Recepty na xkuchtik.cz

SEKANÁ | BROKOLICOVÉ KARBANÁTKY

INGREDIENCE: 500 g brokolice. 250 g plísňového sýra, 2 vejce, strouhanka na obalování a olej na smažení. INGREDIENCE: Uvařenou brokolici rozmačkáme a promícháme s nastrouhaným sýrem a vejci. Aby vynikla chuť, nesolíme a nepepříme. Směs se nechá chvilku odstát a poté z ní tvarují karbanátky. Obalí se ve strouhance a smaží na rozpáleném oleji. ..

SEKANÁ | KLASICKÁ SEKANÁ PEČENĚ

INGREDIENCE: 750 mletého masa (směs vepřového a hovězího), sůl, 2 lžičky koření do mletého masa (nebo 1 lžičky pepře, 1 lžičky nového koření 1 lžičky tymiánu, 1 bobkový list rozdrcený a kulička jalovce), 4 stroužky česneku, 1 cibule, 2 vejce, 50 g slaniny, 2 lžíce hladké mouky rozmíchané v troše mléka, 4 lžíce strouhanky. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso osolíme, posypeme kořením, vmícháme rozdrcený česnek a na velmi drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, vyklepneme vejce ..

SEKANÁ | KAPUSTOVÉ BALENKY (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PÍPRAVY: Asi 8 velkých listů kapusty se spaří a rozloží na prkno. Na sádle se zapění drobně sekaná cibule, do ní se dá asi 120 g přebrané a spařené rýže, promíchá se, podleje jen málo vodou a nechá napolo odusit, aby byla suchá, každé zrno zvlášť. Do vychladlé rýže zamíchá se 250 g mletého vepřového masa, osolí a opepří. Míšenina se položí jako válečky na listy, které sbalí, ováží nití a dají do pekáče na rozpálenou slaninu s kouskem másla. Po všech stranách se v omastku obalí, nechají zč ..

SEKANÁ | KAPUSTOVÁ SEKANINA (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: Větší hlávka kapusty se ovaří ve slané vodě, velké listy se s ní sejmou a zbylý vnitřek, vymačkaný z přebytečné vody, se umele zároveň s 500 g vepřového masa, nebo po 250 g hovězího a tučného uzeného a 2 máčenými, vymačkanými houskami. Přidá se 1 cele vejce, něco pepře, květu a dle potřeby soli. Je-li to řídké, ještě strouhaná houska. Utvoří se šiška, potře bílkem a velkými kapustovými listy obalí. Peče se na omastku v troubě a podlévá vodou z kapusty. Je dobrá tepla i studená. ..

SEKANÁ | KULIČKY Z MLETÉHO MASA PO ORIENTÁLSKU

INGREDIENCE: 600 g hovězího a skopového masa, 1 žemle, 4 stroužky česneku, sůl, 1 lžička drceného kmínu a koriandru, koření chilli, tuk na opečení, 1 cibule, 1 lžíce koření kari, 1 kelímek zakysané smetany, 1 lžíce polohrubé mouky, sůl, cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na kousky. Žemli rozlámeme a zalijeme vodou. Pak maso jemně umeleme s namočenou žemlí, kterou jsme vymačkali a promícháme s prolisovaným česnekem a kořením. Masovou hmotu rozdělíme na stejné kousky, k ..

SEKANÁ | MLETÉ MASO VE VINNÉM LISTU

INGREDIENCE: 400 g mletého hovězího, 400 g mletého vepřového, 50 g pikantní klobásy, 16 ks vinných listů, 100 ml vody, 2 vejce, 100 g cibule, 10 g česneku, 10 g kaparů, 2 papriky kozí rohy, 50 ml rostlinného oleje, sůl, pepř, kari, mletá paprika sladká libeček. POSTUP PŘÍPRAVY: Do misky vložíme hovězí mleté maso, přidáme vodu a sůl, pak mleté vepřové s nadrobno nakrájenými ostatními surovinami a vše dobře promícháme. Připravíme si neporušené vinné listy a naplníme je směsí. Plněné listy uložím ..

SEKANÁ | MLETÉ MASO V PEKÁČKU

INGREDIENCE: 350 g mletého uzeného masa, 250 g vařeného vepřového plecka, 4 vejce, 2 rohlíky rozmočené v mléce, sul, pepř, petrželka, T cibulka, tuk na pekáč. POSTUP PŘÍPRAVY: Vařené uzené i vepřové maso semeleme nahrubo na strojku, vmícháme sůl, pepř, 4 vejce, vymačkané rohlíky, nasekanou nebo sušenou petrželku, 1 cibulku (nejlépe osmahnutou na tuku) a vše důkladně promícháme. Pekáček vymastíme tukem (můžeme i vysypat strouhankou), naplníme ho dobře promíchanou směsí, vložíme do trouby a 1 1/ ..

SEKANÁ | KULIČKY Z MLETÉHO MASA S NIVOU

INGREDIENCE: 800 g mletého masa, 120 g nivy, cibule, vejce, lžíce kečupu, sůl, pepř, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: K mletému masu přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, vejce, kečup, sůl a pepř. Vše promícháme. Na kostky nakrájenou nivu obalujeme masovou směsí. Připravené kuličky smažíme na oleji. ..

SEKANÁ | DOMÁCÍ SEKANÁ

INGREDIENCE: 1 kg mletého masa (3/4 kg vepřového masa, 1/4 kg hovězího masa), 1 menší najemno nakrájené cibule, 4 stroužky rozdrceného česneku, 3 vejce, trochu vody, 2 namočené vymačkané housky, 60 g slaniny nakrájené na kostičky, sůl, pepř, majoránka, strouhanka nebo trochu hladké mouky na zahuštění. POSTUP PŘÍPRAVY: Ze všech ingrediencí vypracujeme kompaktní těsto. Voda nám pomůže masovou směs pěkně spojit a dohladka. Z hmoty vytvarujeme šišku (nebo dvě malé) a vložíme ji do tukem vytřeného ..

SEKANÁ | ROLÁDA Z MLETÉHO MASA V ALOBALU

INGREDIENCE: 500 g mletého hovězího a vepřového masa, 50 g šunky, 50 g plátkového eidamu, 50 g anglické slaniny, 4 vejce, 1 červená paprika, petrželová nať, sůl, pepř, majoránka, česnek, kremžská hořčice, strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso smícháme se solí, s kořením, česnekem, strouhankou, vejcem a vypracujeme hladkou hmotu. Alobal navlhčíme ve studené vodě a rozprostřeme na něj připravenou masovou směs. Tu potřeme hořčicí, poklademe plátky šunky, sýra, slaniny, červenou paprikou, poseka ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz