INGREDIENCE: 200 rýže, 1 lžíce másla a 2 lžíce oleje, 1 cibule, 20 mandlí, 20 jader vlašských ořechů, 2 lžíce rozinek, 1 lžička grilovacího koření, 1/2 lžičky pepře, 1/2 kost masoxu. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo rozehřejeme s olejem v zapékací misce. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Mandle spaříme vařící vodou, sloupneme a nasekáme na menší kousky Rovněž jádra ořechů posekáme a obojí vhodíme na cibuli. Rýži propláchneme studenou a poté vařící vodou a vyklopíme na osmahnutou cibuli. ..
INGREDIENCE: 1 králík, 150 g sádla, 3 stroužky česneku, 1 lžička Solamylu. Náplň: 300 g vepřového bůčku, 1 cibule, 2 vejce, 1 lžíce hl. mouky, sůl, mletý pepř, kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový bůček nahrubo nasekáme nebo umeleme, přidáme sůl, koření, jemně nakrájenou cibuli, vejce, mouku a promícháme. Vykostěného králíka naplníme směsí, zašijeme, osolíme a na sádle s česnekem ve středně vyhřáté troubě upečeme. Maso vyjmeme, šťávu na pekáči mírně zalijeme vodou nebo vývarem z hlavy, v troše vody ..
INGREDIENCE: 100 g vepřových ledvinek, kmín, 5 g hladké mouky, 100 g kyselé smetany nebo kyselého mléka, sůl, 5 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné ledvinky nasucho opečeme, podlijeme a dusíme doměkka. Šťávu zahustíme nasucho opraženou a vodou rozředěnou moukou, povaříme. Před podáváním přidáme kyselou smetanu nebo rozšlehané kyselé mléko a kousek čerstvého másla. ..
INGREDIENCE: 200 g ementálu, 100 g šunky, 50 g hl. mouky na obalení, 2 vejce, 80g strouhanky. Na osmažení: 100 až 120 g oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Sýr nakrájíme na hodně tenké plátky. Mezi dva plátky dáme vždy tenký plátek šunky. Plátky spíchneme párátkem obalíme je jako řízky a smažíme na oleji. ..
INGREDIENCE: 300 g špaget, 100 g uzeného masa, 100 g měkkého salámu, 50 g slaniny, 1 žloutek, 3 lžíce sladké papriky, 1/2 lžičky mleté kávy, l lžička worcesteru, 4 lžíce rajčatového protlaku, pepř, sůl, 150 g strouhaného sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Špagety uvaříme, scedíme, propláchneme a necháme okapat. Mezitím rozškvaříme kostičky slaniny, přidáme na nudličky nakrájený salám a uzené maso. V misce umícháme omáčku: k rajčatovému protlaku přisypeme papriku, přidáme žloutek a worcester, opepříme a oc ..
INGREDIENCE: 300 g špaget, 150 g strouhaného sýra, 2 cibule, 2 stroužky česneku, l mrkev, 1/2 celeru, 1/2 bobkového listu, 3 lžíce oleje, 3 lžíce bílého vína, 5 rajčat nebo 3 lžíce rajčatového protlaku, 200 g umletého hovězího masa, masox, sladká paprika, pepř, sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kořenovou zeleninu, oloupanou cibuli a česnek jemně pokrájíme. Osmahneme na oleji a zalijeme vínem. Podusíme, přidáme mleté maso a rajčata nebo rajčatový protlak, znovu osmahneme, podlijeme šál ..
INGREDIENCE: 2 lžíce sádla nebo másla, 1 cibule, kmín, 8 vrchovatých lžic vařeného propasírovaného hrachu, 1 lžíce jemně nasekané petrželové natě, ml. černý pepř, sůl ,5 lžic strouhanky, 2 vejce. Na obalení: 1 vejce, 1 lžíce mléka, 4 lžíce hl. mouky, 150g strouhanky, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a vsypeme na rozehřátý tuk. Přidáme kmín a za stálého míchání necháme zpěnit. Pak ji odstavíme a dáme vychladnout. Hrách rozetřeme na kaši a spolu s petrželovou ..
INGREDIENCE: 400 g špenátu, l00g žampiónů, 10 g másla, 1 kg telecího hrudí bez kosti, sůl, pepř, 2 dl vývaru, strouhaný muškátový oříšek, 1 malá cibule, 1 stroužek česneku, 1/8 1 vody, 1/8 l suchého červeného vína, 1 malá konzerva rajského protlaku. POSTUP PŘÍPRAVY: Špenát podusíme, žampióny očistíme, omyjeme a nakrájíme na lupínky Dáme na máslo a také podusíme. Telecí hrudí omyjeme studenou vodou, osušíme ubrouskem a podélně nakrojíme tak, aby vznikl jeden tenký plát masa. Maso po obou straná ..
INGREDIENCE: 4 sójové plátky nebo sójové kuřecí plátky, 1/2 lžíce sójové omáčky, 2 plátky šunky, 2 plátky eidamu, 1 vejce, 1/4 sklenky mléka, 1/2 lžičky směsi "Sójové maso", hladká mouka, strouhanka, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Sójové maso dáme nabobtnat do směsi sójové omáčky a horké vody. Vejce, mléko a směs koření "Sójové maso" ušleháme. Nabobtnalé řízky vyjmeme, osušíme a namočíme do vaječné směsi. Přitiskneme kousek sýra o velikosti řízku a kousek šunky. Namočíme do mouky, vajíčka a ..
INGREDIENCE: 8 vajec, 2 řapíky celeru, 200g mrkve, 200g kedlubny, 350g mangoldu, 2 naťové cibulky, 1 stroužek česneku, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, 50g másla, 50g mouky, 500 ml mléka, muškát, 125g str. sýra. POSTUP PŘÍPRVY: vejce vaříme asi 5 minut. Potom je ochladíme a oloupeme. Zeleninu oloupeme. Celer nakrájíme na špalíky, mrkev hrubě nastrouháme. Kedlubnu pokrájíme na nudličky a mangold na proužky. Česnek utřeme. V pánvi rozpálíme olej a zeleninu na něm 15 minut dusíme. Ochutíme solí a pepřem ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA