Recepty na xkuchtik.cz

LUŠTĚNINY | BULHARSKÉ FAZOLE S OPEČENOU KLOBÁSOU.

INGREDIENCE: 300 g bílých fazolí, sůl, 2 bobkové listy, 1 cibule, 3 zelené papriky, 2 rajčata, 2 lžíce rajčatového protlaku, ml. pepř, cukr, 200 g uzené klobásy, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Den předem namočené fazole scedíme, dáme do čisté vody, osolíme a uvaříme téměř doměkka. Na rozpáleném oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené papriky, fazole a necháme přejít varem. Zalijeme vývarem z fazolí, přidáme bobkový list, rajčatový protlak, pepř a dovaříme doměkka. Ochutíme cukrem a podáváme s ..

VEPŘOVÉ PLECKO | DOMÁCÍ VAŘENÁ ŠUNKA.

INGREDIENCE: 1,5 kg vepřového plecka, 25 g rychlosoli ( praganda), 300 ml vody, 5 zrnek celého pepře, nádobu na výrobu šunky nebo umělé střevo na tlačenku. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na menší kousky, vložíme do nádoby a posypeme solí. Přidáme vodu a promícháme. Na 3 – 4 hodiny ho uložíme do chladna. Opětovně promícháme a vložíme do nádoby na šunku nebo do sáčku. Z masa vymačkáme veškerý vzduch a uzavřeme, vložíme do hrnce s vodou a mírně vaříme asi 3 hodiny. Pokud dělám šunku ve střevu na t ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | KAPUCÍNSKÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 500 g hovězího masa, 6 lžic sádla, 1 lžíce kečupu, česnek, vývar z kostky, mouka, 200 g čerstvých nebo 30 g sušených předem namočených hub, ml. sladká paprika, sůl, pepř, drcený kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Na dvou třetinách sádla osmáhneme nadrobno nakrájenou cibuli a vmícháme do ní papriku. Přidáme pokrájené maso na kostky, přisypeme kmín, vlijeme kečup, přidáme rozetřený česnek, osolíme a opepříme. Podlijeme vývarem a dusíme do poloměka. Potom šťávu necháme vydusit do tuku, maso zapráš ..

VEPŘOVÉ RŮZNÉ | SMAŽENÉ KULIČKY.

INGREDIENCE: 250 g vařeného nebo pečeného vepřového masa, 2 lžíce vývaru nebo šťávy z pečeného masa, 2 žemle, mléko, ml. sladká paprika, 2 vejce, sůl, strouhanka, hl. mouka, tuk. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso umeleme s vývarem, pak umeleme žemle zvlhčené mlékem, směs okořeníme paprikou, osolíme, promícháme s 1 vejcem, případně s lžící strouhanky a utvoříme malé kuličky. Obalíme je v rozšlehaném vejci, ve strouhance a usmažíme je po všech stranách na rozpáleném tuku. Příloha: bramborová kaše. ..

POLÉVKA RŮZNÁ | RYCHLÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 450 g mletého masa, 100 g kořenové zeleniny, sůl, 1 ½ l vody, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso dáme do oselené studené vody a pomalu vaříme asi ½ hodiny. 10 minut před dovařením přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na nudličky a osmažíme na tuku do zlatova. Nakonec dochutíme petrželkou. ..

POMAZÁNKY | ŠUMAVSKÝ PLESNIVEC.

INGREDIENCE: 80 g plísňového sýra, 50 g taveného sýra, 2 lžíce Hery, 0,5 dl sladké smetany, snítky petrželové natě, 1 cibule, 1 lžíce jemně nasekané cibulové natě, 4 stroužky česneku, špetka pálivé papriky, ml. bílý pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Sýry rozetřeme s máslem, přidáme smetanu aby vznikla jemná a vláčná hmota. Cibuli jemně nasekáme, česnek utřeme a vmícháme do pomazánky. Přidáme lžíci cibulové natě a petrželové natě a nakonec dochutíme ml. pepřem a solí. ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | OBRÁCENÝ KOLÁČ.

INGREDIENCE: 4 větší jablka, 8 lžic strouhanky, 4 lžíce rozpuštěného másla, 4 lžíce cukru, skořice, citrónová kůra, 1 lžíce rumu. Na těsto: 3 vejce, 90 g cukru, 50 g poloh. mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Formu vymažeme, vysypeme hustě strouhankou, zakapeme máslem a poklademe plátky jemně nakrájených jablek. Posypeme je cukrem se skořicí i citrónovou kůrou a zakapeme rumem. Připravíme si těsto tak, že si žloutky utřeme s cukrem, po částech přidáváme mouku a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nali ..

SEKANÁ | VELIKONOČNÍ NÁDIVKA.

INGREDIENCE: 0,2 l mléka, 2 vejce, 250g vařeného uzeného masa, sůl, na špičku nože mletého pepře a nového koření, 100g strouhané housky, mladé kopřivy, 50g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: V míse rozmícháme celá vejce s mlékem, pak přidáme vařené, jemně posekané maso, sůl a koření, zahustíme strouhanou houskou tak, aby se nádivka nebyla příliš tuhá. Nakonec vmícháme oprané nasekané kopřivy. Pečeme v máslem vymaštěném pekáči asi půl hod. Do takto připravené nádivky můžeme místo uzeného masa použít opraný, ..

ZVĚŘINA HOLUB | VELIKONOČNÍ NADÍVANÉ HOLOUBĚ.

INGREDIENCE: 2 holoubata, 30g másla, sůl, pepř. Nádivka: 100g uzeného bůčku, 1 cibule, 2 žloutky, 200g housky na kostičky, petrželová nať, mladé kopřivy, pepř, sůl, muškátový oříšek, 1dcl smetany. Příloha: kedlubna, mladá cuketa, mrkvička, citron, sůl, 1 lžíce francouzského másla (máslo utřené s hladkou moukou). POSTUP PŘÍPRAVY: Uzený bůček a housky nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno. Nasekáme petrželovou nať a mladé kopřivy. Nakrájenou housku pokropíme smetanou, smícháme s bůčkem cibulkou, ..

RYBY RŮZNÉ | KREVETKOVÝ KOKTAJL

INGREDIENE: 4-5 cl pomerančové šťávy (možno použít i menší množství citrónové šťávy), 40g majonézy, 30g šlehačky, 50g krevetek, paprika, kari, kečup, koňak nebo brandy, hlávkový salát, řez citrónu nebo pomeranče na ozdobu.POSTUP PŘÍPRAVY: Do skleněné misky obložené ledem se vymačká šťáva z pomeranče, přidá se trochu sladké papriky, kari, kečupu a střik koňaku nebo brandy. K promíchané směsi se pak přidá majonéza a šlehačka, vše se znovu promíchá a nakonec se vmíchají uvařené nebo konzervované na ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz