INGRDIENCE: Špagety, kuřecí maso, 2-3 tavené sýry, šlehačka, oregano, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostičky osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Přidáme tavené sýry a až se rozpustí vše zalijeme smetanou. Dochutíme oreganem a smícháme s uvařenými těstovinami. ..
INGREDIENCE: 12 plátků jazyka, 1 cibule, 200 g kořenové zeleniny, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, bobkový list, 2 hřebíčky, 60 g másla, 2 lžíce mouky, 1 lžíce opraženého cukru, citrónová šťáva a kůra, 2 lžíce rybízové zavařeniny, 70 g rozinek, 30 g mandlí, 1 dl červeného vína, vývar, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Na lžíci másla zpěníme kolečka cibule, přidáme kolečka očištěné kořenové zeleniny a opečeme. Přidáme opražený cukr, zalijeme horkým vývarem a okořeníme. Vaříme asi 20 minut. Ze zbyl ..
INGREDIENCE: 1 uzená rolka, balíček lístkového těsta, 2 vejce, sůl. Náplň: 200 g žampiónů (nebo jiné tužší houby), 2 cibule, 2 lžíce másla, sůl, drcený kmín, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzené maso vložíme do studené vody, 5 minut povaříme, pak vodu vylijeme, maso zalijeme čistou vařící vodou a uvaříme doměkka. Mezitím na pánvi rozehřejeme máslo, lehce na něm osmahneme cibuli, žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Pokrájené houby vložíme na osmahnutou cibuli, mírně je osolíme a pokmínujeme. ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, 400g kysaného zelí, kmín, špetka cukru, 2 lžíce sádla, 1 cibule, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory nakrájené na čtvrtky a uvařené do měkka v osolené vodě a ochucené kmínem. Mezitím kysané zelí vymačkáme, nakrájíme nadrobno a dochutíme cukrem. Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Brambory scedíme, rozmačkáme a do horkých brambor vmícháme zelí a osmaženou cibuli. Dobře promícháme. Lepenice se hodí jako příloha k masitým pokrmům, zvlášť pak k pečenému vep ..
INGREDIENCE: 100 g drůbežích jater, 100 g vepřových jater, 500 g vepřového masa (z plece a libového bůčku), 400 g pečeného kachního nebo husího masa, 2 vejce, 100 g polohrubé mouky, 2 rohlíky, 1 cibule, šálek mléka, 50 g slaniny, sůl, paštikové kořeni, nebo jen 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky papriky, špetka zázvoru, špetka muškátu, několik mandlí. POSTUP PŘÍPRAVY: Oba druhy jater spaříme vařící vodou a umeleme na strojku. Rohlíky pokrájíme a přelijeme mlékem. Vepřové maso nakrájíme a rovněž umel ..
INGREDIENCE: králičí hřbet, 200 uzeného libového bůčku, slanina, 50 g másla, paprika, sůl, cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný, odblaněny králičí hřbet dobře posolíme z obou stran, na několika místech jej protkneme tenkými proužky slaniny a položíme do pekáče, na jehož dně jsou rozloženy plátky uzeného libového bůčku. Hřbet ještě mírně opaprikujeme, poklademe plátky másla, maso podlijeme sběračkou vývaru, přidáme pul cibule i se slupkou a pečeme déle než hodinu za občasného polévání vypečenou šť ..
INGREDIENCE: a) Na 1 kg jahod 30 dkg cukru, sterilace 12 minut při 90 °C POSTUP PŘÍPRAVY: Vybrané, prostředně velké jahody s červenou dužinou opereme, vykroutíme kalichy a dáme do porcelánového hrnku, kde je prosypeme jemným pískovým cukrem a necháme stát přes noc, aby jahody pustily šťávu.Druhý den,jahody ve šťávě zahříváme zvolna až do varu, který nesmí být. delší než 1 až 2 minuty. Pak hned ovoce odtáhneme a ne necháme chladnout a proslazovat několik hodin. Teprve potom ovoce opatrně skládám ..
INGREDIENCE: 1 menší kachna. Náplň: 250 g libového vepřového masa, 50 g šunky, 50 g slaniny, 4 žampiony, kachní játra, 1 žloutek, 5 lžic smetany, 1/2 lžičky bílého pepře, špetka muškátového květu, 2 tlučené hřebíčky, 3 zrnka nového koření rovněž tlučená, 1 lžička sladké papriky. Omáčka: 5 lžic červeného vína, 5 lžic kečupu, l cibule, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce hladké mouky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu očistíme, opláchneme a osušíme. Krk, nohy a křídla odsekneme. Kachnu na ..
INGREDIENCE: 200 g hrubé mouky, 2 větší syrové brambory, sůl, 60 g anglické slaniny, půl kostky měkkého tvarohu. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory rozstrouháme, polovinu vody z nich slijeme, osolíme, zasypeme moukou a vypracujeme těsto husté jako na noky. Potom uchopíme zvlhčené prkénko s rukojetí, těsto na něj rozložíme do výše prstu a nožem, stále namáčeným do vody, odsekáváme nudle silné asi jako malík. Musíme je vkládat přímo do vroucí osolené vody. Bramboroví vrabčáci ve vodě nabudou. Ih ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA