POSTUP PŘÍPRAVY: Ušleháme 10 bílků, do nich zamícháme 100g strouhané nivy a 100 g nastrouhaného moravského bochníku, přidáme 1 polévkovou lžíci hrubé mouky a osolíme. Velkou lžící, kterou namočíme pokaždé do studené vody, aby se těsto nelepilo, tvoříme noky, které obalíme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme polité máslem s bramborovou kaší a salátem. ..
INGREDIENCE: 3 cibule, 50 g sádla, 500-600 g hovězí kližky, 1 lžička mleté sladké papriky, rajčatový protlak, vývar z kostí, sůl, stroužek česneku, kmín, mletý pepř, 2 brambory, 2-3 houby (nebo předem namočené sušené), 50 g slaniny, 2 papriky, 1 sterilovaná okurka, 2 rajčata, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém sádle dosvětležluta, přidáme na větší kostky nakrájené maso, za stálého míchání osmahneme, zaprášíme sladkou paprikou, znovu lehce osmahneme, při ..
INGREDIENCE: 30g mouky, 30g másla, lžíce cukru, masový vývar, zázvor, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Do rendlíku dáme kousek másla a lžíci cukru a necháme rozpálit. Potom přidáme trochu mouky a uděláme řídkou hnědou jíšku, do které dolijeme hovězí vývar. Ochutíme ho troškou zázvoru. ..
INGREDIENCE: 8 vajec, 2 lžíce oleje, 120 g parmazánu, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Dno pánve s rozpáleným olejem posypeme vrstvou parmazánu, zmenšíme oheň, a když sýr zrůžoví, rozklepneme na něj vejce. Jakmile bílky ztuhnou, vyklopíme vejce na ohřátý talíř a ještě posypeme parmazánem. ..
INGREDIENCE: 360 g vařených brambor ve slupce, 360 g polohrubé mouky, 100 g rozpuštěného másla, 1/2 lžičky prášku do pečiva, sul, 2 vejce, l žloutek na potření, mák a sezamové semínko na posypání, tuk na vymazání plechu.POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme mouku, máslo, prášek do pečiva, vejce, sůl a vypracujeme těsto. Z těsta ukrajujeme kousky, ze kterých tvoříme preclíčky. Ty klademe na vymazaný plech, potíráme je žloutkem a sypeme mákem a sezamovým semínkem. Pečem ..
INGREDIENCE: 1-2 kusy kuřecích prsíček (podle velikosti), 20g hladké mouky, 30g oleje, 20g másla, 30g žampiónů 5 cl bílého přírodního vína, 7 cl šťávy z telecí pečeně, 200g rajčat, 50g šunky, zelená petržel, 30g tvrdého sýra, 20g strouhanky, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Prsíčka z menších kuřat zbavená kůže se osolí, obalí v mouce a opečou se na oleji do zlatova. Přidá se máslo na plátky nebo na kousky krájené žampióny, trochu přírodního bílého vína, šťáva z telecí pečeně a prsíčka se udusí do měkka. Jed ..
INGREDIENCE: 200 g jablk, 200 g ananasového kompotu, 50 g ořechů, 200 g majolky, citrónová šťáva, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Jablka oloupeme, nastrouháme nahrubo a pokapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Ananas necháme okapat a nakrájíme jej nadrobno. Ořechy oloupeme a nasekáme na drobné kousky. Připravené suroviny smícháme v misce, přidáme k nim majolku, dochutíme solí a promícháme. Pomazánku mažeme na plátky bílého chleba a zdobíme listem salátu, broskvi nebo pomerančem. Pomazánku hned podáváme, ..
INGREDIENCE: 1 cibule, 2 hrnky rýže, 1,5 kostky bujón MAGGI, 15 dkg uzený bůček, slanina nebo salám, 2 dcl mléko, 1 krabička kysaná smetana nebo jogurt, 4 celá vejce, 10 dkg strouhaný sýr, mohou být i žampiony, mražená zelenina, ale i čerstvá.POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji osmahneme cibuli a přidáme rýži a zalijeme vodou (3 hrnky vody). Vaříme asi 20 minut, pokud přidáváme zeleninu, nezapomeňte ji též vhodit do vody, aby byla měkká a přihoďte též bujónové kostky. Až budete mít všechno uvařené, promíc ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Na pánev dáme trochu oleje a do měkka podusíme jemně nakrájený celer a 5 šalotek, 100 g nasekané šunky, trochu květu, 1 bobkový list. Pak zalijeme sklenkou bílého vína, necháme přejít var a vše nalijeme do silného vývaru. Mírné povaříme. V míse ušleháme 2 vejce a horkou polévkou zalijeme. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: K této specialitě si nejprve připravíme pravou čínskou kořeněnou omáčku. Protože však víno Šao-sing bychom sháněli s velkými obtížemi a přípravek Wej-su bychom třeba ani nedoptali, nahradíme je našimi výrobky a budeme si gratulovat, že jsme dostali aspoň ty. Kořeněnou čínskou omáčku si upravíme z půl lžíce polévkového koření Vitana, lžíce vermutu, kávové lžičky worcesteru, kávové lžičky octa, na špičku nože glutasolu, přibližně stejného množství cukru a lžíce ve vodě máčené škro ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA