POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí prsa nařízneme, aby vznikla kapsa, osolíme a naplníme sekanou šunkou a restovanými žampiony a okraje sklepneme. Poté obalíme těstíčku, které získáme z mléka, strouhaného sýra eidamu, solamylu, soli, bazalky a oregana. Zvolna osmáhneme po obou stranách. Příloha: bramborová kaše a zeleninový salát. ..
INGREDIENCE: 2 kg prorostlého bůčku, 300 g jater ( králičí, kachní, krůtí, kuřecí nebo vepřové), 3 cibule, 10 stroužků česneku, sůl, pepř, ½ nastrouhaného muškátového oříšků. POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček uvaříme i s kůží doměkka. Rozmixujeme ve vývaru a vývar vyvaříme na minimum. Játra, cibuli a česnek pomeleme najemno. Přidáme koření a vše rozmixujeme do hladké hmoty. Plníme do sklenic a sterilujeme 2 hodiny. ..
INGREDIENCE: 2 kg prorostlého bůčku, 300 g jater ( králičí, kachní, krůtí, kuřecí nebo vepřové), 3 cibule, 10 stroužků česneku, sůl, pepř, ½ nastrouhaného muškátového oříšků. POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček uvaříme i s kůží doměkka. Rozmixujeme ve vývaru a vývar vyvaříme na minimum. Játra, cibuli a česnek pomeleme najemno. Přidáme koření a vše rozmixujeme do hladké hmoty. Plníme do sklenic a sterilujeme 2 hodiny. ..
INGREDIENCE: 600 g poloh. mouky, 400 g hl. mouky, 250 g cukru, 50 g sádla, 50 g oleje, 100 g droždí, sůl, 500 ml vlažného mléka, 3 žloutky. POSTUP PŘÍPRAVY: tuky rozpustíme a prosejeme teplou mouku se solí. Do mléka rozšleháme žloutky a cukr a vlijeme do mísy s moukou společně s kváskem připraveným z 1 dl mléka, lžičky cukru, droždí a trochu mouky. Až se vše spojí, přidáme tuky. Až je těsto hladké, necháme kynout. Poté promícháme a po deseti minutách ještě jednou. Po vykynutí tvoříme koláčky, ..
INGREDIENCE: 1 starší houska, asi 1 kg bílého zelí, 2 cibule, 1 kg mletého masa, 1 vejce, sůl, pepř, lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu. POSTUP PPŘÍPRAVY: Housku namočíme. Celé zelí vložíme do vroucí vody a počkáme, dokud se listy nezačnou uvolňovat, odebereme 8 listů a zbytek zelí nakrájíme nadrobno. Cibuli nakrájíme nadrobno, dobře prohněteme s vymačkanou houskou, mletým masem a vejcem. Ochutíme solí, pepřem a protlakem. Zelné listy rozložíme a na ně klademe směs masa.okraje listů zahnem ..
INGREDIENCE: 500 g hub, 1 cibule, 50 g másla, kmín, sůl, 1 žemle, trochu mléka, 2 vejce, 50 g krupice, hl. mouka, strouhanka, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby nakrájíme nadrobno. Na rozpuštěném másle zpěníme cibuli, přidáme houby a dusíme asi 12 minut a necháme vychladnout. Žemli namočíme na chvilku do mléka, poté ji vymačkáme a přidáme k houbám. Vmícháme vejce, sůl, kmín a vše zahustíme jemnou krupicí. Ze směsi vytvoříme malé ploché karbanátky, které obalíme v trojobalu a smažíme v hor ..
INGREDIENCE: 250 g měkkého tvarohu, 1 malá kapie, 1 cibule, 3 lžíce mléka, ml. sl. paprika, mletý kmín, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Tvaroh našleháme s mlékem, přidáme na jemné kostičky nakrájenou kapii, jemně nastrouhanou cibuli, ml. papriku, kmín a osolíme. Do pomazánky můžeme vmíchat i na drobné kousky pokrájené rajčata. ..
INGREDIENCE: 4 vepřové řízky, 2 kuřecí prsíčka, 4 plátky šunky, 2 sladkokyselé okurky, 4 plátky anglické slaniny, sůl, pepř, 1 lžíce hl. mouky, 2 lžíce másla, 1 cibule, 2 plátky slaniny, vařená mrkev. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso naklepeme, kuřecí maso rozkrojíme na 4 plátky a mírně naklepeme. Vepřové plátky osolíme, opepříme a položíme na ně šunku, kuřecí plátky slaninu, okurky a proužky vařené mrkve. Zabalíme je do závitků a spíchneme jehlami nebo párátky. Na kostičky nakrájenou slaninu s c ..
INGREDIENCE: 500 g cukety, 150 g kabanosu, 100 g tvrdého sýra, 2 dl dětské krupice, ½ hrnku oleje, ½ prášku do pečiva, 3 vejce, sůl, koření do mletého masa, česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Cuketu, kabanos a tvrdý sýr nastrouháme nahrubo, smícháme se zbývajícími ingrediencemi a nalijeme na vymazaný pekáč, zapékáme jako nádivku. ..
INGREDIENCE: 3 hrnky poloh. mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 3 kostky tvarohu, 1 hrnek cukru krupice, 2 hrnky mléka, 3 vejce, 1 vanilkový cukr, citrónová kůra, rozinky, 1 máslo. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku smícháme s hrnkem cukru a práškem do pečiva. Polovinu této sypké směsi vysypeme do pečící formy, kterou jsme vymazali tukem. Tvarohová náplň: tvaroh uhněteme s druhým hrnkem cukru, 3 vejci, vanilkovým cukrem, mlékem, rozinkami a nastrouhanou citrónovou kůrou. Tuto náplň dobře roz ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA