INGREDIENCE: 150 g másla nebo Hery, 4 žloutky, 150 g moučkového cukru, 150 g mletých vlašských ořechů, 100 g polohrubé mouky, l lžíce kakaa, sníh ze 4 bílků.POSTUP PŘÍPRAVY: Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky, vmícháme ořechy, mouku smíchanou s kakaem a těsto zlehčíme sněhem z bílků. Těsto vlijeme do vymaštěného a moukou vysypaného pekáčku s okrajem a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Po vychladnutí přelijeme polevou umíchanou z 250 g moučkového cukru a 4 lžic rumu, necháme krátce zaschnout ..
INGREDIENCE: 350 g hladké mouky, 250 g másla nebo Hery, 120 g moučkového cukru, 3 žloutky, l vanilkový cukr, špetka skořice, strouhaná citrónová kůra z jednoho citrónu. Náplň: 120 g másla, 100 g moučkového cukru, 120 g piškotů, l žloutek, l vanilkový cukr, 4 lžíce rumu nebo punče. Poleva: 50 g čokolády na vaření, l lžíce ztuženého tuku (Omega apod.) POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, másla nebo Hery, cukru, skořice a strouhané citrónové kůry vypracujeme hladké těsto. Můžeme přidat l lžíci mléka. Těsto vy ..
Kávová: 80g, 2 lžíce cukru a 1 lžíce rumu utřeme do pěny. Přidáme100g drobečků nebo mletých piškotů navlhčených studenou kávou.Žloutková: Utřeme 100g másla, 1 vařený prolisovaný žloutek, 20g cukru, 1 lžící rumu, 1 lžící slazeného kondenzovaného mléka, a nakonec vmícháme 100g mletých piškotů.Ořechová: 60g másla, 2 lžíce cukru, 2 lžíce rumu, 100g mletých oříšků, 100g mletých piškotů, a 2 lžíce horké vody pečlivě utřeme do pěny.Čokoládová: pečlivě utřeme100g másla, 50g cukru, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce ..
INGREDIENCE: 140 g pískového cukru, 250 g hladké mouky, l vejce, trochu mléka, vrchovatá lžička mletého a prosetého zázvoru, nastrouhaná kůra z poloviny citrónu, vrchovatá lžička prášku do pečiva.POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku s práškem do pečiva smícháme s cukrem, zázvorem a nastrouhanou citrónovou kůrou. Do důlku vyklepneme vejce, přidáme trochu mléka a zaděláme husté těsto. Rukama je vypracujeme na pomoučeném vále a válečkem vyválíme plát. Formičkami vykrajujeme „zázvorkové" tvary, rozložíme je na vy ..
INGREDIENCE: 200 g hladké mouky, 125 g másla, 100 g mouč. cukru, l lžíce kakaa, 60 g strouhaných mandlí, 1/2 lžičky skořice, 2 tlučené hřebíčky, 2 kuličky nového koření, kůra z jednoho citrónu, l žloutek, 1/2 lžičky prášku do pečivaPOSTUP PŘÍPRAVY: Všechny přísady zpracujeme v těsto (pokud je třeba, použijeme trochu mléka, aby těsto bylo vláčné), vložíme do chladničky a necháme přikryté fólií asi hodinu odpočinut. Pak kousky těsta vtlačíme do formiček na tlapky a upečeme. Dobře upečené tlapky po ..
INGREDIENCE: 150g mletých ořechů, 150g mouč. cukru, 150g mletých piškotů, 2 vejce, 1 lžíce kakaa. Krém: 20g másla, 2 lžíce mouč, cukru, 1 šlehačka, 1 vanilkový cukr. POSUP PŘÍPRAVY: Z uvedených surovin zaděláme těsto a rozválíme na igelitu na sílu asi ½ cm, nakrájíme čtverečky které natáčíme na plechové trubičky. Necháme je zaschnout do druhého dne, stáhneme z formiček a polijeme je čokoládovou polevou. Po zaschnutí polevy plníme krémem. Krém: Do hrníčku dáme šlehačku a vanilkový cukr a nec ..
INGREDIENCE: 150g hl. mouky, 150g rostlinného tuku (nebo másla), 70g škrobové moučky Maizena, 70g mouč, cukru, 70g ml. lískových ořechů. 2 žloutky, vanil. cukr na obalování rohlíčků. POSTUP PŘÍPRAVY: Ze surovin vypracujeme hladké těsto, rukou vytvarujeme rohlíčky, rozložíme je na vymaštěný plech a upečeme předehřáté troubě dožluta. Ještě horké je obalujeme ve vanil. cukru, naskládáme do krabice a dáme do chladna rozležet. ..
INGREDIENCE: 450g hl. mouky, 250g másla, 150g mouč. cukru, ½ šálku mléka, 1 vanil. cukr, do těsta, 1 vanil. cukr na obalování. POSTUP PŘÍPRAVY: Ze surovin vypracujeme těsto, chvíli je necháme odpočinout a tvarujeme rohlíčky. Pečeme je na vymaštěném plechu v horké troubě do světle žluta. Ještě horké je obalujeme ve vanil. cukru. Rohlíčky necháme asi 14 dní rozležet. ..
INGREDIENCE: 180g hl. mouky, 120g másla nebo rostlinného tuku, 100g cukru, 100g strouhaných oříšků, rybízová marmeláda na spojování, čokoládová nebo citrónová poleva na povrch, rozinky na ozdobu. POSTUP PŘÍPRAVY: Ze surovin zadělám těsto, vyválí, je na 2 mm plát a vykrajujeme kolečka. Upečeme je do bleda na vymaštěném plechu a po vychladnutí vždy dvě a dvě spojíme marmeládou. Přelijeme je čokoládovou nebo citrónovou polevou a než poleva zaschne jednotlivé kousky ozdobíme několika rozinkami. ..
INGREDIENCE: 200g dětských piškotů, 80g pískového cukru, 4 lžíce vody, 3 lžíce rumu, 60g meruňkové marmelády, 50g ml. ořechů, kakao. POSTUP PŘÍPRAVY: Cukr nasypeme do kastrolu, zalijeme 4 lžícemi vody, rozpustíme jej a asi 4 minuty povaříme (na slabou nit). V misce rozdrobíme piškoty, přelijme je vařeným cukrem, přimícháme marmeládu, rum a ořechy, směs dobře promícháme a je-li příliš hustá přidáme rum, pokud je řídká přidáme nadrobené piškoty. Lžičku vykrajujme kousky a z nich tvoříme kuličky kt ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA