INGREDIENCE: 250g vepřového masa z plecka, 250g telecího plecka, 600g hlávkového zelí, 75g cibule, 60g rýže, 40g rajčatového protlaku, 1 lžíce petrželové natě, 1 syrové vejce, 1/8 l kyselé smetany, 1 lžička solamylu, 125g vepřového sádla, 1,5 lžičky soli, 1 lžíce octa, 1g pepře, 1 lžička sladké papriky. POSTUP PŘÍPRAVY: Celou hlávku zelí vložíme na 5 minut do vroucí vody spařit. Po vyjmutí z vody rozebereme na jednotlivé listy (vývar nevyléváme, budeme jej potřebovat). Střední žebro listu lehce ..
INGREDIENCE: 400 g cukety, 1 vejce, 3 lžíce vody, 100 g sýra parmezán, 75 g strouhanky, 75 g hladké mouky, rostlinný olej na smažení, svazek petrželky POSTUP PŘÍPRAVY: Ke smažení jsou nejvhodnější středně velké a nevyzrálé plody. Cukety omyjeme, odkrojíme stopku, ale neloupeme je. Ostrým nožem šikmo nakrájíme plátky silné asi 5 mm. 5ízečky dostatečně osolíme a opepříme. V misce rozšleháme vejce se třemi lžícemi chladné vody. Nasrouháme parmezán a smísíme se strouhankou. Plátky cuket obalíme nejp ..
INGREDIENCE: 8 kedlubnů, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 cibule, 50g másla nebo tuku, 200g zbytků šunky a salámu, 1 vejce, bílý pepř, 2 lžíce čerstvého smetanového sýra, 1 lžíce strouhaných ořechů, 1/3 l vývaru, muškát.POSTUP PŘÍPRAVY: Kedlubny oloupeme a vaříme ve vodě se solí a s jednou lžíci citrónové šťávy tak dlouho , až je můžeme lehce napíchnout. Odřízneme víčka a dužinu vyškrabeme.Pro náplň nasekáme cibuli,v 10g másla nebo tuku jí podusíme, šunku a salám velmi jemně nasekáme, promícháme s nas ..
Menší květák uvaříme ve slané vodě, vychladlý posekáme do mísy.Přidáme 2 žloutky, 2 lžíce polohrubé mouky a ze 2 bílku nakonec sníh.Lehkou hmotu podle chuti přisolíme, po lžících Klademe hromádky do rozpáleného tuku, které po obou stranách osmažíme. ..
INGREDIENCE:2 středně velké papriky, 200 g hermelínu, 50 g šunkového salámu vcelku, 1 malá cibule, sůl, pepř, 1 lžíce majonézy, 1 lžička plnotučné hořčice Na ozdobení: 1 lučina, 1 menší rajče, petrželka, 1 paprika, 4 listy hlávkového salátu POSTUP PŘÍPRAVY:Papriky omyjeme, podélně rozůlíme, vyjmeme jádřinec a odřízneme stopku. Hermelín nakrájíme na malé kousky, salám rozkrájíme na kostičky. Cibulku oloupeme, omyjeme, osušíme a pokrájíme nadrobno. Přidáme sůl, pepř, majonézu, hořčici a promíc ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA