INGREDIENCE: 400 g hladké mouky, mouka na posypání, 250 g Hery, 200 g moučkového cukru, 2 žloutky, citrónová kůra, rybízová marmeláda na potření.POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku smícháme s cukrem, strouhanou citrónovou kůrou, se žloutky a se změklým tukem. Pokud je těsto příliš husté, přidáme 1-2 lžíce vody nebo mléka. Těsto dobře propracujeme, přikryjeme folií a dáme na dvě hodiny do chladničky odpočinout. Pak vál posypeme moukou a polovinu těsta vyválíme. Kulatým tvořítkem vykrajujeme kolečka, rozložíme ..
INGREDIENCE: 300 g hladké mouky, 250 g másla, 200 g cukru, 150 g mletých vlašských ořechů.Náplň: 150 g másla, 200 g moučkového cukru, 2 žloutky, 50 g strouhané čokolády, několik kapek rumu, rumová poleva.POSTUP PŘÍPRAVY: Ze surovin na kolečka vypracujeme hladké těsto, formičkou vykrájíme kolečka, rozložíme je na pomaštěný plech a v předehřáté troubě upečeme. Druhý den je slepíme náplní a přelijeme rumovou polevou. Než poleva ztuhne, můžeme kolečka ozdobit barevným cukrem, nasekanými mandlemi neb ..
INGREDIENCE: 250 g hladké mouky, 200 g másla nebo rostlinného tuku, 70 g moučkového cukru, 100 g mletých vlašských ořechů.POSTUP PŘÍPRAVY: Změklé máslo spojíme s moukou, cukrem a ořechy v těsto. Pokud bude třeba, přidáme trochu mléka. Těsto necháme zchladnout a poté strojkem tvoříme různé tvary. Pečeme na pomaštěném plechu do světležluta v mírněji vyhřáté troubě. Po upečení a ochlazení můžeme zdobit rozehřátou čokoládou. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Utřeme 360 g cukru a 4 žloutky, přidáme 1 celé vejce a mícháme půl hodiny. Formu vymažeme tukem a zvolna pečeme.Nádivka: Utřeme 200 g mletého cukru, 150 g měkkého másla, 1 žloutek, rum. Nechat ztuhnout. ..
INGREDIECE: 250g másla, 500g polohrubé mouky, 2 vejce, 120g práškového cukru, 2 citróny, 50g práškového cukru, smíchaného s vanilkovým, 100g rybízového džemu, 100g jader z vlašských ořechů. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo ušleháme a pak do něho postupně přidáváme 1 žloutek, celé vejce, práškový cukr, citrónovou šťávu a polohrubou mouku. Na vále pak vypracujeme těsto a rozválíme na půl centimetru silnou placku. Pak vykrájíme tvořítkem malá kolečka, která potřeme rozšlehaným bílkem a drobně rozsekanými oře ..
INGREDEINCE: 50g 100% tuk 125g cukru 75g ořechy 1/2 dl rumu 1/2 dl mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vše se uvaří ve vodní lázni.Plníme do papírových košíčků, polijeme čokoládou a na horu dáme půlku ořechu nebo mandli. ..
INGREDIENCE: 140g hladké mouky 100g másla 50g cukru 50g mandle 1 žloutek.POSTUP PŘÍPRAVY: Suroviny spojíme,vytvarujeme rohlíčky,pečeme v mírné předehřáté troubě.Po upečení necháme vychladnout a oba konce namáčíme v domácí čokoládě. ..
INGREDIENCE: 3 bílky, 280 g moučkového cukru, 80 g mletých lískových ořechů, 70 g proseté strouhanky, šťáva z 1/2 citronu, hrubě mleté oříšky na obalení. POSTUP PŘÍPRAVY: Bílky s cukrem a citrónovou šťávou umícháme dohusta, přidáme mleté ořechy a strouhanku. Z hmoty tvoříme na pomaštěném a moukou posypaném plechu malé placičky. Pečeme je v mírné troubě. Upečené plníme máslově-kávovou náplní nebo podle chuti různými náplněmi. ..
INGREDIENCE: (rozpis na 40 kousků). 5 vajec, 300g cukru krupice, 150g hl. mouky, tuk a mouka na plech.Karamelový krém: 250g másla, 1 kondenzované mléko Salko.Čokoládová poleva: 100g čokolády, 20g másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce a cukr vložíme do mísy a vyšleháme do pěny. Pak lehce vařečkou vmícháme mouku. Plech vymastíme tukem a vysypeme hl. moukou. Těsto poklademe lžičkou na plech a tvoříme placičky o průměru asi 3 cm. Pečeme ve vyhřáté troubě 10-15 min. pečené kousky vyndáme a ještě horké je na j ..
INGREDIENCE: 300g hl. moky, 200g másla, 80g cukru, 2 žloutky, cit. kůra, džem.Na sněhovou peřinu: 3 bílky, 200g mouč. cukru, 200g jemně sekaných vlašských ořechů.POSTUP PŘÍPRAVY: Ze všech surovin zpracujeme těsto. Hlubší plech vytřeme mastným papírem a na něj rozetřeme rukama těsto. Pečeme (sušíme) v předehřáté troubě asi 15 min., těsto musí být světlé (jako linecké). Po upečení necháme částečně vychladnout a namažeme džemem a potřeme sněhovou peřinou. Poté dáme do trouby na 5 min. dosušit. Ješt ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA