INGREDIENCE: 500 g lesních hub ve směsi, 50 g sádla, 1 cibule, 2 lžičky ml. sl. papriky, špetka kmínu, ml. pepř, sůl, 1 stroužek česneku, 1 lžičky ml. koriandru, 1 lžíce hl. mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Na většině tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné na plátky nakrájené houby, česnek utřený se solí, polovinu-papriky, kmín, pepř a koriandr a dusíme, až houby změknou a šťáva se vydusí. Zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a dodusíme. Ve zbylém sádle rozpustíme zbytek papriky ..
INGREDIENCE: 600 g bílých částí pórku, 40 g rostlinného tuku, sůl, 2-3 stroužky česneku, mletý pepř, 30 g másla, 50 g strouhaného sýra. Bešamel: 30 g hladké mouky, 30 g másla, 3 dl plnotučného mléka, 1 žloutek, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný pórek nakrájíme na 1 cm tlusté špalíčky, osmahneme na tuku, přidáme sůl, nadrobno rozsekaný česnek, pepř, maličko podlijeme a udusíme do poloměkka. Zapékací misku vymažeme máslem a na dno srovnáme pórek. Na bešamel rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou, jen ..
INGREDIENCE: 400g mletého kuřecího masa, 100g másla, koření do mletých mas, hl. mouka, strouhanka, olej. Na omáčku: 1 menší cibule, 1 lžíce másla, 1 kostka slepičino bujónu, 1 dl smetany, 1 lžíce pikantní hořčice, sůl, pepř, hl. mouka. POSTUP PŘÍPRAVY: Z masa, másla, koření a mouky vypracujeme hmotu, vlhkou rukou vytvoříme kuličky o průměru asi 3 cm, obalíme je ve strouhance a smažíme zprudka ve větším množství oleje. Příprava omáčky: Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másla, přidáme kostku ..
INGREDIENCE: 50 g másla, 50 g hladké mouky, 3 kyselé okurky, kyselá smetana, citrónová šťáva, 1/2 lžičky kopru, 3 zrnka celého pepře, l lžička cukru, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme ji studenou vodou, přidáme zrnka pepře a dohladka povaříme. Pepř vyjmeme, do omáčky vložíme kostičky okurek, dosolíme a znovu povaříme. Pak přilijeme smetanu a podle chuti přisladíme, přikyselíme a okořeníme jemně posekaným koprem. ..
INGREDIENCE: 6 lžic oleje, 6 cibuli, 12 žampiónů (nebo směs čerstvých hub), 6 rajčat, 1 lžička rozmarýnu, mletý pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji krátce osmahneme na čtvrtky nakrájenou cibuli, přidáme na větší kousky nakrájené houby, na čtvrtky nakrájená rajčata, drcený rozmarýn, pepř, sůl a podusíme. ..
INGREDIENCE: 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 malé papriky (červená a zelná), 2 menší mladé cukety, lžička sušené majoránky, 300 ml rajského protlaku, 1200 ml drůbežího vývaru, 450g kuřecích prsíček bez kůže, 180g těstovinových nudlí, sůl, ml. černý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Ve velkém hrnci rozpálíme olej. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nahrubo a česnek na tenké plátky. Cibuli osmáhneme na rozehřátém oleji, přidáme česnek a společně ještě minutku restujeme. Pap ..
INGREDIENCE: 1 kapusta, 150 g drůbežího salámu, 50 g slaniny, 100 g mouky, 1/2 l mléka, 100 g cibule, 60 g strouhanky, stroužek česneku, 2 vejce, špetka prasku do pečiva, sůl, máslo na vymazaní formy. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustu opereme, do poloměkka uvaříme v osolené vodě a dáme okapat. Pak ji nakrájíme na nudličky. Kostičky slaniny rozškvaříme, osmahneme na nich cibulku, přidáme kapustu, kostičky drůbežího salámu a promícháme. Okořeníme česnekem utřeným se solí a zahustíme strouhankou. Zbytkem ..
INGREDIENCE: Těsto: 1 kostka droždí, 75 g cukru, 250 ml mléka, 500 g hl. mouky, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, špetka soli, 75 g másla. Náplň: 500 g máku, 125 cukru krupice, 1 vanilkový cukr, ½ lžičky skořice, 75 g másla, 125 ml mléka, 70 g rozinek. Drobenka: 100 g másla, 200 g hl. mouky, 130 g mouč. cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Droždí s lžící cukru a třetinou vlažného mléka pomícháme a necháme v teple vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, zbylý cukr a vejce. Poté přidáme sůl, zbylé mléko a kvásek. V ..
INGREDIENCE: 2 ks kachních prs, 50 g póru ,10 g zázvoru (čerstvý nebo nakládaný), 30 g žampionů, bambusové výhonky 30 g česneku, čili mleté, kečup 3 lžíce, cukru, 1 lžíce lehké sojové omáčky, l lžíce soli, Solamylu, 3 lžíce hl. mouk,l vejce, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Kachní prsa vykostíme (kost dáme vařit). Kůži nakrájíme až k masu na drobné kostičky cca 2x2 cm, přidáme lžíci ve vodě namočeného Solamylu, osolíme a necháme chvíli odležet. Ze zbylého vejce, l lžíce hl. mouky, l lžíce namočeného Sol ..
INGREDIENCE: 1 uzený jazyk, 1 l vody, 2 mrkve, 1 petržel, 50 g celeru, 1 cibule, sůl, celý pepř, nové koření. Teplá omáčka: 50 g másla, 50 g mouky, 500 ml vývaru z jazyka, 150 g čerstvého křenu, 100 ml mléka, sůl, bílý pepř. Studená omáčka: 150 g křenu, 2 kyselá jablka, 50 ml smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzený jazyk dáme vařit do vody spolu s kořenovou zeleninou a kořením. Vaříme asi 2 hodiny. Ještě teplý jazyk oloupeme, nakrájíme a podáváme s omáčkami. Teplou omáčku si připravíme: rozpustíme más ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA