Recepty na xkuchtik.cz

MASO UZENÉ | ŠUNKA NA MADEIRSKÉM pro 6 - 8 osob.

INGREDIENCE: 1000g šunky v celku, strouhaná žemlová kůrka, 50g tuku, 30g mouky, 1 cibule, pár zrnek pepře a nového koření, 1 bobkový list, 1/4 l hovězího vývaru, sklenka madeirského či jiného dezertního vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzenou šunku vaříme do m8kka, zbavíme kůže a dáme na pekáč. Na pánvičce si připravíme světlou jíšku, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, koření, hovězí vývar a vše dobře povaříme. Nakonec přilijeme madeirské, omáčkou polijeme šunku, posypeme ji ještě strouhanou žemlovou k ..

MASO UZENÉ | ŠUNKA NA MADEIRSKÉM pro 6 - 8 osob.

INGREDIENCE: 1000g šunky v celku, strouhaná žemlová kůrka, 50g tuku, 30g mouky, 1 cibule, pár zrnek pepře a nového koření, 1 bobkový list, 1/4 l hovězího vývaru, sklenka madeirského či jiného dezertního vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzenou šunku vaříme do m8kka, zbavíme kůže a dáme na pekáč. Na pánvičce si připravíme světlou jíšku, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, koření, hovězí vývar a vše dobře povaříme. Nakonec přilijeme madeirské, omáčkou polijeme šunku, posypeme ji ještě strouhanou žemlovou k ..

MASO UZENÉ | ŠUNKA PO STAROČESKU PRO VÍCE OSOB.

INGREDIENCE: 3000g šunky s kosti, 3 l vody, 1/2 l světlého piva. Speciální pivní omáčka: 1 l hovězího vývaru, 200g cibule, 140g másla, ó0ghladké mouky, 250g chlebové kůrky, 1 dl světlého piva, 100g hříbků, pepř, trochu šafránu, 120g strouhaného křenu. POSTUP PŘÍPRAVY: Malou uzenou šunku nejdříve vykostíme a uvaříme ve vodě se světlým pivem. Mezitím si připravíme speciální pivní omáčku: drobně nakrájenou cibuli osmažíme na másle do zlatova, zasypeme hladkou moukou a zalijeme silným hovězím vývar ..

MASO UZENÉ | UZENÉ MASO PO RYCHTÁŘSKU.

INGREDIENCE: 200g uzeného bůčku, 350g vařených brambor, 150g cibule, 100g másla, 100g hříbků, 2 dl sladké smetany, muškátový květ, trochu strouhanky, zelené petrželky, hladké mouky, 1 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Vařené brambory, nejlépe rohlíčky, nakrájíme na kolečka a vařený uzený bůček na kostky. Ohnivzdornou nádobu vymažeme máslem a do.ní klademe střídavě brambory, maso, na plátky nakrájenou cibuli, hříbky či žampióny, posypeme nasekanou petrželkou a jako poslední opět vrstvu brambor. Vše zalije ..

MASO UZENÉ | ŠUNKA NA BURGUNDSKÉM pro 6 - 8 osob.

Ingredience: 1000g šunky v celku, pepř, 1/2 L hovězího vývaru, 1/8 1 burgundského vína, 1 velká cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzenou šunku vaříme do poloměkka, zbavíme kůže, opepříme a položíme na pánev s plátky cibule. Podlijeme hovězím vývarem a burgundským a necháme za stálého polévání slabou hodinku péci. Omáčku necedíme. ..

MASO UZENÉ | UZENÉ KOTLETY SE ŠVESTKAMI.

INGREDIENCE: 600g uzené kotlety, 250g sušených švestek, 2 lžíce sádla, 20g hl. mouky, 1 lžička solamylu, citrónová kůra, 4 lžíce slivovice, pepř, hřebíček, mletá skořice, sůl.POSTUP PŘÍPRVY: Uvařené maso nakrájíme na plátky, posypeme moukou a opečeme na rozpáleném sádle z obou stran.Švestky povaříme ve vodě se slivovicí, solí, pepřem, hřebíčkem, skořicí a citrónovou kůrou, zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě.Na talíři přeléváme kotlety a podáváme s topinkami. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz