INGREDIENCE: 1 kuře, olej, máslo, 2 cibule, 2 mrkve, 500 g čerstvých hub, 1 lžičky šafránu (azafrán), sůl, 300 ml vývaru, 2 žloutky, 1 lžičky mletého chilli. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře nasekáme asi na dvoucentimetrové proužky a v kotlíku postupné opečeme na oleji dozlatova. Do oleje přidáme máslo a osmažíme na plátky nakrájenou cibuli a mrkev, přidáme na kousky nakrájené houby a osmažíme. Přidáme opečené kousky kuřete, šafrán, osolíme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Pak odstavíme z ohně, ve žlo ..
INGREDIENCE: 500g brokolice, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 2 vejce, 50g mouky, 2 lžíce oleje, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Brokolici uvaříme v osolené vodě, necháme vychladnout a najemno nasekáme. Cibuli nakrájíme na a na oleji zesklovatíme. Utřeme česnek se solí, přidáme vejce, mouku a vše promícháme. Dochutíme, v lívanečníku opečeme na oleji po obou stranách. Místo brokolice můžeme použít i jinou zeleninu, třeba květák nebo kapustu. ..
INGREDIENCE: 1 kg cuket, 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 200 g strouhaného sýra, 1 hlavička prolisovaného česneku, petrželka, pepř, sůl, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Houpané cukety nastrouháme, osolíme a necháme chvíli stát. Potom slijeme přebytečnou tekutinu a vmícháme vejce, mouku, sýr, česnek, petrželku, osolíme a okořeníme. Rukama tvarujeme karbanátky, které obalíme v mouce a smažíme po obou stranách na oleji. Podáváme s bramborami a salátem, nebo s chlebem a kyselým mlékem. ..
INGREDIENCE: 300 g rýže, 300 g mletého masa, 2 cibule, trochu vývaru, 5 lžic rajčatového protlaku, 2 lžíce oleje, špetku sladké a špetka pálivé papriky, špetka kari, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli pokrájíme nadrobno a na oleji zpěníme. Pak přidáme mleté maso a chvilku podusíme. Přisypeme spařenou rýži a zalijeme vývarem, ve kterém jsme rozmíchali rajčatový protlak Vmícháme koření, osolíme a dusíme asi 20 minut. Porce rýže na talíři ozdobíme čtvrtkami rajčat nebo hlávkovým salátem. ..
INGREDIENCE: 400g vařeného uzeného masa, 60g slaniny, 120g krupice, litr mléka, kmín, noví koření, 4 rohlíky, 4 vejce, sůl, tuk na pekáč. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozkrájenou slaninu rozškvaříme, zalijeme mlékem a přivedeme do varu. Tenkým proudem sypeme do mléka krupici, za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Vmícháme do ní kostičky vařeného uzeného, osolíme, okořeníme tlučeným kmínem a pepřem, přidáme rohlíky nakrájené na kostičky, vejce a dobře promícháme. Směsí naplníme vymazaný pekáček a v troubě ..
INGREDIENCE: 500g vepřových kotlet, 2 vejce, lžička ml.pepře, Glutasol, pálivá a sladká paprika, sůl, 1 lžičky kari, lžíce hořčice, lžíce majonézy, 2 stroužky česneku.POSTUP PŘÍPRVY: Maso lehce naklepeme, nakrájíme na plátky. Uděláme směs z výše uvedených surovin, kterou plátky masa natřeme a v chladnu necháme uležet. Pak smažíme a podáváme s bramborovou kaši nebo bramborovými kroketami. ..
INGREDIENCE: 1kg masa (vepřová nožička, koleno, telecí nožička nebo 1 sáček želatiny, 2 mrkve, 1 menšího celeru, 2 malé petržele (kořen), 2 cibule, 10 zrnek pepře, 2 bobkové listy, sůl, paprika na ozdobu, 1 lžíce másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Do 1 l vody vložíme maso, přidáme petržel, mrkev, celer, pepř, bobkový list a trochu osolíme. Vše vaříme v papiňáku 90minut, až budou nožičky měkké. Vyndáme uvařené maso včetně kůže, po vychladnutí vykostíme a nakrájíme na kostičky a necháme v ledničce 20 minut. S ..
INGREDIENCE: 500g syrových brambor, 2 dl (120 g) hrubé mouky, 1 syrové vejce, 30g sádla, 1 lžička soli, 1 lžíce soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve oškrábeme brambory a nastrouháme je na jemném struhadle. Potě je přendáme na větší hustý cedník a necháme 20 minut okapat. Okapané brambory přendáme do větší mísy, kde k nim přidáme vejce a čajovou lžičku soli. Směs pořádné promícháme a postupně budeme přidávat po malém množství mouku. Do většího hrnce dáme vařit vodu, kterou osolíme jednou polévkovou lž ..
INGREDIENCE: 250 g polohrubé mouky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 75 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, špetka soli, 1 vejce, strouhaná kůra z poloviny čistého citronu, 150 g změklého másla nebo Hery. Tvarohová náplň: 1 balíček pudinku s vanilkovou příchutí, 500 g měkkého tvarohu plnotučného, 125 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 4 vejce, 150 g rozpuštěného a zchlazeného másla. Na ozdobu: 20 g mandlových lupínků. POSTUP PŘÍPRAVY: Na vále smícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva. Přid ..
INGREDIENCE: 300 g brambor, 120 g hrubé mouky, l vejce, 15 g másla, 10 g drozdí, 3 lžíce mléka, 150 g uzeného masa, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce den předem. Pak je oloupeme, prolisujeme a osolíme. Přisypeme mouku, přidáme vejce utřené s máslem a kvásek z droždí a mléka. Vypracujeme těsto, které necháme kynout. Rozválíme je, skleničkou vykrajujeme kolečka a plníme je uzeným masem. Necháme vykynout a usmažíme v oleji. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA