Recepty na xkuchtik.cz

MOUČNÍKY TŘENÉ | TVAROHOVÁ BÁBOVKA.

INGREDIENCE: 400 g hl. mouky, ½ sáčku prášku do pečiva, 150 g cukru, lžíce strouhané citronové kůry, špetku soli, 1 vanilkový cukr, 230 g roztopeného másla, 3 vejce, 300 g netučného tvarohu, 3 lžíce citronové šťávy, ½ lžičky ml. skořice, 120 g rozinek naložených v rumu, tuk na vymazání a mouku na vysypání formy. Na ozdobu: Sklenka meruňkového džemu, 50 g pražených mandlí. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku posijeme s práškem do pečiva, přidám cukr, nastrouhanou citr. kůru, sůl, rozinky a vanilko ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | ZAPRAŽENÁ ZELENINOVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 160 g kořenové zeleniny, 2 brambory, 1 kedluben, 1 cibule, 50 g hrášku, lžíce sádla, lžíce hl. mouky, 50 g pórku, Vegeta, ml. pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kořenovou zeleninu, kedluben a brambory pokrájíme na kostičky. Vložíme do 1,2 l vody, osolíme a vaříme do poloměkka. Poté přidáme hrášek, pokrájený pórek a vaříme doměkka. Ze sádla a hl. mouky připravíme světlou jíšku, zředíme trochou studené vody a za stálého míchání vlijeme do polévky. Ochutíme Vegetou, opepříme a krátce povaří ..

VEPŘOVÉ KRKOVICE | SELSKÁ KROKOVIČKA.

INGREDIENCE: 650 g vepřové krkovičky, sůl, ml. pepř, ml. paprika, 2 cibule, 300 g kysaného zelí, 6 g sušených hub, 2 rajčata, 150 g smetany k vaření. POSTUP PŘÍPRAVY: Z krkovičky nakrájíme plátky, osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Do vymaštěného pekáče vložíme nahrubo nakrájenou cibuli, na ní vrstvu zelí a rozložíme maso. Pokryjeme další vrstvou zelí, posypeme nakrájenými rajčaty, podlijeme vodou a zakryté pečme do poloměkka. Předem namočené houby pokrájíme a přidáme k zelí, osolíme, podl ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | ZELŇAČKA S MASOVÝMI KULIČKAMI.

INGREDIENCE: 300 g kysaného zelí, 300 ml šťávy z kysaného zelí, 3 stroužky česneku, 1 cibule, 200 g moravské klobásy, hrst sušených hub, ml. pepř, sůl, 2 bobkové listy, majoránka. Kuličky: 250 g mletého vepřového masa, 1 vejce, 2 stroužky česneku, sůl, ml. pepř, drcený kmín, 2 lžíce smetany, strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Šťávu ze zelí dolijeme do 1,2 l vodou a uvedeme do varu. Osolíme, opepříme, přidáme nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, houby a vaříme do poloměkka. Do vroucí polévky vložíme ..

GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ | ZVĚŘINOVÝ GULÁŠ II.

INGREDIENCE: 600 g zvěřiny (srnčí, jelení, kančí), 150 g slaniny, 2 cibule, lžíce vepřového sádla, 4 stroužky česneku, sůl, ml. pepř, ml. paprika, 150 g čerstvých nebo (25 g sušených předem namočených) hub, 250 g brambor, 2 papriky, 2 rajčata, majoránka, 200 ml červeného vína. POSTUP PŘÍPRAY: Maso nakrájím na kostky, osolíme, opepříme a promícháme. Na rozpáleném sádle osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nasekanou cibuli a za stálého míchání osmažíme. Přidáme maso, prolisovaný česn ..

HOVĚZÍ RŮZNÉ | MASOVÝ NÁKYP SE ZELENINOU.

INGREDIENCE: 350 g mletého hovězího masa, 300 g mletého peřového masa, 3 housky, 250 ml mléka, 2 vejce, 150 g míchané zeleniny, 1 cibule, sůl, Vegeta ml. pepř, 3 stroužky česneku. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso osolíme a promícháme. Do mléka vmícháme žloutky, zalijeme jim nakrájené housky a směs přidáme k masu. Opepříme, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou cibuli, petrželovou nať a promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Část směsi vložíme do vymaštěné a strouhankou vysypané formy, na masovou ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | HOVĚZÍ STROGANOV II.

INGREDIENCE: 600 g hovězí roštěnky, sůl, ml. pepř, hl. mouka, 1 cibule, lžíce kečupu, 100 ml hovězího vývaru, 100 g tučné kysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na plátky a poté na nudličky. Osolíme, opepříme, poprášíme moukou a promícháme. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a za stálého míchání smažíme asi 6 minut. Poté vyjmeme a do výpečku vložíme nasekanou cibuli a osmažíme. Maso vrátíme do pánve, přidáme kečup, podlijeme vývarem a krátce provaříme. Před podáváním pokapeme kysanou sme ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | BANÁNOVÝ CHLEBÍČEK.

INGREDIENCE: 150 g hl. mouky, 2 vejce, lžička prášku do pečiva, lžička sody bicarbony, špetku soli, 120 g mouč. cukru, lžička kakaa, 60 g vlašských ořechů, 50 g sušených švestek, 40 g rozinek, 2 banány, čokoládová poleva. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku promícháme s práškem do pečiva, sodou a soli. Měkké máslo, cukr a vejce vyšleháme do pěny. Přidáme rozmačkané banány, posekané ořechy, rozinky, nasekané švestky a kakao. Nakonec vmícháme mouku a těsto vložíme do vymazané a moukou vysypané chlebíčkové fo ..

DOBRÁ RADA ZDRAVÍ | KŘEČOVÉ ŽÍLY.

Prevence: zvýšená pozornost lýtkům kde se křečové žíly projevují nejdříve. Připravit si můžeme připravit následující zábal: svaříme 1 l vody s 10 plody kaštanu obecného, v odvaru máčíme plátno a přikládáme vždy asi na 1 hodinu na lýtka. Ve složení jídelníčku dbáme na dostatek čerstvého ovoce a zeleniny. A ještě jedno příjemné doporučení: máte-li rádi pepř, nemusíte jim šetřit! Účinek: Extrakt z kaštanu obecného posiluje cévní stěny stejně jako vitamín C obsažený v ovoci a zelenině. Pikantní koře ..

RYBY MAKRELA | MAKRELA NA PAPRICE.

INGREDIENCE: 2 velké nebo 4 malé makrely, 2 cibule, 6 lžic kyselé smetany, 2 žloutky, 1 citrónu, 70 g másla, sůl, 1 lžíce sladké papriky. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozkrájenou cibuli osmažíme na 30 g másla doměkka a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Na cibuli srovnáme vykostěné řezy z makrel, osolíme je, posypeme paprikou a zalijeme kyselou smetanou.Ryby pečeme 20 až 25 minut v mírně vyhřáté troubě. Potom je zalijeme žloutky rozšlehanými s 20 g rozpuštěného másla a s citrónovou šťávou. Vejce ne ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz