INGREDIENCE: 1 králičí zadek, 100 g slaniny, 1 citrón, 1 lžíce koření Divočina (jalovec, bobkový list, tymián), citrónová kůra, 2 cibule, sůl, 1 bobkový list, 100 ml bílého vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso prošpikujeme částí slaniny, pokapeme citrónem, poprášíme kořením a citrónovou kůrou, obložíme na kolečka nakrájenou cibulí, zabalíme do alobalu a necháme do druhého dne v lednici uležet. Na pekáčku rozpustíme zbylou slaninu, na ni položíme králíka, osolíme, přidáme bobkový list, podlijeme a v př ..
INGREDIENCE: 1 králík, 250 g slaniny, máslo na opečení. Marináda: bílé víno (množství podle velikosti nádoby, aby maso bylo ponořeno), 20 šalotek, 1 mrkev, 1 stroužek česneku, bobkový list, tymián, sůl, mletý pepř. Do omáčky: 100 ml smetany, 1 žloutek. POSTUP PŘÍPRAVY: Dva dny před vlastní přípravou rozkrájíme králíka na porce, prošpikujeme na klínky nakrájenou slaninou. Uložíme do vhodné nádoby, přidáme pokrájenou polovinu šalotky, mrkev nakrájenou na kolečka, koření, zalijeme vínem a nech ..
INGREDIENCE: 1 králík, 250g slaniny, 30g másla, 200 ml bílého vína, 250 ml kysané smetany, lžíce mouky, hořčice, cukr, lžička pepře, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Králíka odblaníme, osolíme, opepříme, obalíme plátky slaniny. Zavážeme, aby slanina na králíkovi držela, a opečeme. Králíka podlijeme vínem a dusíme doměkka. Nakonec šťávu zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku, hořčici a cukr. Podáváme s bílým pečivem. ..
INGREDIENCE: 1 naporcovaný králík, 1 lžíce sádla, 8 stroužků česneku, 2 cibule, 2 vejce, pepř, sůl, majoránka, paprika, Vegeta, strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Posolené a naporcované maso králíka opečeme na sádle. Potom přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, neutřené stroužky česneku a trochu červené papriky Pak podlijeme vodou a necháme dusit. Játra z králíka nastrouháme, přidáme majoránku, pepř, sůl, vejce a strouhanku. Celou tuto směs řádně promícháme a zhotovíme z ní knedlíčky Ty pak zavaříme přím ..
INGREDIENCE: Králičí předek, 250 g vepřového bůčku, 250 g slaniny, králičí játra, 1 vejce, 50 g cibule, 5 cl smetany, 20 g másla, 1 lžičky koňaku, strouhaný muškátový oříšek, tymián, špetka drceného jalovce, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Králičí maso dobře očistíme, pokrájíme na menší kousky a pod tekoucí vodou opereme. Vložíme na cibuli osmaženou na másle, přidáme kostky vepřového bůčku a králičí játra, mírně podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Potom maso obereme z kostí a s játry i cibulí dvakrá ..
INGREDIENCE: 1 králičí hřbet a kýta, 6 plátků anglické slaniny, rozmarýn, 60 g másla, 2 lžíce oleje, 200 g uzeného bůčku, 200 g cibule, 2 stroužky česneku, 1 sklenka suchého vína, petrželka, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Králíka naporcujeme, osolíme a opepříme. Každou porci ovineme plátkem slaniny, který jsme předtím posypali rozmarýnem. Máslo a olej rozehřejeme v kastrole a vložíme na ně porce masa. Přidáme nadrobno okrájený uzený bůček a cibuli. Porce opečeme po všech stranách, nakonec přidám ..
INGREDIENCE: 1 králík, sůl, 100g slaniny, 300g cibule, 1 bobkový list, špetka tymiánu, 1 lžička celého pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: Králičí hlavu odřízneme, špičatým nožem z ní vykrojíme oči, usekneme čelist, dobře vypereme a dáme vařit na polévku. Játra opečeme na oleji a hotová nakrájíme na plátky a přidáme k hotovému králičímu masu. Na vyškvařené slanině zpěníme drobně nakrájenou cibuli dozlatova. Na ni přidáme očištěné vyprané porce králíka, osolíme je a chvíli pečeme. Potom ještě přidáme bobkov ..
INGREDIENCE: 1 menší králík, 150 g slaniny, 300 g brambor, 2 cibule, sladká paprika, hladká mouka, šálek kysané smetany, šálek vývaru, petrželka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Králičí maso pokrájíme na kousky, osolíme je a ze všech stran opečeme na jedné třetině dávky slaniny Do ohnivzdorné misky slijeme škvařený tuk ze slaniny, na dno narovnáme vrstvu brambor, osolíme, opepříme, poklademe kolečky cibule a zaprášíme hladkou moukou promíchanou s paprikou. Na tuto vrstvu narovnáme králičí maso, k ..
INGREDIENCE: (1 porce), 250g vykostěného králičího hřbetu, 1g soli, pepř, 1g nového koření, 50g mrkve, 50g anglické slaniny, 1g bobkového listu, 10g tuku.POSTUP PŘÍPRAVY: Omytý, osušený králičí hřbet osolíme a zprudka krátce opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme kostičky anglické slaniny, mrkev nakrájenou na kolečka, divoké koření. Pod pokličkou krátce podusíme do měkka. Příloha: opečené brambory nebo dušená rýže. ..
INGREDIENCE: Zadní polovina králíka, 1 lžička cukru, 1 lžička Solamylu, 2 lžíce bílého vína, sůl, 1 lžičky zázvoru, 1 lžička Glutasolu, 1 lžičky mletého bílého pepře, 2 lžíce Sójové omáčky nebo 1 lžíce Worcesterové omáčky a 1 lžíce polévkového koření, 3 lžíce oleje, 50g burských oříšků, 1 mandarinka, 1 banán.POSTUP PŘÍPRAVY: Králíka vykostíme a nakrájíme na maličké kousky. Přidáme cukr, zázvor, Glutasol, Sójovou omáčku, Solamyl a bílý pepř. Na pánvi rozpálíme olej a králíka i s kořením smažíme z ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA