Recepty na xkuchtik.cz

GULÁŠ RŮZNÝ | HOUBOVÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 500 g lesních hub ve směsi, 50 g sádla, 1 cibule, 2 lžičky ml. sl. papriky, špetka kmínu, ml. pepř, sůl, 1 stroužek česneku, 1 lžičky ml. koriandru, 1 lžíce hl. mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Na většině tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné na plátky nakrájené houby, česnek utřený se solí, polovinu-papriky, kmín, pepř a koriandr a dusíme, až houby změknou a šťáva se vydusí. Zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a dodusíme. Ve zbylém sádle rozpustíme zbytek papriky ..

SPECIALITY ZELENINA | PÓREK PO ŠVÝCARSKÉM ZPŮSOBU.

INGREDIENCE: 600 g bílých částí pórku, 40 g rostlinného tuku, sůl, 2-3 stroužky česneku, mletý pepř, 30 g másla, 50 g strouhaného sýra. Bešamel: 30 g hladké mouky, 30 g másla, 3 dl plnotučného mléka, 1 žloutek, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný pórek nakrájíme na 1 cm tlusté špalíčky, osmahneme na tuku, přidáme sůl, nadrobno rozsekaný česnek, pepř, maličko podlijeme a udusíme do poloměkka. Zapékací misku vymažeme máslem a na dno srovnáme pórek. Na bešamel rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou, jen ..

DRŮBEŽ KUŘE | DRŮBEŽÍ KULIČKY V PIKANTNÍ OMÁČCE.

INGREDIENCE: 400g mletého kuřecího masa, 100g másla, koření do mletých mas, hl. mouka, strouhanka, olej. Na omáčku: 1 menší cibule, 1 lžíce másla, 1 kostka slepičino bujónu, 1 dl smetany, 1 lžíce pikantní hořčice, sůl, pepř, hl. mouka. POSTUP PŘÍPRAVY: Z masa, másla, koření a mouky vypracujeme hmotu, vlhkou rukou vytvoříme kuličky o průměru asi 3 cm, obalíme je ve strouhance a smažíme zprudka ve větším množství oleje. Příprava omáčky: Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másla, přidáme kostku ..

OMÁČKY | OKURKOVÁ OMÁČKA SE SMETANOU.

INGREDIENCE: 50 g másla, 50 g hladké mouky, 3 kyselé okurky, kyselá smetana, citrónová šťáva, 1/2 lžičky kopru, 3 zrnka celého pepře, l lžička cukru, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme ji studenou vodou, přidáme zrnka pepře a dohladka povaříme. Pepř vyjmeme, do omáčky vložíme kostičky okurek, dosolíme a znovu povaříme. Pak přilijeme smetanu a podle chuti přisladíme, přikyselíme a okořeníme jemně posekaným koprem. ..

HOUBY | PROVENSÁLSKÉ HOUBY S CIBULÍ .

INGREDIENCE: 6 lžic oleje, 6 cibuli, 12 žampiónů (nebo směs čerstvých hub), 6 rajčat, 1 lžička rozmarýnu, mletý pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji krátce osmahneme na čtvrtky nakrájenou cibuli, přidáme na větší kousky nakrájené houby, na čtvrtky nakrájená rajčata, drcený rozmarýn, pepř, sůl a podusíme. ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | FRNANCOUZSKÁ KUŘECÍ POLÉVKA S CUKETOU.

INGREDIENCE: 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 malé papriky (červená a zelná), 2 menší mladé cukety, lžička sušené majoránky, 300 ml rajského protlaku, 1200 ml drůbežího vývaru, 450g kuřecích prsíček bez kůže, 180g těstovinových nudlí, sůl, ml. černý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Ve velkém hrnci rozpálíme olej. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nahrubo a česnek na tenké plátky. Cibuli osmáhneme na rozehřátém oleji, přidáme česnek a společně ještě minutku restujeme. Pap ..

ZELENINA | KAPUSTA ZAPEČENÁ S DRŮBEŽÍM SALÁMEM.

INGREDIENCE: 1 kapusta, 150 g drůbežího salámu, 50 g slaniny, 100 g mouky, 1/2 l mléka, 100 g cibule, 60 g strouhanky, stroužek česneku, 2 vejce, špetka prasku do pečiva, sůl, máslo na vymazaní formy. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustu opereme, do poloměkka uvaříme v osolené vodě a dáme okapat. Pak ji nakrájíme na nudličky. Kostičky slaniny rozškvaříme, osmahneme na nich cibulku, přidáme kapustu, kostičky drůbežího salámu a promícháme. Okořeníme česnekem utřeným se solí a zahustíme strouhankou. Zbytkem ..

OD BABIČKY | BABIČIN MAKOVÝ KOLÁČ.

INGREDIENCE: Těsto: 1 kostka droždí, 75 g cukru, 250 ml mléka, 500 g hl. mouky, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, špetka soli, 75 g másla. Náplň: 500 g máku, 125 cukru krupice, 1 vanilkový cukr, ½ lžičky skořice, 75 g másla, 125 ml mléka, 70 g rozinek. Drobenka: 100 g másla, 200 g hl. mouky, 130 g mouč. cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Droždí s lžící cukru a třetinou vlažného mléka pomícháme a necháme v teple vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, zbylý cukr a vejce. Poté přidáme sůl, zbylé mléko a kvásek. V ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNÍ PRSA SE ZÁZVOREM.

INGREDIENCE: 2 ks kachních prs, 50 g póru ,10 g zázvoru (čerstvý nebo nakládaný), 30 g žampionů, bambusové výhonky 30 g česneku, čili mleté, kečup 3 lžíce, cukru, 1 lžíce lehké sojové omáčky, l lžíce soli, Solamylu, 3 lžíce hl. mouk,l vejce, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Kachní prsa vykostíme (kost dáme vařit). Kůži nakrájíme až k masu na drobné kostičky cca 2x2 cm, přidáme lžíci ve vodě namočeného Solamylu, osolíme a necháme chvíli odležet. Ze zbylého vejce, l lžíce hl. mouky, l lžíce namočeného Sol ..

MASO UZENÉ | UZENÝ JAZYK S KŘENEM.

INGREDIENCE: 1 uzený jazyk, 1 l vody, 2 mrkve, 1 petržel, 50 g celeru, 1 cibule, sůl, celý pepř, nové koření. Teplá omáčka: 50 g másla, 50 g mouky, 500 ml vývaru z jazyka, 150 g čerstvého křenu, 100 ml mléka, sůl, bílý pepř. Studená omáčka: 150 g křenu, 2 kyselá jablka, 50 ml smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzený jazyk dáme vařit do vody spolu s kořenovou zeleninou a kořením. Vaříme asi 2 hodiny. Ještě teplý jazyk oloupeme, nakrájíme a podáváme s omáčkami. Teplou omáčku si připravíme: rozpustíme más ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz