INGREDIENCE: 1000g šunky v celku, strouhaná žemlová kůrka, 50g tuku, 30g mouky, 1 cibule, pár zrnek pepře a nového koření, 1 bobkový list, 1/4 l hovězího vývaru, sklenka madeirského či jiného dezertního vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzenou šunku vaříme do m8kka, zbavíme kůže a dáme na pekáč. Na pánvičce si připravíme světlou jíšku, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, koření, hovězí vývar a vše dobře povaříme. Nakonec přilijeme madeirské, omáčkou polijeme šunku, posypeme ji ještě strouhanou žemlovou k ..
INGREDIENCE: 1000g šunky v celku, strouhaná žemlová kůrka, 50g tuku, 30g mouky, 1 cibule, pár zrnek pepře a nového koření, 1 bobkový list, 1/4 l hovězího vývaru, sklenka madeirského či jiného dezertního vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzenou šunku vaříme do m8kka, zbavíme kůže a dáme na pekáč. Na pánvičce si připravíme světlou jíšku, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, koření, hovězí vývar a vše dobře povaříme. Nakonec přilijeme madeirské, omáčkou polijeme šunku, posypeme ji ještě strouhanou žemlovou k ..
INGREDIENCE: 3000g šunky s kosti, 3 l vody, 1/2 l světlého piva. Speciální pivní omáčka: 1 l hovězího vývaru, 200g cibule, 140g másla, ó0ghladké mouky, 250g chlebové kůrky, 1 dl světlého piva, 100g hříbků, pepř, trochu šafránu, 120g strouhaného křenu. POSTUP PŘÍPRAVY: Malou uzenou šunku nejdříve vykostíme a uvaříme ve vodě se světlým pivem. Mezitím si připravíme speciální pivní omáčku: drobně nakrájenou cibuli osmažíme na másle do zlatova, zasypeme hladkou moukou a zalijeme silným hovězím vývar ..
INGREDIENCE: 200g uzeného bůčku, 350g vařených brambor, 150g cibule, 100g másla, 100g hříbků, 2 dl sladké smetany, muškátový květ, trochu strouhanky, zelené petrželky, hladké mouky, 1 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Vařené brambory, nejlépe rohlíčky, nakrájíme na kolečka a vařený uzený bůček na kostky. Ohnivzdornou nádobu vymažeme máslem a do.ní klademe střídavě brambory, maso, na plátky nakrájenou cibuli, hříbky či žampióny, posypeme nasekanou petrželkou a jako poslední opět vrstvu brambor. Vše zalije ..
Ingredience: 1000g šunky v celku, pepř, 1/2 L hovězího vývaru, 1/8 1 burgundského vína, 1 velká cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzenou šunku vaříme do poloměkka, zbavíme kůže, opepříme a položíme na pánev s plátky cibule. Podlijeme hovězím vývarem a burgundským a necháme za stálého polévání slabou hodinku péci. Omáčku necedíme. ..
INGREDIENCE: 600g uzené kotlety, 250g sušených švestek, 2 lžíce sádla, 20g hl. mouky, 1 lžička solamylu, citrónová kůra, 4 lžíce slivovice, pepř, hřebíček, mletá skořice, sůl.POSTUP PŘÍPRVY: Uvařené maso nakrájíme na plátky, posypeme moukou a opečeme na rozpáleném sádle z obou stran.Švestky povaříme ve vodě se slivovicí, solí, pepřem, hřebíčkem, skořicí a citrónovou kůrou, zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě.Na talíři přeléváme kotlety a podáváme s topinkami. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA