Recepty na xkuchtik.cz

HOUBY | PEČENÉ HOUBY.

INGREDIENCE: 300g hub ( suchohřiby, dutonožky, ryzce pravé ), sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby nakrájíme podélně na kousky (měkčí plodnice můžeme nechat celé), osolíme a upečeme na plechu nebo roštu. Podáváme se salátem nebo přílohou. Obměna: Plech můžeme mírně vymastit olejem. Houby můžeme okořenit mletou paprikou, kmínem a pod., při podávání poléváme kečupem nebo majonézou. ..

PŘEDKRMY | RAJČATA PLNĚNÁ KUŘECÍM SALÁTEM.

INGREDIENCE: 8 menších rajčat, na salát: 200 g grilovaného nebo pečeného kuřecího masa, majolka, vařená mladá mrkev, 2 – 3 lžíce sterilovaného nebo čerstvého hrášku, jablko, citrónová šťáva nebo ocet, cukr, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Studené kuřecí maso, mrkev a oloupané jablko nakrájíme na kostičky, přidáme okapaný hrášek, majolku, citrónovou šťávu nebo ocet, cukr, sůl a lehce promícháme. Z omytých a osušených rajčat seřízneme vršky, vnitřky vydlabeme lžičkou, osolíme, obrátíme a necháme okapat. P ..

KNEDLÍKY HOUSKOVÉ | ČESKÉ KNEDLÍKY.

INGREDIENCE: 450 g hrubé mouky, 2 žloutky, 3 žemle, l lžička másla, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 3 dl mléka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Žemle z předešlého dne nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, přidáme mouku s práškem, sůl, rozehřáté máslo a žloutky a zaděláme mlékem na hustší těsto. Vytvarujeme dva podlouhlé knedlíky a necháme je chvíli odpočinout, než se ve větším kastrole uvaří voda. Knedlíky vhodíme do vařící vody, vařečkou je nadzvedneme ode dna a vaříme je 20 minut. Poté je vyjmeme a kráječ ..

OD BABIČKY | BABIČINY BUCHTY Z POVIDLY.

INGREDIENCE: 600 g hl. mouky, 1 kostka (42g) droždí, 100g cukru krupice, 250 ml vlažného mléka, 3 žloutky, sáček vanilkového cukru, 100 ml oleje, lžička soli, švestková povidla. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mísy vsypeme mouku, promícháme ji s cukrem i vanilkovým cukrem a solí. Poté teprve přidáme polovinu oleje, mléko, žloutky a rozdrobíme droždí. Zpracujeme hladké těsto, které necháme asi 40 minut kynout v teple. Vál vysypeme moukou. Z poloviny těsta vykrojíme asi 20 kousků. Jednotlivé kousky roztáhne ..

SEKANÁ | KARBANÁTKY SE ŠPENÁTEM A SÝREM.

INGREDIENCE: 500 g mletého masa, 1 lžička koření do mletých mas, špetka ml. papriky, lžíce nasekané bazalky, 200 g čerstvého špenátu, 120 g čedaru, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso vložíme do mísy, přidáme kořeni do ml. mas, ml. papriku a nasekanou bazalku. Směs prohněteme, aby se vše spojilo. Listový špenát spaříme vroucí vodou a necháme okapat. Sýr nakrájíme na menší kostky. Každou kostku zabalíme do listu špenátu. Z připraveného masa uděláme placičky, do nich vložíme sýr obalený ve šp ..

RYBY PSTRUH | PSTRUH NA VÍNĚ A ČESNEKU.

INGREDIENCE: 4 pstruhy, olivový olej, sůl, pepř, 1 citron, 250 g tvrdého sýra, svazek petrželky, 10 stroužků česneku, 60 g másla, 250 ml bílého vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané, oškrábané a omyté pstruhy osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Dáme je do olejem vymazané ohnivzdorné mísy a posypeme je nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželkou a utřeným česnekem, proklademe je kousky másla, zalijeme vínem a upečeme v troubě dozlatova. ..

HOVĚZÍ RŮZNÉ | FRIKADELI Z MLETÉHO MASA.

POSTUP PPŘÍPRAVY: Namočíme 2 housky. Na pánvi rozpustíme lžíci másla a necháme na ní zesklovatět nadrobno nakájenou cibuli. Housky lehce vymačkáme a spojíme se smaženou cibulí. Přidáme 500 g mletého masa a vajíčko. Promícháme a dochutíme solí a pepřem. Vytvarujeme kuličky a ze všech stran osmažíme. Do takto udělaného základu můžeme vmíchat různé kombinace zeleniny a houby. ..

BRAMBORY | BABIČINY ŠKUBÁNKY II.

INGREDIENCE: 1 kg brambor, 100 g hl. mouky, 100 g hrubé mouky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory nakrájíme na drobné kousky, vložíme je do horké osolené vody a uvaříme do poloměkka. Poté vodu slijeme do hrnku. Brambory trochu rozšťoucháme a obrácenou vařečkou do nich uděláme několik otvorů až ke dnu hrnce. Zasypeme hladkou s hrubou moukou a zalijeme polovinou slité vody tak, aby se mouka spařila. Přikryjeme pokličkou a necháme na mírném ohni si 15 minut propařit. Teprve potom brambory zc ..

MOUČNÍKY KYNUTÉ | DUKÁTOVÉ BUCHTIČKY SE ŠODÓ.

INGREDIENCE: 25 g droždí, 600 g hl. mouky, 70 g cukru krupice, 350 ml mléka, 1 vejce, špetka soli, troška citronové kůry, 200 g másla. Na šodó: 800 ml mléka, 10 g cukru, 4 žloutky, 40 g vanilkového pudinku, 10 g vanilkového cukru, 1–2 lžíce rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: Na kvásek rozdrobíme do nádoby droždí, přidáme po lžičce mouky a cukru a zalijeme trochou vlažného mléka. Necháme na teplém místě vykynout. Do mísy dáme mouku, přidáme cukr, sůl, vejce, nastrouhanou citronovou kůru, 100 g rozpuštěného ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | ŠPANĚLSKÁ CIBULOVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 100 g cibule, 40 oleje, 1 kostka masoxu, sůl, pepř, ocet, 4 krajíc chleba, tuk na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme na kolečka, rozebereme na kroužky a zpěníme na oleji. Potom zalijeme polévkou připravenou z kostky masoxu, opepříme, přikyselíme, přisolíme a povaříme. Na oleji opečeme malé topinky, položíme je na talíře a zalijeme polévkou. Topinky v polévce změknou a krájejí se lžící. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz