Recepty na xkuchtik.cz

HOUBY | HOUBOVÝ KOTLÍK.

INGREDIENCE: 1 kuře, olej, máslo, 2 cibule, 2 mrkve, 500 g čerstvých hub, 1 lžičky šafránu (azafrán), sůl, 300 ml vývaru, 2 žloutky, 1 lžičky mletého chilli. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře nasekáme asi na dvoucentimetrové proužky a v kotlíku postupné opečeme na oleji dozlatova. Do oleje přidáme máslo a osmažíme na plátky nakrájenou cibuli a mrkev, přidáme na kousky nakrájené houby a osmažíme. Přidáme opečené kousky kuřete, šafrán, osolíme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Pak odstavíme z ohně, ve žlo ..

ZELENINA | BROKOLICOVÉ PLACIČKY.

INGREDIENCE: 500g brokolice, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 2 vejce, 50g mouky, 2 lžíce oleje, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Brokolici uvaříme v osolené vodě, necháme vychladnout a najemno nasekáme. Cibuli nakrájíme na a na oleji zesklovatíme. Utřeme česnek se solí, přidáme vejce, mouku a vše promícháme. Dochutíme, v lívanečníku opečeme na oleji po obou stranách. Místo brokolice můžeme použít i jinou zeleninu, třeba květák nebo kapustu. ..

ZELENINA | CUKETOVÉ KARBANÁTKY.

INGREDIENCE: 1 kg cuket, 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 200 g strouhaného sýra, 1 hlavička prolisovaného česneku, petrželka, pepř, sůl, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Houpané cukety nastrouháme, osolíme a necháme chvíli stát. Potom slijeme přebytečnou tekutinu a vmícháme vejce, mouku, sýr, česnek, petrželku, osolíme a okořeníme. Rukama tvarujeme karbanátky, které obalíme v mouce a smažíme po obou stranách na oleji. Podáváme s bramborami a salátem, nebo s chlebem a kyselým mlékem. ..

RÝŽE | RÝŽE PO MEXICKU.

INGREDIENCE: 300 g rýže, 300 g mletého masa, 2 cibule, trochu vývaru, 5 lžic rajčatového protlaku, 2 lžíce oleje, špetku sladké a špetka pálivé papriky, špetka kari, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli pokrájíme nadrobno a na oleji zpěníme. Pak přidáme mleté maso a chvilku podusíme. Přisypeme spařenou rýži a zalijeme vývarem, ve kterém jsme rozmíchali rajčatový protlak Vmícháme koření, osolíme a dusíme asi 20 minut. Porce rýže na talíři ozdobíme čtvrtkami rajčat nebo hlávkovým salátem. ..

MASO UZENÉ | NADÍVÁNÍ Z UZENÉHO MASA.

INGREDIENCE: 400g vařeného uzeného masa, 60g slaniny, 120g krupice, litr mléka, kmín, noví koření, 4 rohlíky, 4 vejce, sůl, tuk na pekáč. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozkrájenou slaninu rozškvaříme, zalijeme mlékem a přivedeme do varu. Tenkým proudem sypeme do mléka krupici, za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Vmícháme do ní kostičky vařeného uzeného, osolíme, okořeníme tlučeným kmínem a pepřem, přidáme rohlíky nakrájené na kostičky, vejce a dobře promícháme. Směsí naplníme vymazaný pekáček a v troubě ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | PIEŠŤANSKÉ KOTLETY.

INGREDIENCE: 500g vepřových kotlet, 2 vejce, lžička ml.pepře, Glutasol, pálivá a sladká paprika, sůl, 1 lžičky kari, lžíce hořčice, lžíce majonézy, 2 stroužky česneku.POSTUP PŘÍPRVY: Maso lehce naklepeme, nakrájíme na plátky. Uděláme směs z výše uvedených surovin, kterou plátky masa natřeme a v chladnu necháme uležet. Pak smažíme a podáváme s bramborovou kaši nebo bramborovými kroketami. ..

ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY | HUSPENINA I.

INGREDIENCE: 1kg masa (vepřová nožička, koleno, telecí nožička nebo 1 sáček želatiny, 2 mrkve, 1 menšího celeru, 2 malé petržele (kořen), 2 cibule, 10 zrnek pepře, 2 bobkové listy, sůl, paprika na ozdobu, 1 lžíce másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Do 1 l vody vložíme maso, přidáme petržel, mrkev, celer, pepř, bobkový list a trochu osolíme. Vše vaříme v papiňáku 90minut, až budou nožičky měkké. Vyndáme uvařené maso včetně kůže, po vychladnutí vykostíme a nakrájíme na kostičky a necháme v ledničce 20 minut. S ..

KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ | VÝCHODOČESKÉ CHLUPATÉ KNEDLÍKY.

INGREDIENCE: 500g syrových brambor, 2 dl (120 g) hrubé mouky, 1 syrové vejce, 30g sádla, 1 lžička soli, 1 lžíce soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve oškrábeme brambory a nastrouháme je na jemném struhadle. Potě je přendáme na větší hustý cedník a necháme 20 minut okapat. Okapané brambory přendáme do větší mísy, kde k nim přidáme vejce a čajovou lžičku soli. Směs pořádné promícháme a postupně budeme přidávat po malém množství mouku. Do většího hrnce dáme vařit vodu, kterou osolíme jednou polévkovou lž ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | TVAROŽNÍK.

INGREDIENCE: 250 g polohrubé mouky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 75 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, špetka soli, 1 vejce, strouhaná kůra z poloviny čistého citronu, 150 g změklého másla nebo Hery. Tvarohová náplň: 1 balíček pudinku s vanilkovou příchutí, 500 g měkkého tvarohu plnotučného, 125 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 4 vejce, 150 g rozpuštěného a zchlazeného másla. Na ozdobu: 20 g mandlových lupínků. POSTUP PŘÍPRAVY: Na vále smícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva. Přid ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÉ KOBLIHY.

INGREDIENCE: 300 g brambor, 120 g hrubé mouky, l vejce, 15 g másla, 10 g drozdí, 3 lžíce mléka, 150 g uzeného masa, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce den předem. Pak je oloupeme, prolisujeme a osolíme. Přisypeme mouku, přidáme vejce utřené s máslem a kvásek z droždí a mléka. Vypracujeme těsto, které necháme kynout. Rozválíme je, skleničkou vykrajujeme kolečka a plníme je uzeným masem. Necháme vykynout a usmažíme v oleji. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz