INGREDIENCE: 1 kg hovězího zadního, ml. pepř, 3 lžíce oleje, 80 g šunky, 200 g vařené rýže, sůl, 100 g mraženého hrášku, 3 vejce, 450 ml vývaru, 1 cibule, 2 lžíce hl. mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso rozkrojíme na plát a rozklepeme na široký plát, osolíme a opepříme. Na oleji osmáhneme šunku nakrájenou na nudličky. Přidáme vřenou rýži, hrášek, rozšlehané vejce a osolíme. Mícháme, až se směs srazí. Směs rozložíme na plát masa, stočíme do rolády a pevně svážeme nití. Na oleji osmažíme nadrobno nakrá ..
INGREDIENCE: 2 celery, 60 g másla, 40 g hladké mouky, pepř, l lžíce, sekaného libečku, sůl, vývar, polévkové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané celery nakrájíme na nudličky. Osmahneme na másle, zaprášíme moukou, Zasmahneme a podlijeme vývarem. Přidáme libeček a uvaříme. Měkký celer prolisujeme sítem, opepříme, dosolíme a zakápneme polévkovým kořením. ..
INGREDIENCE: 4 vepřové plátky z kýty (po 120 g), sůl, mlety černý pepř, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce másla, 4 naložené okurky ve sladkokyselém nálevu, 1 červené papriky, 1 vejce natvrdo, 1 malá cibule, 4 plátky z rajčete, 4 lžíce jemně nastrouhaného tvrdého sýra, 4 feferonky. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky masa omyjeme, osušíme a z obou straň jemně naklepeme. Potom plátky osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Okurky nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku nakrájíme na kostičky a ..
INGREDIENCE: 500 g brambor, 1 vejce, 1 žloutek, 50 g polohrubé mouky, 50 g strouhané housky, 1 lžička másla, 50 g strouhaného sýra, tuk na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory uvaříme a ještě horké prolisujeme. Osolíme je, přidáme ostatní přísady, vypracujeme těsto a rozválíme na plát. Tvořítkem vykrájíme placičky a v horkém tuku je prudce po obou stranách osmažíme. Podáváme jako přílohu k dušené zelenině ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 1 cibuli a dva stroužky česneku jemně nasekáme a společně s 200 g rýže opečeme na másle. Podlijeme ½ l zeleninového vývaru a zvolna asi 15 minut dusíme. Pak necháme vychladnout. Poté vmícháme 4 lžíce strouhaného sýra, 1 vejce a 2 lžíce jemně nasekané řeřichy. Z hmoty vytvarujeme placičky, které opečeme na oleji z obou stran. ..
INGREDIENCE: 400 g hovězí kližky, 300 g vepřové plece, 60 g sádla nebo ztuženého tuku, 200 g cibule, sůl, pepř, 1,5 dl červeného vína, 3 dl vývaru, 200 g červených paprik, majoránka, špetka chilli, 1 konzerva (400 g )fazolí v tomatové omáčce, trocha Solamylu, 50 g pórku. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso nakrájíme na malé kostky, vepřové na větší kostky. Maso na rozpáleném sádle zprudka osmáhneme, přidáme cibuli a vše za stálého míchání osmáhneme. Osolíme, opepříme, zalijeme vínem a vývarem a dusím ..
INGREDIENCE: 300 g flíčků, 200 g uzeného masa, 500 g kysaného zelí, 200 cibule, 50 g sádla, pepř, majoránka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Flíčky uvaříme podlé návodu na obalu a přecedíme. Na sádle osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené uzené maso, promícháme vše s kysaným zelím a prohřejeme. Osolíme, opepříme. Na talíři posypeme čerstvou majoránkou a podáváme. ..
INGREDIENCE: 30 g droždí, 3 lžíce rumu, 250 ml mléka, 50 g másla, 4 žloutky, 40 g mouč. cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce citr. šťávy, 500 g hl. mouky, ½ lžičky soli, jahodová nebo rybízová marmeláda, olej na smažení, mouč. cukr na posypání. POSTUP PŘÍPRAVY: Smícháme rozdrobené droždí, 100 ml vlažného mléka, lžičku cukru a lžíci mouky a necháme vykynout. Máslo utřeme s cukrem do pěny, vmícháme žloutky, vanilkový cukr, citr. šťávu a rum. Přidáme kvásek, zbývající mléko, mouku, sůl a zadělám ..
INGREDIENCE: 1 větší kachna, kousek slaniny, 1 menší cibule, celý pepř, 20 g hladké mouky, sůl. Nádivka: 250 g vepřového bůčku, 250 g uzeného bůčku, 250 g hovězího masa, kachní játra, 3 žemle, 150 g žampionů, 1 vejce, 2 žloutky, 50 g slaniny, 50 g cibule, 2 dl smetany, špetka strouhaného muškátového oříšku, špetka muškátového květu, špetka utlučeného nového koření, 3 lžíce brandy, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu dobře očistíme, odsekneme krk, křídla a nohy. Pak ji rozřízneme podél hřbetu. O ..
INGREDIENCE: 300g masáků (muchomůrek růžových), 2 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sladké papriky, špetka papriky pálivé, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 l hovězího vývaru, majoránka, pepř, petrželka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli drobně nakrájíme á osmahneme ji na polovině dávky másla. Přidáme očištěné, sloupnuté, na hrubší kousky pokrájené houby, podusíme je a zalijeme vývarem. Zatímco polévku vaříme, připravíme ze zbývajícího másla a mouky jíšku. Přidáme ji k polévce, kterou okořen ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA