Recepty na xkuchtik.cz

SÝRY | SÝROVÉ KROKETY II.

POSTUP PŘÍPRAVY: Ušleháme 10 bílků, do nich zamícháme 100g strouhané nivy a 100 g nastrouhaného moravského bochníku, přidáme 1 polévkovou lžíci hrubé mouky a osolíme. Velkou lžící, kterou namočíme pokaždé do studené vody, aby se těsto nelepilo, tvoříme noky, které obalíme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme polité máslem s bramborovou kaší a salátem. ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | CIKÁNSKÝ GULÁŠ II.

INGREDIENCE: 3 cibule, 50 g sádla, 500-600 g hovězí kližky, 1 lžička mleté sladké papriky, rajčatový protlak, vývar z kostí, sůl, stroužek česneku, kmín, mletý pepř, 2 brambory, 2-3 houby (nebo předem namočené sušené), 50 g slaniny, 2 papriky, 1 sterilovaná okurka, 2 rajčata, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém sádle dosvětležluta, přidáme na větší kostky nakrájené maso, za stálého míchání osmahneme, zaprášíme sladkou paprikou, znovu lehce osmahneme, při ..

OMÁČKY | OMÁČKA HNĚDÁ.

INGREDIENCE: 30g mouky, 30g másla, lžíce cukru, masový vývar, zázvor, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Do rendlíku dáme kousek másla a lžíci cukru a necháme rozpálit. Potom přidáme trochu mouky a uděláme řídkou hnědou jíšku, do které dolijeme hovězí vývar. Ochutíme ho troškou zázvoru. ..

VEJCE | VEJCE NA PARMAZÁNU (Itálie).

INGREDIENCE: 8 vajec, 2 lžíce oleje, 120 g parmazánu, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Dno pánve s rozpáleným olejem posypeme vrstvou parmazánu, zmenšíme oheň, a když sýr zrůžoví, rozklepneme na něj vejce. Jakmile bílky ztuhnou, vyklopíme vejce na ohřátý talíř a ještě posypeme parmazánem. ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÉ PRECLÍČKY.

INGREDIENCE: 360 g vařených brambor ve slupce, 360 g polohrubé mouky, 100 g rozpuštěného másla, 1/2 lžičky prášku do pečiva, sul, 2 vejce, l žloutek na potření, mák a sezamové semínko na posypání, tuk na vymazání plechu.POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme mouku, máslo, prášek do pečiva, vejce, sůl a vypracujeme těsto. Z těsta ukrajujeme kousky, ze kterých tvoříme preclíčky. Ty klademe na vymazaný plech, potíráme je žloutkem a sypeme mákem a sezamovým semínkem. Pečem ..

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘECÍ PRSA NA ŽAMPIÓNECH.

INGREDIENCE: 1-2 kusy kuřecích prsíček (podle velikosti), 20g hladké mouky, 30g oleje, 20g másla, 30g žampiónů 5 cl bílého přírodního vína, 7 cl šťávy z telecí pečeně, 200g rajčat, 50g šunky, zelená petržel, 30g tvrdého sýra, 20g strouhanky, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Prsíčka z menších kuřat zbavená kůže se osolí, obalí v mouce a opečou se na oleji do zlatova. Přidá se máslo na plátky nebo na kousky krájené žampióny, trochu přírodního bílého vína, šťáva z telecí pečeně a prsíčka se udusí do měkka. Jed ..

POMAZÁNKY | ANGLICKÁ POMAZÁNKA.

INGREDIENCE: 200 g jablk, 200 g ananasového kompotu, 50 g ořechů, 200 g majolky, citrónová šťáva, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Jablka oloupeme, nastrouháme nahrubo a pokapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Ananas necháme okapat a nakrájíme jej nadrobno. Ořechy oloupeme a nasekáme na drobné kousky. Připravené suroviny smícháme v misce, přidáme k nim majolku, dochutíme solí a promícháme. Pomazánku mažeme na plátky bílého chleba a zdobíme listem salátu, broskvi nebo pomerančem. Pomazánku hned podáváme, ..

RÝŽE | RÝŽOVÝ DORTÍK.

INGREDIENCE: 1 cibule, 2 hrnky rýže, 1,5 kostky bujón MAGGI, 15 dkg uzený bůček, slanina nebo salám, 2 dcl mléko, 1 krabička kysaná smetana nebo jogurt, 4 celá vejce, 10 dkg strouhaný sýr, mohou být i žampiony, mražená zelenina, ale i čerstvá.POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji osmahneme cibuli a přidáme rýži a zalijeme vodou (3 hrnky vody). Vaříme asi 20 minut, pokud přidáváme zeleninu, nezapomeňte ji též vhodit do vody, aby byla měkká a přihoďte též bujónové kostky. Až budete mít všechno uvařené, promíc ..

SPECIALITY RŮZNÉ | KATALÁNSKÁ POLÉVKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na pánev dáme trochu oleje a do měkka podusíme jemně nakrájený celer a 5 šalotek, 100 g nasekané šunky, trochu květu, 1 bobkový list. Pak zalijeme sklenkou bílého vína, necháme přejít var a vše nalijeme do silného vývaru. Mírné povaříme. V míse ušleháme 2 vejce a horkou polévkou zalijeme. ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | JANG-CCHUNG ČCHAO NIOU-ŽOU-S (maso po čínsku s cibulí)

POSTUP PŘÍPRAVY: K této specialitě si nejprve připravíme pravou čínskou kořeněnou omáčku. Protože však víno Šao-sing bychom sháněli s velkými obtížemi a přípravek Wej-su bychom třeba ani nedoptali, nahradíme je našimi výrobky a budeme si gratulovat, že jsme dostali aspoň ty. Kořeněnou čínskou omáčku si upravíme z půl lžíce polévkového koření Vitana, lžíce vermutu, kávové lžičky worcesteru, kávové lžičky octa, na špičku nože glutasolu, přibližně stejného množství cukru a lžíce ve vodě máčené škro ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz