Recepty na xkuchtik.cz

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | ITALSKÝ SLOVNÍČEK TĚSTOVIN.

ANELLI = prstýnky, kroužky. CAPELLINI = nejemnější tenké nudle. CANNELONI = širší trubky určené k plnění a zapékání.CAPPELLETTI = kloboučky conchglie.RIGATE = mušličky, lasturky.FARFALLE = motýlci, mašličky.FEDELI = tenké válečky dlouhé.FETTUCINE = hnízda z širokých nudlí.FUSILLI = vrtulky, vývrtky.LASAGNE = čtvercové nebo obdélníkové plátky.LASAGNETTE = velmi dlouhé plátky.LUMACHE MEDIA = drobné ulitky.MACARONI = tenké duté nebo silné duté dlouhé válce.ORICCHIETTE = tvary ouška.PASTINA = různé ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | UVOLNĚNÍ KOLÁČE Z FORMY.

POSTUP: Jestliže se vyjmutí koláče z rozvírací formy nedaří, jde to dobře s napnutou režnou nití vsunutou mezi dno formy a kláč. ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | MAKOVÁ NÁPLŇ.

POSTUP PŘÍPRAVY: Zvlášť dobrou a intenzívní chuť získá mletý mák, jestliže ho po umletí krátce na pánvi osmáhneme. Mák by se neměl mlít do zásoby, neboť obsahuje tuk, který rychle žlukne. ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | BRAMBORY - víme si rady

Přimícháme-li do bramborové kaše tuhý sníh z bílků, získá na chuti na vzhledu. Při přípravě bramborové kaše používáme vždy teplé mléko. Vedle mléka můžeme přidat i trochu kyselé smetany, kaše je pak chutnější. Do bramborového těsta můžeme vmíchat na kostičky nakrájené uzené maso nebo uzeninu. Kostičky v knedlíku vytvoří mozaiku. Strouhané syrové brambory zalijeme ihned mlékem, aby nezmodraly. Jsou-li příliš vodnaté, část vody slijeme. Smažené brambory neuchováváme delší dobu, poněvadž ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | KYNUTÉ TĚSTO JAK NA NĚJ

Nejdůležitější jsou kvasnice: Ty okoralé před přípravou oživíme zalitím trochou vody. Teplota všech surovin má být mírně teplá. Tuky přiléváme rozehřáté a vlahé. Příliš horké by mohly spařit kvásek a těsto by nenabylo. Jak tuhé: Těsto rozděláváme řidší. Část mouky si oddělíme stranou a zapracujeme ji až nakonec. S příliš tuhým těstem máme mnohem více práce a jeho ředěním můžeme porušit soudržnost. Čím více těsto propracováváme tím do něj dostaneme více vzduchu a lépe nám pak vykyne. Kynuté tě ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | JAK ZACHRÁNIT SRAŽENÝ KRÉM.

POSTUP PŘÍPRAVY: Máslový krém se srazí tehdy, jestli že suroviny nemají stejnou teplotu. Když už tedy k té nepříjemnosti dojde, neztrácejme hlavu. Misku s krémem ponoříme do horké lázně a mícháme tak dlouho, až se krém opět spojí. Potom ho za občasného promíchání necháme vychladnout. ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | DANSKÁ HUSA

POSTUP PŘÍPRAVY: Do středu oválné mísy narovnáme vedle sebe porce pečené husy. Vařenou rýži osolíme, posypeme kořením kari a nastrouhanou citrónovou kůrou, přidáme několik kapek citrónu a promícháme. Tak připravenou rýži napěchujeme do sběračky (předem smočené do studené vody) a vyklopíme kolem porcí husy na míse. K polokoulím vyklopené rýže přidáme dílky mandarinek, vedle kápneme trochu sladkého kečupu a ozdobíme snítkou petrželky. Navíc rýži obklopíme řádkou pražených slaných mandlí. Šťávu z h ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | PŘÍLIŠ BLEDÝ ŽLOUTEK:

Žloutek ztmavne přidáme-li špetku soli. ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | KYSELÝ KVÁSEK (otrubová voda).

INGREDIENCE: 1 kg pšeničných otrub, 80 g kukuřičné mouky, 1 citrón, 20 třešňových listů, 1 1/4 litru vody.POSTUP PŘÍPRAVY: Do hliněného hrnce o obsahu cca 2,5 litru dáme jednu třetinu vody, do které rozšleháme kukuřičnou mouku, pšeničné otruby a vše smísíme ještě se zbývající částí vody, která musí být teplá. Tuto směs ještě promácháme, přidáme na plátky nakrájený citrón a třešňové listy. Takto připravený kvásek necháme stát na teplém místě dva až tři dny. Denně jej několikrát promícháme. Při po ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | Nelepkavá rýže

Vždy sypká a bílá dušená rýže Rýže se nikdy nerozvaří a bude vždy zaručeně bílá, jestliže do vroucí vody přidáme několik lžiček studeného mléka anebo lžíci citrónové šťávy. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz