INGREDIENCE: 4 kuřecí stehna bez kostí, 2 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 1 cibule, 2 lžíce hl. mouky, vývar, sůl, ml. pepř, petrželka, tymián, 100 g oliv, 3 lžíce vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Z kuřích stehen odstraníme kůži a všechen tuk. Na rozpáleném oleji osmáhneme rozmačkaný česnek a cibuli nakrájenou na půlkolečka. Zlehka zaprášíme moukou, rozmícháme, zalijeme teplým kuřecím vývarem a uvedeme do varu. Do řídké omáčky vložíme kuřecí stehna, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekanou petrželku ..
INGREDIENCE: 1 kg kuřecích křidélek, sůl, 300 g hl. mouky, 40 sl. papriky, 500 g strouhanky, 20 g sušeného česneku, 50 g Vegety, 1 dl oleje, 20 g chilli koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Z uvedených surovin si připravíme směs. Posolená křidélka obalujeme ve směsi. Lehce potřeme olejem a v rozehřáté troubě pečeme do měkka (můžeme také smažit ve Fritéze). ..
INGREDIENCE: 400 g předního jehněčího masa, 1 cibule, 300 g sádla, ml. pepř, sladká i pálivá ml. paprika, masový vývar, 30 g hl. mouky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 2, ½ dl smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso a opečeme. Poté osolíme, okořeníme, podlijeme masovým vývarem a přiklopené dusíme do poloměkka. Během dušení podléváme vývarem. Poté přidáme na sucho osmáhnutou mouku, rozmícháme a dodusíme. Krátce před ..
INGREDIENCE: 1 sáček sojových kostek, 5 větších cibulí, olej, 150 g polohrubé mouky, 2 masoxy, asi 10 kuliček pepře, asi 6 kuliček nového koření, špetku sušených feferonek nebo pálivé papriky, 1/2 lžičky červené papriky, špetku soli, 2 bobkové listy, půl lžičky mleté kávy, ¼ l světlého piva, 3 stroužky česneku. POSTUP PŘÍPRAVY: Do nádoby nalijeme ½ l vody a v ní rozpustíme masox, přidáme sojové kostky a necháme nabobtnat (asi hodinu). Pak scedíme vodu nevyléváme/ větší kostky přeřežeme ..
INGREDIENCE: 1 kg mletého vepř. masa, 1 lžíce soli, ml. pepř, 120 g plnotučné hořčice, 100 g plátků šunky, 100 g plátků sýra, 100 ml mléka, 1 lžíce sekaných bylinek (bazalka, tymián), 400 g míchané zeleniny (mrkev, hrášek), 1lžíce vegety, 1 lžíce másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso osolíme, opepříme, ochutíme bylinkami, přilijeme mléko, důkladně promícháme, odložíme do chladna do druhého dne. Na vál rozložíme velkou utěrku, na ní dáme alobal ve tvaru obdélníku. Masovou směs rovnoměrně rozetřeme n ..
INGREDIENCE: 4 porce mořské štiky, lžička citrónové šťávy, sůl, kari, ml. pepř, 2 lžíce olivového oleje, lžíce kečupu, lžíce worcesteru, lžíce kaparů, červená paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce štiky opláchneme, osušíme, opepříme a osolíme. Potom je lehce pokapeme citrónem a necháme asi 15 minut odležet. Na pánvi rozehřejeme olej a ryby zprudka opečeme dozlatova. Opečenou vyndáme z pánve na talíř a uchováme v teple. Na pánev nalijeme 5 lžic vody, přidáme kečup, worcester, kapary, kari a za stálého ..
INGREDIENCE: 750 g kuřecích křídel, sůl, ml. pepř, ml. červená paprika, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 150 g uzené slaniny, 500 g brambor, kmín, 150 ml zeleninového vývaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Křídla osolíme, opeříme a potřeme prolisovaným česnekem. Brambory oloupeme, rozkrájíme na silnější kolečka a rozložíme do vymaštěného pekáče. Osolíme, posypeme kmínem, nasekanou cibulkou a podlijeme vývarem. Na brambory naložíme připravená křídla, obložíme kostičkami slaniny a upečeme. ..
INGREDIENCE: 6 lžic ovesných vloček, 2 lžíce másla, 1 lžička sladké papriky, sůl 6-8 mladých mrkviček, šálek smetany, 1 žloutek, trochu polévkového koření, zelené natě (pažitka, petrželka, libeček, saturejka).POSTUP PŘÍPRAVY: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme vločky a osmahneme. Přisypeme papriku, osolíme, zalijeme 3 l horké vody a přivedeme do varu. Mezitím očistíme mrkvičky, nakrájíme je na jemné plátky, přidáme k polévce a uvaříme doměkka. Žloutek rozmícháme v šálku smetany přilijeme do polév ..
INGREDIENCE: 750 g hovězí kýty, sůl, ml. pepř, 1 cibule, olej, 50 g hrášku, 50 g šunky, 1 kapie, 1 vejce, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce Solamylu, kmín, 2 hřebíčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso odblaníme. Ve směru vláken nařízneme tak, aby vznikla hluboká kapsa. Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, pokrájenou šunku a kapii společně s hráškem osmažíme na oleji. Osolíme, opepříme, přidáme vejce, promícháme a necháme ztuhnout. Směsi naplníme maso. Kapsu uzavřeme a maso ze všech stran osmažíme na oleji. Podlij ..
INGREDIENCE: 750 g vepřového bůčku, 2 žemle, 100 ml mléka, 1 vejce, kousek vepřové játry, ml. pepř, 3 stroužky česneku, 1 cibule majoránka, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček nožem naplocho nařízneme tak, aby vznikla kapsa. Žemle pokrájíme, vložíme do misky a zalijeme teplým mlékem. Přidáme vejce, umletou játru, nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a promícháme. Nádivkou naplníme bůček, otvor zašijeme a kůži nařízneme na mřížky. Vložíme do vymaštěného pekáče, osol ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA