INGREDIENCE: 50g slaniny, 2 lžíce oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 300g točeného salámu, 1 lžička mleté sladké papriky, 5 zelených paprik, 5 rajčat, 1 malý květák, 1-2 menší mrkve, 2 brukve, 150ghrášku, (nebo sáček zmrazené zeleninové směsi), 1/2 kostky masoxu, hladká mouka, 2 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu, pažitka, 3-4 lžíce smetany (nebo neslazené kondenzované mléko). POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji a na rozškvařené slanině zpěníme nakrájenou cibuli a pokrájený česnek, osmahneme na ko ..
INGREDIENCE: 2 ks kachních prs, 50 g póru ,10 g zázvoru (čerstvý nebo nakládaný), 30 g žampionů, bambusové výhonky 30 g česneku, čili mleté, kečup 3 lžíce, cukru, 1 lžíce lehké sojové omáčky, l lžíce soli, Solamylu, 3 lžíce hl. mouk,l vejce, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Kachní prsa vykostíme (kost dáme vařit). Kůži nakrájíme až k masu na drobné kostičky cca 2x2 cm, přidáme lžíci ve vodě namočeného Solamylu, osolíme a necháme chvíli odležet. Ze zbylého vejce, l lžíce hl. mouky, l lžíce namočeného Sol ..
INGREDIENCE: 1 větší kachna, kousek slaniny, 1 menší cibule, celý pepř, 20 g hladké mouky, sůl. Nádivka: 250 g vepřového bůčku, 250 g uzeného bůčku, 250 g hovězího masa, kachní játra, 3 žemle, 150 g žampionů, 1 vejce, 2 žloutky, 50 g slaniny, 50 g cibule, 2 dl smetany, špetka strouhaného muškátového oříšku, špetka muškátového květu, špetka utlučeného nového koření, 3 lžíce brandy, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu dobře očistíme, odsekneme krk, křídla a nohy. Pak ji rozřízneme podél hřbetu. O ..
INGREDIENCE: 1 menší kachna. Náplň: 250 g libového vepřového masa, 50 g šunky, 50 g slaniny, 4 žampiony, kachní játra, 1 žloutek, 5 lžic smetany, 1/2 lžičky bílého pepře, špetka muškátového květu, 2 tlučené hřebíčky, 3 zrnka nového koření rovněž tlučená, 1 lžička sladké papriky. Omáčka: 5 lžic červeného vína, 5 lžic kečupu, l cibule, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce hladké mouky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu očistíme, opláchneme a osušíme. Krk, nohy a křídla odsekneme. Kachnu na ..
INGREDIENCE: 1 kachna, sůl.Nádivka: 2 žemle, 2 vejce, mléko, 30 g másla, l kachní játra, muškátový oříšek, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kachnu osolíme uvnitř, naplníme nádivkou, kůži zašijeme, osolíme na povrchu, vložíme do pekáče hřbetem nahoru a pečeme nejprve překrytou, později dopékáme bez pokličky. Při pečení kachnu přeléváme vypečenou šťávou a podléváme horkou vodou, občas tučné části mělce propícháme vidličkou, aby vyteklo sádlo, které sbíráme lžící do zvláštního kastrůlku. Příprava nád ..
INGREDIENCE: Mladá kachna 50g másla, 30 g cibule, 5 cl muškátového vína., 5 cl nemastné šťávy z telecí pečeně 5 cl sladké smetany, bílý mletý pepř, muškátový květ nebo oříšek, cukr, 3 cl portského vína 30g malých cibulek, 50g bobulí hroznového vína 30g hlaviček žampiónů, máslo na podušení žampiónů a cibulek.POSTUP PŘÍPRAVY: Mladá očištěná, vykuchaná a opláchnutá kachna se rozseká na menší kousky (včetně křídel a stehen), osolí a nechá podusit na másle téměř do měkka (stehna se nechají dusit déle ..
INGREDIENCE: 4 kachní stehna, sůl, 200g žampiónů, 1 cibule, 50g šunky, citrónová šťáva, 1 sklenka bílého vína nebo vermutu.POSTUP PŘÍPRAVY: Osolená stehna vložíme do kastrolu, podlijeme trochou vody a upečeme doměkka. Při pečení je obracíme a podléváme vodou. Většinu vypečeného tuku odebereme, na části osmažíme cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka, přidáme žampióny nakrájené na plátky, šunku pokrájenou na nudličky, citrónovou šťávu a krátce podusíme. Směs přidáme ke stehnům, vše podlijeme vínem ..
INGREDIENCE: Asi tříkilová kachna, 300 g jelítkového prejtu, kachní játra, 100 g rozinek, 100 g strouhanky, l vejce, 1 větší cibule, asi l dl sladké smetany, 2 dl bílého vína, 80 g másla, 7 velkých jablk, muškátový oříšek, pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Rozinky necháme nabobtnat v teplé vodě a mezitím drobně pokrájíme cibuli, nasekáme kachní játra a jelítkový prejt. Všechno smícháme, přidáme strouhanku, rozšlehaná vejce, koření a smetanu. Směs osolíme a dobře prohněteme. Plníme jí vnitřek dobře očiš ..
INGREDIENCE: 1 ks kachní prsa, 50g póru, 10g zázvoru (čerstvý nebo nakládaný), 30g žampiónů, bambusových výhonků, 30g česneku, chilli, 3 lžíce kečup, 1 lžíce cukru, 1 lžíce sojové omáčky, soli, 3 lžíce solamylu, 1 lžíce hl. mouky, 1 vejce, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: kachní prsa vykostíme (kost dáme vařit). Kůží nakrojíme až k masu na drobné kostičky, přidáme lžíci ve vodě namočeného solamylu, osolíme a necháme chvilku odležet. Z vejce , 1 lžíce hl. mouky, 1 lžíce namočeného solamylu, soli a nadrobno ..
INGREDIENCE: 1 mladá kachna, 50 g másla, 40 g cukru (na karamel), citrónová stává, 400 g jablk, 10 g Solamylu, 20 g rozinek, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Mladou kachnu opláchneme a rozdělíme na porce. Osolíme s vložíme do pekáčku s máslem a mírně podlijeme vodou. Dáme péct. V průběhu pečení porce obracíme a přeléváme vypečenou šťávou. Z cukru si připravíme karamel, do kterého přidáme citrónovou šťávu, jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, odstraníme jádřince a krátce podusíme v karamelu. Šťávu z kachny ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA