Recepty na xkuchtik.cz

BRAMBORY | PLNĚNÉ BRAMBORY 2.

INGREDIENCE: 8 středně velkých brambor ve slupce, 1 šalotka nebo cibule, 4 lžíce margarínu, 150g ang. slaniny, 300g eidamu, sůl, pepř, Vegeta, 5 stroužků česneku, papír na pečení. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory důkladně očistíme kartáčkem na zeleninu. Podélně rozkrojíme. Rovnou částí brambory klademe na plech, který je pokryt papírem na pečení. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 – 25 min. Upečené brambory opatrně vydlabeme. Hmotu dáme do misky a přidáme k ní nadrobno nasekanou šalotku, margarín, sůl, ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | PIKANTNÍ BIFTEK.

INGREDIENCE: 4 bifteky, 2 lžíce vinného octa, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, sádlo nebo olej na opékání, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Bifteky lehce naklepeme a shrneme do původní velikosti. Na horkém sádle je po obou stranách asi 4-5 minut opékáme. Před dokončením je osolíme a opepříme. Maso vyjmeme z pánve a do vypeku vložíme nastrouhaný česnek, vinný ocet a trochu vody. Krátce povaříme a podle chuti přisolíme. Touto omáčkou bifteky na talířích přelijeme, ozdobíme je petrželkou a podáváme se s ..

HOUBY | HOUBY NA PAPRICE.

INGREDIENCE: 800 g čerstvých hub, 80 g sádla, l cibule, 3 dl smetany, lžička hladké mouky, mletá paprika, malý stroužek česneku, trochu pepře, sůl, citrónová šťáva. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibulku zpěníme na sádle a na ni vložíme očištěné, rozkrájené houby. Pak k nim přidáme sůl, pepř, utřený stroužek česneku. Dusíme pod pokličkou za občasného míchání tak dlouho, až šťáva z hub vysmáhne. Teprve potom posypeme mletou paprikou, zamícháme a podlijeme smetanou, ve které jsme předem rozmíchali hladkou mou ..

PŘEDKRMY | JABLKOVÉ LÍVANEČKY.

INGREDIENCE: 250g oloupaných jablk bez jádřinců, 200g hl. mouky, 50g hrubé mouky, 2 vejce, 4 dl mléka, 1 balíčku prášku do pečiva, 2 lžíce mouč. cukru, sůl, tuk na pečení, mouč. a vanilkový cukr na posypání, trochu bílého jogurtu nebo šlehačky na ozdobu. POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, vajec, mléka, prášku do pečiva, mouč. cukru a soli připravíme těstíčko, vmícháme do něj jabka nakrájena na kostičky a na vymaštěném lívanečníků smažíme lívanečky po obou stranách. Pocukrujeme je a můžeme ozdobit lehce ..

VEPŘOVÉ PLECKO | VRABEC ÁLA BAŽANT NA VÍNĚ.

INGREDIENCE: 500 g vepřové plece bez kosti, 1 sterilovaná směs Halali (mrkev, celer, petržel v kořeněném nálevu), špetka celého pepře, špetka nového koření, 4 bobkové listy, 3 lžíce kečupu 2 lžíce hladké mouky, polévková lžíce oleje, 2 dl červeného vína, hrstka rozinek, špetka pepře, špetka soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou plec nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nahrubo a na oleji ji v troubě opečeme. Přidáme protlak a po zapečení do pekáče vsypeme scezenou směs Hala ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÁ OMELETA S MORAVSKOU KLOBÁSOU.

INGREDIENCE: 500 g brambor, 200 g moravské klobásy, 2 vejce, sůl, pepř, lžička sladké mleté papriky, kečup, 4 lžíce oleje, 150 g strouhaného sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Vařené a oloupané brambory nakrájíme na kolečka trochu opečeme na horkém oleji. Moravskou klobásu nakrájíme na plátky a vložíme na opečené brambory. Osolíme, opepříme, zalijeme rozšlehanými vejci a v troubě chvíli zapečeme. Potom posypeme sladkou ml. paprikou, opepříme a pokapeme kečupem. Pokrm můžeme připravit i na pánvi, potom zap ..

MOUČNÍKY DORTY | SACHRUV DORT 3.

INGREDIENCE: 140g měkkého másla, 160 g práškového cukru, 160 g čokolády, 10 vajec, 150 g mouky, meruňková marmeláda. Kakaová poleva: 100g pískového cukru, 10g kakaa, 50g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Z másla ušleháme pěnu a přimícháme práškový cukr. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a spolu s 8 vaječnými žloutky vmícháme do máslové pěny. Ze všech 10 vaječných bílků ušleháme tuhý sníh a spolu s moukou opatrně přimícháme do krému. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou, nalijeme do ní těsto a ..

POLÉVKA RŮZNÁ | POHANKOVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 4 lžíce oleje, kořenová zelenina (2 cibule, 2 mrkve, ½ celeru, 1 petržel, ½ l zeleninového vývaru, 150 g pohanky, 2 hrnky čerstvých nebo 1 hrnek sušených hub, majoránka, kmín, 4 stroužky česneku, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: V hrnci orestujeme na oleji cibuli, přidáme zeleninu a propranou pohanku a společně orestujeme. Poté přidáme houby a kmín, promícháme a chvilku podusíme. Zalijeme vývarem a uvedeme do varu. Osolíme a vaříme do změknutí hub. Nakonec dochutíme utřeným č ..

VEPŘOVÉ BŮČEK | JIHOČESKÁ BŮČKOVÁ ROLÁDA.

INGREDIENCE: 1 kg libového bůčku, 2 lžíce vegety, ¼ l šlehačky. Nádivka: 50 g slaniny100 g šunky, 4 žampiony, 1 cibule, 4 vejce, sklenka sterilované zeleniny Moravanka, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso umeleme, ochutíme vegetou a promícháme se šlehačkou. Necháme asi 2 hodiny odležet v chladu. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ji, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a polovinu nakrájené šunky. Lehce osmáhneme, přidáme na plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a zalijeme rozšl ..

DOBRÁ RADA ZDRAVÍ | LÉČBA ONEMOCNĚNÍ KLOUBŮ A PÁTEŘE.

A) K pití se hodí odvary z máty kadeřavé, přesličky, květu černého bezu, řebříčku, jmelí, březového listu, šalvěje, šípku, listu či kořene kostivalu. Již 4 byliny jsou dobrou směsí, byliny ve směsích střídat alespoň po 1 měsíci. Příprava čaje: Na 1 l vody stačí malá hrstka směsi, nechat přejít varem, odstavit a 20 minut nechat louhovat. Pít 3x denně šálek příjemně teplého čaje. B) Užívání –1. proti odvápnění kostí: 20 vaječných skořápek umixovat spolu se šťávou z 10 citrónů, uložit na 14 dní do ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz