Recepty na xkuchtik.cz

MOUČNÍKY KYNUTÉ | VELIKONOČNÍ MAZANEC IV

INGREDIENCE: 220 g hladké mouky, 150 g hrubé mouky, 90 g moučkového cukru, 90 g rostlinného tuku flora, 2 žloutky, 30 g mandlí, 20 g rozinek, 20 g droždí, 1,5 dl mléka, 1 vanilkový cukr POSTUP PŘÍPRAVY: Droždí promícháme s trochou cukru, přidáme 2 lžíce vlažného mléka a 1 lžíci mouky, rozmícháme a necháme vykynout. Tuk utřeme s cukrem do pěny, postupně vmícháme žloutky, potom přidáme mouku, kvásek, vanilkový cukr, osolíme a vlažným mlékem zaděláme těsto. Propracováváme, dokud se těsto nepřest ..

MOUČNÍKY SLANÉ | VELIKONOČNÍ JIDÁŠE VII

INGREDIENCE: Kvásek: 1 kostka droždí, lžička cukru, vlažné mléko, trochu hladké mouky. Těsto: 1 kg polohrubé mouky, 10 dkg cukru, ½ lžičky soli, máslo, 2 žloutky, vlažné mléko, med, moučkový cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Z trochy mléka, mouky, lžičky cukru a jedné kostky droždí připrav kvásek. Po vzejití jej přidej do kila prosáté polohrubé mouky s deseti deky cukru a půl lžičkou soli. Dál přidej dvanáct deka másla a dva žloutky utřené do pěny. Podle potřeby dop ..

SEKANÁ | PIKANTNÍ VELIKONOČNÍ NÁDIVKA

INGREDIENCE: 2 kostky zeleninového vývaru, 200 g vepřového ramínka, 200 g telecího hrudí, 200 g uzeného masa, 6 housek, 1 hrst mladých kopřiv, ½ lžíce nasekané pažitky, 6 vajec, sůl, mletý černý pepř, tuk a strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: V 1,2 l vody rozpustíme zeleninový vývar a uvaříme v něm očištěná a vykostěná masa. Housky nakrájíme na kostičky a kopřivy a pažitku posekáme. Žloutky oddělíme od bílků. Uvařené maso nakrájíme na kostičky. Vývarem pokapeme housky, necháme nasáknout a s ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | VELIKONOČNÍ BERÁNEK XI

INGREDIENCE: 4 vejce, 240 g cukru krupice, ½ sklenice oleje, ½ sklenice mléka, 350 g hl. mouky, 1 prášek do pečiva, 100 g ml. vlašských ořechů, 70 g kandovaného ovoce, 30 g rozinek, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, přilijeme olej a vlažné mléko, vsypeme mouku s práškem do pečiva, ořechy, kandované ovoce, rozinky a přidáme rum. Vše smícháme dohromady. Vznikne hustší lité těsto, které vlijeme do vymaza ..

MOUČNÍKY KYNUTÉ | VELIKONOČNÍ KOBLIHY III

INGREDIENCE: 600 g hrubé mouky, 4 žloutky, 70 g cukru, 0,3 l mléka, 40 g droždí, 1 citrón, 2 lžíce rumu, 80 g tuku, meruňkový džem, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Do části vlažného mléka rozdrobíme droždí, trochu cukru a trochu mouky,promícháme a kvásek dáme na teplé místo vykynout. Do zbylé dávky mouky přidáme žloutky, zbytek cukru, trochu soli, citrónovou kůru, mléko, rozehřátý tuk, dávku rumu a vykynutý kvásek. Promícháme a propracujeme na hladké a tažné těsto, které nelep ..

KRÁLÍK | VELIKONOČNÍ KRÁLÍK

INGREDIENCE: 1 králíka, 1 malé hlávky zelí, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 pórky, 1 červená kapie, sůl, 1 lžička kari, 1 dcl bílého vína, 1 dcl vody nebo vývaru, 1 vejce, 3 lžičky Solamylu, 1 lžičky bílého mletého pepře, 1 lžičky zázvoru, 1 lžička Glutasolu, 3 lžíce Sójové omáčky, 100g burských oříšků, 3 lžíce oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Králíka vykostíme a nakrájíme na malé tenké plátky. Přidáme vejce a lžičku Solamylu, dobře promícháme a smažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Př ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | PIKANTNÍ HOVĚZÍ GULÁŠ

INGREDIENCE: 750 g hovězího na guláš, 300 g šalotky nebo malých cibulek, 50 g anglické slaniny, 2 lžíce oleje, sůl, ml. pepř, sl. ml. paprika, 500 g mrkve, 4 žemle z minulého dne, 1 dl mléka, 1 vejce, strouhaný muškátový oříšek, 1 svazku petrželky, 75 g másla, 40 g strouhanky, 50 g poloh. mouky, 100 ml tekuté kysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupeme šalotku. Slaninu nakrájíme na plátky, v kastrole ji rozpustíme a vyndáme. Do nádoby přidáme olej, maso opečeme a vyjmeme. Ve výpeku osmáhneme ša ..

DRŮBEŽ DROBY | DRŮBEŽÍ JÁTRA NA PÓRKU S ČESNEKEM

INGREDIENCE: 750 g drůbežích jater; 50 g solamylu, 70 g oleje, 400 g pórku, 5 stroužků česneku, 3 lžíce sójové omáčky, drcený kmín, zázvor. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí nebo jiná drůbeží játra (nejlépe zmrazená, protože se dobře krájí) rozkrájíme na malé plátky, promícháme se solamylem a opékáme na horkém oleji za stálého promíchávání. Když se maso od sebe odděluje, přidáme na kolečka nakrájený pórek. na tenká kolečka nakrájený česnek. trochu orestujeme přidáme sójovou ..

RYBY CANDÁT | PEČENÝ CANDÁT

INGREDIENCE: 1 candát (asi 1,3 kg), šťáva z l citrónu, 50 g másla, l stroužek česneku, 1 svazek kopru, 1 svazek petrželky, sůl, pepř, 50 ml zeleninového vývaru, 200 g kysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Candáta omyjeme, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi 15 minut odležet. Máslo dáme na pánvičku a necháme rozpustit. K máslu přidáme oloupaný a prolisovaný česnek. Bylinky omyjeme, necháme okapat, nakrájíme nadrobno a vmícháme do česnekového másla. Rybu uvnitř i na ..

POLÉVKA RŮZNÁ | POLÉVKA VLOČKOVÁ S DROŽDÍM

INGREDIENCE: 100 g ovesných vloček, 40 g zeleniny, 10 g droždí, sůl, 1 žloutku, 30 g mléka, 5 g másla, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Ovesné vločky a jemně pokrájenou zeleninu uvaříme v osolené vodě. Droždí trochu nasucho opražíme, zalijeme vodou, povaříme a přilijeme k vločkám. Do hotové polévky přidáme žloutek rozmíchaný v mléce, máslo a sekanou petrželku. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz