neslazené kondenzované mléko). POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji a na rozškvařené slanině zpěníme nakrájenou cibuli a pokrájený česnek, osmahneme na ko ..

BRAMBORY | MAĎARSKÉ BRAMBORY.

INGREDIENCE: 1 kg brambor, 100 g sádla, 1 konzerva sterilovaného leča, 1 cibule, 2 lžičky sladké mleté papriku, 6 stroužků česneku, 1 lžička kmínu, 2 lžičky sekané petrželové natě, šálek vývaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli jemně pokrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme papriku, krátce osmažíme a do tohoto základu vložíme na kostky nakrájené oloupané brambory a podusíme s trochou vývaru téměř doměkka. Přidáme lečo z konzervy, dolijeme vývar, ochutíme česnekem, kmínem a solí a dodusíme. K maďarským bra ..

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘE HANÁCKÉ SELKY.

INGREDIENCE: 1větší kuře, 1 lžička koření na kuře nebo sůl, pepř a paprika, 1cibule, 2 rajčata, 1 červená a 1 zelená paprika, 1/2 kg brambor, 1/8 másla, trochu oleje, šlehačka, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře naporcujeme asi na 6 dílů, okořeníme kořením na kuře nebo solíme, opepříme a opaprikujeme. Část másla rozehřejeme s olejem a porce kuřete osmahneme z obou stran dočervena. Měkké maso vyjmeme a na tuk vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, na proužky nakrájené papriky, chvíli je opékáme a pa ..

VEJCE | MÍCHANÁ VEJCE S KVĚTÁKEM (nebo s kapustou).

INGREDIENCE: 4 vejce, 50 g másla, 300 g vařené nebo dušené zeleniny, 1 cibule, sůl, špetka drceného kmínu, 1 lžička petrželky nebo pažitky. POSTUP PŘÍPRAVY: Zeleninu ovaříme v osolené vodě a rozdělíme na růžičky nebo krájíme na nudličky (kapustu). Na másle osmažíme cibuli, přidáme zeleninu, sůl, trochu kmínu nebo pepře a přilijeme rozšlehaná a osolená vejce. Vejce necháme srazit, pokrm posypeme petrželkou nebo pažitkou. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz