Recepty na xkuchtik.cz

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | TĚSTIVINY S KUŘECÍM MASEM V SÝROVÉ POLÉVCE.

INGRDIENCE: Špagety, kuřecí maso, 2-3 tavené sýry, šlehačka, oregano, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostičky osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Přidáme tavené sýry a až se rozpustí vše zalijeme smetanou. Dochutíme oreganem a smícháme s uvařenými těstovinami. ..

VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI | VEPŘOVÝ JAZYK S POLSKOU OMÁČKOU.

INGREDIENCE: 12 plátků jazyka, 1 cibule, 200 g kořenové zeleniny, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, bobkový list, 2 hřebíčky, 60 g másla, 2 lžíce mouky, 1 lžíce opraženého cukru, citrónová šťáva a kůra, 2 lžíce rybízové zavařeniny, 70 g rozinek, 30 g mandlí, 1 dl červeného vína, vývar, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Na lžíci másla zpěníme kolečka cibule, přidáme kolečka očištěné kořenové zeleniny a opečeme. Přidáme opražený cukr, zalijeme horkým vývarem a okořeníme. Vaříme asi 20 minut. Ze zbyl ..

MASO UZENÉ | UZENÉ MASO V TĚSTĚ.

INGREDIENCE: 1 uzená rolka, balíček lístkového těsta, 2 vejce, sůl. Náplň: 200 g žampiónů (nebo jiné tužší houby), 2 cibule, 2 lžíce másla, sůl, drcený kmín, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzené maso vložíme do studené vody, 5 minut povaříme, pak vodu vylijeme, maso zalijeme čistou vařící vodou a uvaříme doměkka. Mezitím na pánvi rozehřejeme máslo, lehce na něm osmahneme cibuli, žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Pokrájené houby vložíme na osmahnutou cibuli, mírně je osolíme a pokmínujeme. ..

OD BABIČKY | BABIČINA LEPENICE.

INGREDIENCE: 1 kg brambor, 400g kysaného zelí, kmín, špetka cukru, 2 lžíce sádla, 1 cibule, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory nakrájené na čtvrtky a uvařené do měkka v osolené vodě a ochucené kmínem. Mezitím kysané zelí vymačkáme, nakrájíme nadrobno a dochutíme cukrem. Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Brambory scedíme, rozmačkáme a do horkých brambor vmícháme zelí a osmaženou cibuli. Dobře promícháme. Lepenice se hodí jako příloha k masitým pokrmům, zvlášť pak k pečenému vep ..

POMAZÁNKY | HUSÍ PAŠTIKA.

INGREDIENCE: 100 g drůbežích jater, 100 g vepřových jater, 500 g vepřového masa (z plece a libového bůčku), 400 g pečeného kachního nebo husího masa, 2 vejce, 100 g polohrubé mouky, 2 rohlíky, 1 cibule, šálek mléka, 50 g slaniny, sůl, paštikové kořeni, nebo jen 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky papriky, špetka zázvoru, špetka muškátu, několik mandlí. POSTUP PŘÍPRAVY: Oba druhy jater spaříme vařící vodou a umeleme na strojku. Rohlíky pokrájíme a přelijeme mlékem. Vepřové maso nakrájíme a rovněž umel ..

KRÁLÍK | KRÁLIČÍ HŘBET NA UZENÉM BŮČKU.

INGREDIENCE: králičí hřbet, 200 uzeného libového bůčku, slanina, 50 g másla, paprika, sůl, cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný, odblaněny králičí hřbet dobře posolíme z obou stran, na několika místech jej protkneme tenkými proužky slaniny a položíme do pekáče, na jehož dně jsou rozloženy plátky uzeného libového bůčku. Hřbet ještě mírně opaprikujeme, poklademe plátky másla, maso podlijeme sběračkou vývaru, přidáme pul cibule i se slupkou a pečeme déle než hodinu za občasného polévání vypečenou šť ..

ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE | JAHODOVÝ KOMPOT.

INGREDIENCE: a) Na 1 kg jahod 30 dkg cukru, sterilace 12 minut při 90 °C POSTUP PŘÍPRAVY: Vybrané, prostředně velké jahody s červenou dužinou opereme, vykroutíme kalichy a dáme do porcelánového hrnku, kde je prosypeme jemným pískovým cukrem a necháme stát přes noc, aby jahody pustily šťávu.Druhý den,jahody ve šťávě zahříváme zvolna až do varu, který nesmí být. delší než 1 až 2 minuty. Pak hned ovoce odtáhneme a ne necháme chladnout a proslazovat několik hodin. Teprve potom ovoce opatrně skládám ..

DRŮBEŽ KACHNA | ROLÁDA Z KACHNY S VINNOU OMÁČKOU.

INGREDIENCE: 1 menší kachna. Náplň: 250 g libového vepřového masa, 50 g šunky, 50 g slaniny, 4 žampiony, kachní játra, 1 žloutek, 5 lžic smetany, 1/2 lžičky bílého pepře, špetka muškátového květu, 2 tlučené hřebíčky, 3 zrnka nového koření rovněž tlučená, 1 lžička sladké papriky. Omáčka: 5 lžic červeného vína, 5 lžic kečupu, l cibule, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce hladké mouky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu očistíme, opláchneme a osušíme. Krk, nohy a křídla odsekneme. Kachnu na ..

KOŘENÍ | ANTUKA.

Ano toto koření má skutečně charakter povrchu tenisového kurtu, je ideální základ grilovacích směsí a každý labužník by měl mít nepostradatelnou lahvičku antuky vždy s sebou. POSTUP PŘÍPRAVY: Smícháme 2 díly paprikové Vegety a 1 díl pálivé papriky a máme „mečbol“ ..

KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ | BRAMBOROVÍ VRABČÁCI S TVAROHEM A SLANINOU.

INGREDIENCE: 200 g hrubé mouky, 2 větší syrové brambory, sůl, 60 g anglické slaniny, půl kostky měkkého tvarohu. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory rozstrouháme, polovinu vody z nich slijeme, osolíme, zasypeme moukou a vypracujeme těsto husté jako na noky. Potom uchopíme zvlhčené prkénko s rukojetí, těsto na něj rozložíme do výše prstu a nožem, stále namáčeným do vody, odsekáváme nudle silné asi jako malík. Musíme je vkládat přímo do vroucí osolené vody. Bramboroví vrabčáci ve vodě nabudou. Ih ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz