Recepty na xkuchtik.cz

ZELENINA | CIBULE PLNĚNÁ MASEM.

INGREDIENCE: 2 velké cibule, 100 g mletého masa, 1/2 rohlíku, 1 lžíce mléka, 1 malá cibulka, 1 vejce, 1 lžička másla, 1 stroužek česneku, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibule oloupeme a povaříme ve slané vodě. Nožem v nich vyřízneme výseč, kterou naplníme masem, potřeme máslem a dáme na 15 minut do trouby. Masovou náplň připravíme tak, že do misky dáme mleté maso, vejce, , 1/2 rohlíku, mléko, česnek, nadrobno nakrájenou cibulku, osolíme a vše důkladně promícháme. Masovou cibuli podáváme jako předkrm n ..

ZELENINA | PLNĚNÁ RAJČATA.

INGREDIENCE: 4 velká salátová rajčata, 1 stroužek česneku, 6 zelených oliv, 6 sardelových oček, 2 plátky veky nebo 1 rohlík, nakrájená petrželka, bazalka, 50g strouhané mozzarelly a parmezán. POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata rozkrojíme vodorovně na půlky, dužinu vydlabeme do misky. Dužinu rajčat smícháme s pokrájeným česnekem, olivami a sardelovými očky. Z veky či bílého chleba nebo housky odkrojíme kůrku, rozdrobíme střídku a spolu s bazalkou a petrželkou přimícháme do směsi. Půlky rajčat naplníme sm ..

ZELENINA | KAPUSTOVÉ PLACKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Malou hlávku kapusty omyjeme a krátce spaříme ve vařící vodě, potom kapustu vyjmeme, nakrájíme na nudličky a necháme v míse vychladnout, 2 vejce přidáme ke kapustě, kterou zahustíme trochou hladké mouky, vlijeme také trochu mléka, aby bylo těsto řídké asi jako těsto na lívance, asi 3 stroužky česneku oloupeme, rozetřeme a zamícháme do těsta, solí a pepřem těsto okořeníme a nakonec na oleji z těsta usmažíme malé placky. Vhodná příloha: vařené brambory, zelenina třeba rajčata Možn ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | STERILOVANÉ MRKVIČKY.

INGREDIENCE: Menší mrkvičky. Nálev: 3 dl 8% octa, 140 g cukru, 40 g soli, po lžíci celého pepře, nového koření a hořčičného semínka, několik koleček křenu. POSTUP PŘÍPRAVY: Mrkvičky očistíme, oloupeme a vaříme asi 10 minut v mírně osolené vodě. Potom je narovnáme celé nebo pokrájené na špalíčky, kostičky nebo kolečka, nasypeme do sklenic, zalijeme teplým nálevem, uzavřeme víčky a sterilujeme 15 minut při 90°C. ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | NAKLÁDANÉ OKURKOVÉ ŘEZY.

INGREDIENCE: Nálev: 1 litr vody, 1/4 litru 8 %octa, 150g cukru, 20g soli 2 bobkové listy, 3 kuličky pepře, 3 nová koření, špetka hořčičných semínek, špetka tymiánu a několik větviček kopru. POSTUP PŘÍPRAVY: Velké okurky oloupeme a nakrájíme podélné řezy; při tom odstraníme jádra. Mají-li okurky semena méně vyvinutá, krájíme je na příčná kolečka. Řezy a koření složíme do sklenice, zalijeme sladkokyselým nálevem a sterilujeme nebo použijeme hotového konservačního prostředku, či přidáme 2 g benzo ..

BRAMBORY | INDICKÉ BRAMBORY.

INGREDIENCE: 8 větších brambor, 2 lžíce zeleného hrášku, 1 paprika, sůl, šťáva z 1 citrónu, 1 cibule, tuk. Omáčka: 4 rajčata, l cibule, sladká mletá paprika, citrónová šťáva, l lžička cukru, 20 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové brambory oloupeme a rozpůlíme, vykrojíme vnitřek a brambory naplníme nadrobno pokrájenou, osolenou a okyselenou zeleninou. Poloviny brambor složíme k sobě a spojíme párátky. Smažíme je dozlatova. Omáčka: Rajčata a cibuli na omáčku rozkrájíme a dusíme na másle. Vzniklou k ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | KYSANÉ OKURKY.

INGREDIENCE: Nálev: na 1 litr vody 30g soli, 30g cukru, na hrot nože kyseliny vinné. POSTUP PŘÍPRAVY: Malé, raději tenké okurky nakládačky omyjeme velmi pečlivě kartáčkem a v několikeré vodě splachujeme nebo hadicí stříkáme. Pak je asi na deseti místech jemně napícháme a složíme těsně do okurkových lahví. Přitom je prokládáme.zelenými listy, které právě máme, t. j. révovými rybízovými, višňovými nebo dubovými. Přidáváme stonky kopru s listím a okvětím a několik koleček křenu. Pod hrdlem láhve ..

ZELENINA | CELEROVÉ MEDAILÓNKY.

INGREDIENCE: 2 malé celery, šťáva z l citrónu, 4 lžíce nastrouhaných vlašských ořechů, 2 lžíce sójové mouky, 2 lžíce pšeničné mouky, 2 vejce, 2-4 lžíce zakysané smetany, 2 lžíce parmezánu, sůl, lžička medu, bylinky podle chuti (oregano, bazalka, tymián), strouhanka, máslo nebo rostlinný tuk. POSTUP PŘÍPRAVY: Celer nastrouháme nahrubo a promícháme s citrónovou šťávou. Potom přidáváme postupně jednotlivé suroviny kromě strouhanky a másla a zpracujeme na těsto. Dvěma lžícemi, které držíme proti s ..

HOUBY | HOUBOVÉ RAGÚ.

INGREDIENCE: 250 g hub, 2-3 zelené papriky, 1 cibule, stroužek česneku, 1 lžička mouky, 1 dl bílého vína, sůl, pepř, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli a česnek utřený se solí. Přidáme rozkrájené houby a na jemné nudličky nakrájené papriky. Když jsou papriky i houby měkké, zaprášíme je moukou, povaříme, přilijeme víno, podle chuti dosolíme, opepříme a posypeme jemně usekanou petrželkou. Podává se s brambory, rýží nebo s chlebem. ..

HOUBY | HOUBOVÝ KOTLÍK II.

INGREDIENCE: 100 g másla, 4 cibule, 1,2 kg čerstvých hub, 6 rajčat, petrželka, tymián, sůl, maizena, 400 g šunky. POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, pak přidáme na kousky nakrájené houby a podusíme. Přidáme na kousky nakrájená rajčata, sekanou petrželku, tymián, sůl a krátce podusíme. Zahustíme máčenou maizenou, přidáme na nudličky nakrájenou šunku, prohřejeme a podáváme s bagetami nebo vekou. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz