Recepty na xkuchtik.cz

MOUČNÍKY DORTY | BROSKVOVÝ DORT.

INGREDIENCE: 150 g másla nebo Hery, 150 g pískového cukru, 100 g čokolády na vaření, 6 vajec, 150 g poloh. mouky, 1 lžička prášku do pečiva, kompotované broskve. Krém: ¼ l mléka, 5 lžic cukru, 3 lžíce poloh. mouky, 1/8 másla, 50 g spařených oloupaných a nastrouhaných mandlí. POSTUP PŘÍPRAVY: Změklý tuk šleháme s cukrem, postupně přidáváme rozehřátou čokoládu a žloutky. Do hustého krému vmícháme mouku s práškem do pečiva a hustý sníh ušlehaný z bílků. Těsto vlijeme do vymaštěné a strouhank ..

ZELENINA | KAPUSTOVÉ ŘÍZKY.

INGREDIENCE: Kapustové listy, plátky šunky, plátky tvrdého sýra, hl. mouka, vajíčko, strouhanka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustové listy opereme a dáme vařit do osolené vody asi na 20 minut. Poté je vyjmeme a necháme okapat. Na každý list položíme plátek šunky a plátek sýra. Přes náplň přeložíme list a spíchneme párátky. Obalíme v troj obalu a smažíme jako řízek. Příloha: brambory nebo bramborová kaše. ..

MOUČNÍKY SLANÉ | CUKETOVÁ PIZZA.

INGREDIENCE: Těsto – 200 g nahrubo nastrouhané cukety, 200g najemno nastrouhané cukety, ½ hrnku hladké mouky, ½ hrnku hrubé mouky, ½ hrnku oleje, 1 prášek do pečiva, 6 stroužků prolisovaného česneku, 1 cibule nakrájená nadrobno, 200 g měkkého salámu nastrouhaného nahrubo, sůl, kmín, majoránka. Náplň: Rajčata, papriky, žampiony, koření na pizzu, 150 g tvrdého sýra nastrouhaného nahrubo. POSTUP PŘÍPRAVY: Zaděláme těsto a dám ho na plech vysypaný strouhankou. Na něj rozprostřeme ná ..

ZELENINA | KAPUSTOVÉ ZÁVITKY II.

INGREDIENCE: 1 hlávka kapusty, 300 g jemně mletého vepřového masa, 3 lžíce rýže, 2 cibule, sůl, pepř, paprika, 2 vejce, 100 g slaniny, 1 lžíce hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustu rozebereme a velké listy vložíme do vařící vody, aby změkly Na oleji (nebo na sádle) necháme zpěnit jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl a koření, propláchnutou a spařenou rýži a vše společně osmahneme. Zbylé listy kapusty spaříme, jemně nasekáme a vmícháme do masové směsi. Spařené velké listy kapusty naklepe ..

PŘEDKRMY | PATIZONOVÁ OMELETA

INGREDIENCE: 250 g patizonu, 3 bílky, 1/2 žloutku, 1/2 lžičky soli, zelená petrželka, pažitka, kopr, muškátový květ, 20 g másla, 3 lžíce mléka, 3 lžíce hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Na horkou teflonovou pánev vložíme na nudličky nakrájený, oloupaný a semínek zbavený patizon. Přikryjeme pokličkou a necháme velmi pomalu podusit. Když je poloměkký, zalijeme jej těstíčkem z mouky a vajec, posypeme sekanou zeleninou, muškátovým květem, posolíme a necháme péci na mírném plameni dorůžova. Obrátíme d ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | ŠTRÚDLÁK.

INGREDIENCE: 250 g 100% ztuženého tuku, 250 g šlehačky, 500 g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, Strouhanka, 400 g jablek, 100 g rozinek, 100 g sušených švestek, 50 g lískových oříšků, 50 g vlašských ořechů, mletá skořice. POSTUP PŘÍPRAVY: Tuk nastrouháme najemno, přidáme šlehačku a hladkou mouku. Uhněteme hladké těsto, které rozdělíme na části a vyválíme. Na těsto nasypeme strouhanku, oloupaná nastrouhaná jablka, která sypeme skořicí, rozinkami, sušenými švestkami, oříšky a vanilkovým cukrem. Vš ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | ČESKÁ SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ.

INGREDIENCE: 500 g hovězího masa z kýty, 50 g slaniny, pepř, sůl, olej, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, l cibule, po 5 kuličkách pepře a nového koření, lžička tymiánu, 1 bobkový list, 1 citrón, lžička octa, lžička cukru, 2 lžíce hl. mouky, 2 lžíce másla na jíšku, 1 l smetany nebo kelímek zakysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso prošpikujeme nudličkami slaniny, osolíme, opepříme a po všech stranách opečeme na oleji do světlehněda. Maso vyjmeme a dáme na talíř. Na zbytku oleje osmahneme nadrobno na ..

PŘEDKRMY | ZAPEČENÝ KVĚTÁK V KARI OMÁČCE.

INGREDIENCE: 500 g květáku, 125 dkg másla, špetka kari koření, 1 cibule, 3 vrchovaté lžíce hl. mouky, 3 dl mléka, 3 vejce, 100 g sýra na strouhání, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Květák očistíme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme jej z vody, necháme okapat a rozebereme na rýžičky. Na polovině másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, mouku a kari. Zalijeme mlékem, rozšleháme, přidáme trochu vývaru z květáku a uvaříme na hustou omáčku. Když mírně vychladne, vmícháme do ní vejce a polovinu ..

ZELENINA | ALSASKÉ ZELÍ 2.

INGREDIENCE: Cibule, sádlo, 500g kysaného zelí, klobásy, uzený bůček, vepřové koleno, bobkový list, 5 stroužků česneku, nové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: V papiňáku osmažíme na sádle cibuli, přidáme 500g kysaného zelí, orestujeme a pak zalijeme vodou, tak aby plavalo. Dovnitř papiňáku přidáme nejrůznější druhy uzeniny: klobásy, bůček koleno apod. Kořeníme bobkovým listem, novým kořením a nakrájeným česnekem. Vaříme asi 25 min. a podáváme s chlebem, zapíjíme pivem ..

NÁPOJE LIKÉRY | OŘECHOVÝ LIKÉR.

INGREDIENCE: 35 zelených ořechů, 1,5 litru lihu, 500g cukru, kůra z 1 pomeranče, kousek skořice, kousek vanilky, 6 hřebíčků, 0,5 litru destilátu (líh, vodka, rum). POSTUP PŘÍPRAVY: Ořechy dáme do studené vody na 24 hodin. Pak je nakrájíme na čtvrtky a necháme 6 týdnů louhovat v lihu. Potom svaříme cukr, kůru, skořici a vanilku v 1 litru vody. Přecedíme a smícháme s destilátem. Scedíme vylouhované ořechy a všechno smícháme. Plníme do láhví, hotového likéru bude asi 3 litry. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz