Recepty na xkuchtik.cz

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘECÍ STEHNA PO SEVILSKU.

INGREDIENCE: 4 kuřecí stehna bez kostí, 2 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 1 cibule, 2 lžíce hl. mouky, vývar, sůl, ml. pepř, petrželka, tymián, 100 g oliv, 3 lžíce vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Z kuřích stehen odstraníme kůži a všechen tuk. Na rozpáleném oleji osmáhneme rozmačkaný česnek a cibuli nakrájenou na půlkolečka. Zlehka zaprášíme moukou, rozmícháme, zalijeme teplým kuřecím vývarem a uvedeme do varu. Do řídké omáčky vložíme kuřecí stehna, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekanou petrželku ..

DRŮBEŽ KUŘE | SMAŽENÁ KUŘECÍ KŘIDÉLKA.

INGREDIENCE: 1 kg kuřecích křidélek, sůl, 300 g hl. mouky, 40 sl. papriky, 500 g strouhanky, 20 g sušeného česneku, 50 g Vegety, 1 dl oleje, 20 g chilli koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Z uvedených surovin si připravíme směs. Posolená křidélka obalujeme ve směsi. Lehce potřeme olejem a v rozehřáté troubě pečeme do měkka (můžeme také smažit ve Fritéze). ..

GULÁŠ SKOPOVÝ | JEHNĚČÍ GULÁŠ SE SMETANOU.

INGREDIENCE: 400 g předního jehněčího masa, 1 cibule, 300 g sádla, ml. pepř, sladká i pálivá ml. paprika, masový vývar, 30 g hl. mouky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 2, ½ dl smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso a opečeme. Poté osolíme, okořeníme, podlijeme masovým vývarem a přiklopené dusíme do poloměkka. Během dušení podléváme vývarem. Poté přidáme na sucho osmáhnutou mouku, rozmícháme a dodusíme. Krátce před ..

GULÁŠ RŮZNÝ | SOJOVÝ GULÁŠ (čertovo mlsání).

INGREDIENCE: 1 sáček sojových kostek, 5 větších cibulí, olej, 150 g polohrubé mouky, 2 masoxy, asi 10 kuliček pepře, asi 6 kuliček nového koření, špetku sušených feferonek nebo pálivé papriky, 1/2 lžičky červené papriky, špetku soli, 2 bobkové listy, půl lžičky mleté kávy, ¼ l světlého piva, 3 stroužky česneku. POSTUP PŘÍPRAVY: Do nádoby nalijeme ½ l vody a v ní rozpustíme masox, přidáme sojové kostky a necháme nabobtnat (asi hodinu). Pak scedíme vodu nevyléváme/ větší kostky přeřežeme ..

VEPŘOVÉ RŮZNÉ | ROLÁDA Z MLETÉHO MASA.

INGREDIENCE: 1 kg mletého vepř. masa, 1 lžíce soli, ml. pepř, 120 g plnotučné hořčice, 100 g plátků šunky, 100 g plátků sýra, 100 ml mléka, 1 lžíce sekaných bylinek (bazalka, tymián), 400 g míchané zeleniny (mrkev, hrášek), 1lžíce vegety, 1 lžíce másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso osolíme, opepříme, ochutíme bylinkami, přilijeme mléko, důkladně promícháme, odložíme do chladna do druhého dne. Na vál rozložíme velkou utěrku, na ní dáme alobal ve tvaru obdélníku. Masovou směs rovnoměrně rozetřeme n ..

RYBY RŮZNÉ | RYB A V OSTRÉ OMÁČCE.

INGREDIENCE: 4 porce mořské štiky, lžička citrónové šťávy, sůl, kari, ml. pepř, 2 lžíce olivového oleje, lžíce kečupu, lžíce worcesteru, lžíce kaparů, červená paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce štiky opláchneme, osušíme, opepříme a osolíme. Potom je lehce pokapeme citrónem a necháme asi 15 minut odležet. Na pánvi rozehřejeme olej a ryby zprudka opečeme dozlatova. Opečenou vyndáme z pánve na talíř a uchováme v teple. Na pánev nalijeme 5 lžic vody, přidáme kečup, worcester, kapary, kari a za stálého ..

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘECÍ KŘÍDLA NA BRAMBORÁCH.

INGREDIENCE: 750 g kuřecích křídel, sůl, ml. pepř, ml. červená paprika, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 150 g uzené slaniny, 500 g brambor, kmín, 150 ml zeleninového vývaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Křídla osolíme, opeříme a potřeme prolisovaným česnekem. Brambory oloupeme, rozkrájíme na silnější kolečka a rozložíme do vymaštěného pekáče. Osolíme, posypeme kmínem, nasekanou cibulkou a podlijeme vývarem. Na brambory naložíme připravená křídla, obložíme kostičkami slaniny a upečeme. ..

POLÉVKA RŮZNÁ | VLOČKOVÁ POLÉVKA S MRKVIČKAMI.

INGREDIENCE: 6 lžic ovesných vloček, 2 lžíce másla, 1 lžička sladké papriky, sůl 6-8 mladých mrkviček, šálek smetany, 1 žloutek, trochu polévkového koření, zelené natě (pažitka, petrželka, libeček, saturejka).POSTUP PŘÍPRAVY: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme vločky a osmahneme. Přisypeme papriku, osolíme, zalijeme 3 l horké vody a přivedeme do varu. Mezitím očistíme mrkvičky, nakrájíme je na jemné plátky, přidáme k polévce a uvaříme doměkka. Žloutek rozmícháme v šálku smetany přilijeme do polév ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | NADÍVANÁ HOVĚZÍ PEČENĚ.

INGREDIENCE: 750 g hovězí kýty, sůl, ml. pepř, 1 cibule, olej, 50 g hrášku, 50 g šunky, 1 kapie, 1 vejce, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce Solamylu, kmín, 2 hřebíčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso odblaníme. Ve směru vláken nařízneme tak, aby vznikla hluboká kapsa. Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, pokrájenou šunku a kapii společně s hráškem osmažíme na oleji. Osolíme, opepříme, přidáme vejce, promícháme a necháme ztuhnout. Směsi naplníme maso. Kapsu uzavřeme a maso ze všech stran osmažíme na oleji. Podlij ..

VEPŘOVÉ BŮČEK | PEČENÝ NADÍVANÝ BŮČEK.

INGREDIENCE: 750 g vepřového bůčku, 2 žemle, 100 ml mléka, 1 vejce, kousek vepřové játry, ml. pepř, 3 stroužky česneku, 1 cibule majoránka, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček nožem naplocho nařízneme tak, aby vznikla kapsa. Žemle pokrájíme, vložíme do misky a zalijeme teplým mlékem. Přidáme vejce, umletou játru, nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a promícháme. Nádivkou naplníme bůček, otvor zašijeme a kůži nařízneme na mřížky. Vložíme do vymaštěného pekáče, osol ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz