INGREDIENCE: 4 malé lilky, 1 houska, 6 lžic mléka, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 150 g hub, 2 rajčata, 1 bílek, sůl, ml. pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Housku nakrájíme na malé kostičky a zvlhčíme mlékem. Necháme ji nasáknout a pak rozmělníme. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme houby a podusíme je. Rajčata ponoříme do vroucí vody a necháme je spařit. Oloupeme je a nakrájíme na kousky, pak přidáme k houbám a ještě chvilku podusíme. Lilky rozřízneme podélně na poloviny, vnitřky vydl ..
SMĚS DVOU MAS: Je nejoblíbenějším druhem mletého. Vyrábí se z poloviny vepřového a z poloviny hovězího masa. Smí obsahovat max. 30% tuku. Toto mleté maso je ideální na karbanátky a sekanou. SMĚS NA TATARSKÝ BIFTEK: Toto hovězí maso smí obsahovat max. 6% tuku a je nejlibovější ze všech mletých mas. Chutná výborně zasyrova na celozrnném chlebu, smíchané s cibulí, kapary, vaječným žloutkem a kořením. HOVĚZÍ: tento druh mletého masa, které bylo zbavené šlach a nesmí obsahovat více než 20% tuku. ..
INGREDIENCE: 500 g poloh. mouky, 20 g droždí, 70 ml mléka, 2 uvařené brambory, 200 ml kysané smetany, lžička soli, 150 g másla, 200 g škvarků, 2 vejce, kmín, hrubá sůl, 2 vejce na pomašlování. POSTUP PŘÍPRAVY: Z vlažného mléka špetky soli, špetky cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Do mísy s moukou rozdrobíme změklé máslo, přilijeme smetanu, nastrouhané uvařené brambory, přidáme kvásek, 2 vejce a osolíme. Vypracujeme v hladké těsto, vyválíme je na plát, posypeme mletými škvarky a těsto někol ..
INGREDIENCE: 1 kg hovězí svíčky ze středu, olej, pepř, sůl, 200 listového těsta, 1 vejce na pomazání. Náplň: 500 g žampionů, 2 šalotky, 2 lžíce oleje, 36 lžíce madeiry nebo desertního vína, 2 lžíce smetany, 2 svazečky listové petrželky, 400g husích jater. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso odblaníme, opepříme, osolíme a pak je důkladně ze všech stran osmažíme na oleji asi 10 minut, aby se maso zavřelo. Šalotku nebo cibuli nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme, hlavičky oloupeme a nasekáme najemno. Nakrájen ..
INGREDIENCE: 300g poloh. mouky, 3 vejce, 1 lžíce oleje, sůl, mouka na vál. Náplň: 3 cibule 70 g másla, 1 svazek petrželky, 250 g měkkého tvarohu. Omáčka: 700 g rajčat 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mísy nasypeme mouku, přidáme rozšlehaná vejce s olejem, špetku soli a vše zpracujeme v hladké těsto. Hotové těsto zabalíme do fólie a necháme v chladu 40 minut odpočinout. Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno a necháme na rozehřátém másle zesklovatět. Vmíchá ..
INGREDIENCE: 600 g vepřové kýty, 200 g klobásy, 80 g slaniny, 200 g kysaného, zelí 100 ml smetany, 80 g cibule, 60 g tuku, 100 ml vývaru, 1 vejce, hladká mouka, sůl, pepř, mletá paprika, kari koření, pažitka, 500 g brambor, 100 g másla, kmín, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Z kýty nakrájíme řízky, naklepeme, naplníme zelím, plátkem slaniny, dílkem vejce uvařeného natvrdo a klobásou. Naplněné maso upravíme do tvaru měšce a nahoře svážeme nití. Osolíme, opepříme a opečeme na tuku. Do výpeku dáme nakrá ..
INGREDIENCE: 200 g sójových nudliček, lžíce vegety, 1 cibule, 250 g sterilovaného leča, sůl, ml. pepř, drcený kmín, bílý jogurt. POSTUP PŘÍPRAVY: Sójové nudličky zalijeme vodou, přidáme vegetu a vaříme asi 15 minut. Scedíme, vymačkáme a necháme odstát. Na rozpáleném oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme sójové nudličky a za stálého míchání orestujeme. Přidáme lečo, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a dusíme doměkka. Před podáváním zalijeme bílým jogurtem. ..
INGREDIENCE: 600 g předvařených drštěk, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 1 zelená paprika, 1 lžička ml. pálivé papriky, 50 g pórku, sůl, ml. pepř, 2 lžíce kečupu, majoránka, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Předvařené dršťky pokrájíme na nudličky a osmažíme na rozpáleném oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, posypeme pálivou paprikou a za občasného míchání smažíme. Podlijeme vroucí vodou, přidáme pokrájenou zelenou papriku, kečup, opepříme a dusíme doměkka. Přidáme pokrájený pórek, ..
INGREDIENCE: 500 g poloh. mouky, ½ lžičky soli, 30 g droždí, 320 ml vlažné vody. Náplň: 500 g kysaného zelí, 2 brambory uvařené ve slupce, 120 g uzené slaniny, 120 g klobásy, 1 cibule, sůl, ml. pepř, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku promícháme se solí, přidáme droždí rozmíchané ve vodě a vypracujeme tužší těsto. Na teplém místě necháme vykynout. Brambory oloupeme, prolisujeme a přidáme vymačkané zelí. Na pokrájené slanině osmažíme pokrájenou cibuli, přidáme pokrájenou klobásu a dosmažíme ..
INGREDIENCE: 150g prorostlé uzené slaniny, lžíce sádla, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 150 g klobásy, 250 g brambor, 1 zelená paprika, sůl, ml. pepř, ml. paprika, kmín, kostka masoxu, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu pokrájíme na kostičky a za stálého míchání osmažíme, přidáme najemno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a smažíme do sklovita. Brambory nakrájíme na kostky, vložíme do základu, osolíme, opepříme, posypeme kmínem, paprikou, přidáme nakrájenou zelenou papriku, osmažíme a zalijeme ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA