Recepty na xkuchtik.cz

ZELENINA | ZELNÉ LISTY PLNĚNÉ MASEM.

INGREDIENCE: 250g vepřového masa z plecka, 250g telecího plecka, 600g hlávkového zelí, 75g cibule, 60g rýže, 40g rajčatového protlaku, 1 lžíce petrželové natě, 1 syrové vejce, 1/8 l kyselé smetany, 1 lžička solamylu, 125g vepřového sádla, 1,5 lžičky soli, 1 lžíce octa, 1g pepře, 1 lžička sladké papriky. POSTUP PŘÍPRAVY: Celou hlávku zelí vložíme na 5 minut do vroucí vody spařit. Po vyjmutí z vody rozebereme na jednotlivé listy (vývar nevyléváme, budeme jej potřebovat). Střední žebro listu lehce ..

ZELENINA | Cuketové řízečky

INGREDIENCE: 400 g cukety, 1 vejce, 3 lžíce vody, 100 g sýra parmezán, 75 g strouhanky, 75 g hladké mouky, rostlinný olej na smažení, svazek petrželky POSTUP PŘÍPRAVY: Ke smažení jsou nejvhodnější středně velké a nevyzrálé plody. Cukety omyjeme, odkrojíme stopku, ale neloupeme je. Ostrým nožem šikmo nakrájíme plátky silné asi 5 mm. 5ízečky dostatečně osolíme a opepříme. V misce rozšleháme vejce se třemi lžícemi chladné vody. Nasrouháme parmezán a smísíme se strouhankou. Plátky cuket obalíme nejp ..

ZELENINA | KEDLUBNY SE ŠUNKOU.

INGREDIENCE: 8 kedlubnů, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 cibule, 50g másla nebo tuku, 200g zbytků šunky a salámu, 1 vejce, bílý pepř, 2 lžíce čerstvého smetanového sýra, 1 lžíce strouhaných ořechů, 1/3 l vývaru, muškát.POSTUP PŘÍPRAVY: Kedlubny oloupeme a vaříme ve vodě se solí a s jednou lžíci citrónové šťávy tak dlouho , až je můžeme lehce napíchnout. Odřízneme víčka a dužinu vyškrabeme.Pro náplň nasekáme cibuli,v 10g másla nebo tuku jí podusíme, šunku a salám velmi jemně nasekáme, promícháme s nas ..

ZELENINA | KVĚTÁKOVÉ SMAŽENKY:

Menší květák uvaříme ve slané vodě, vychladlý posekáme do mísy.Přidáme 2 žloutky, 2 lžíce polohrubé mouky a ze 2 bílku nakonec sníh.Lehkou hmotu podle chuti přisolíme, po lžících Klademe hromádky do rozpáleného tuku, které po obou stranách osmažíme. ..

ZELENINA | Papriky plněné hermelínem

INGREDIENCE:2 středně velké papriky, 200 g hermelínu, 50 g šunkového salámu vcelku, 1 malá cibule, sůl, pepř, 1 lžíce majonézy, 1 lžička plnotučné hořčice Na ozdobení: 1 lučina, 1 menší rajče, petrželka, 1 paprika, 4 listy hlávkového salátu POSTUP PŘÍPRAVY:Papriky omyjeme, podélně rozůlíme, vyjmeme jádřinec a odřízneme stopku. Hermelín nakrájíme na malé kousky, salám rozkrájíme na kostičky. Cibulku oloupeme, omyjeme, osušíme a pokrájíme nadrobno. Přidáme sůl, pepř, majonézu, hořčici a promíc ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz