Recepty na xkuchtik.cz

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | KRŮTÍ PRSA NA ŽAMPIONECH A ROZMARÝNU.

INGREDIENCE: 4 plátky krůtích prsou, sůl, pepř, 2 lžíce oleje, 250g žampionu, 1 bílý jogurt, 2 lžičky rozmarýnů, 1 stroužek česneku, lžíce hořčice, 1 lžíce medu, 100 ml bílého vína, 1 lžíce hl. mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Pekáč vymažeme olejem a vložíme do něj plátky masa. Rozložíme je tak, aby se nepřekrývali. Na ně naskládáme očištěné žampiony. Z bílého jogurtu, rozmarýnu, prolisovaného česneku, hořčice, medu, vína a mouky si připravíme směs na maso ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | PIKANTNÍ KRŮTÍ OMELETY. (pro 4 osoby!)

INGREDIENCE: 10 vajec, 500g krůtích řízků, sůl, bílý pepř, 1 lžíce oleje, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 cibule, 200g žampionů, 2 lžíce másla, 1 kelímek (150g) tuhé kysané smetany, 1 balíček (300g) mraženého hrášku, plátky citrónu a lístky petrželky na ozdobení.POSTUP PŘÍPRAVY: Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků, 1 lžičky soli a špetky pepře ušleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s citrónovou šťávou a vmícháme do sněhu. Dvě velké teflonové pánve lehce potřeme olejem. Každou z nich naplníme polovinou u ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | MARINOVANÉ KRŮTÍ ŘÍZKY.

INGREDIENCE: 4 plátky masa z krůtích prsíček, l vejce, 2 lžíce mléka, hladká mouka a strouhanka na obalení marináda: stává ze 3 citrónů, 2 jemně posekané cibule, hrst nakrájené petrželové natě, rozdrcený bobkový list, sůl, pepř, voda. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky vložíme do připravené marinády a necháme odležet do druhého dne. Pak řízky osušíme a už běžným způsobem obalíme v trojobalu. Smažíme nebo fritujeme. Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší. ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | OBRÁCENÝ A JEŠTĚ PLNĚNÝ ŘÍZEK.

Může to být řízek vepřový nebo kuřecí či krůtí. Rozříznutý vypadá atraktivně, s barevnou nádivkou.POSTUP PŘÍPRVY: Čtyři řízky dobře naklepeme, potřeme lžičkou sójové omáčky, lehce osolíme a okořeníme - asi 1 lžičky zázvoru a 2g másla. Taky můžeme dát kari - ale není to úplné ono. Posypeme granulovaným česnekem (nebo lisovanými 2 stroužky). Každý řízek poklademe spařenými listy špenátu nebo i mangoldu (asi 4 čerstvými menšími listy, nebo mraženým špenátem) nebo jen petrželkou, plátkem šunky, plát ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | KRŮTÍ NEBO KUŘECÍ TOBOLKY PLNĚNÉ CIBULÍ.

Tentokrát plníme plátky kuřecího nebo krůtího masa zajímavou, jednoduchou, ale chutnou nádivkou.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso naklepeme dotenka, osolíme, okořeníme drceným pepřem (na steak). Na 4 plátky natřeme zhruba 1 lžičku ostré hořčice.Připravíme onu málo běžnou nádivku: Na 50g rozkrájené slaniny opečeme jen lehce 2 hrubé strouhané nebo jemně nakrájené cibule, vyjmeme, přidáme do tuku 2 lžíce strouhanky a osmahneme do růžova. Vrátíme cibuli, promícháme. Podle potřeby přisolíme. Naplníme směsí pláte ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | KROCAN PEČENÝ S MANDLOVOU NÁDIVKOU.

INGREDIENCE: 1 mladý dobře krmený krocan, 250 g másla, 50 g oloupaných mandli, 250 g okrájené žemle, 1 dl smetany, 30 g soli, špetka mletého květu, trochu citrónové kůry, 15 g cukru, 3 vejce.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěného a opraného krocana připravíme k pečení. Očištěnou část ve voleti nadijeme touto nádivkou: 100 g másla třeme do pěny se třemi žloutky a se solí, květem, citrónovou kůrou a s cukrem. Do utřené směsi přidáme na jemné kostičky nakrájené žemle zvlhčené smetanou. Nakonec přidáme t ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | KRŮTÍ PRSA S MANDLOUVOU NÁDIVKOU.

INGREDIENCE: 800g krůtích prsou, 200g jedlých kaštanů nebo mandlí, 100g slaniny, 50g strouhanky, 100g másla, 2 vejce, citr. kůra, bílý pepř, sůl, zelená petrželka, kostka slepičino bujonu.POSTUP PŘÍPRAVY: Krůtí prsa rozkrojíme tak, abychom měli celistvý plát, který opatrně rozklepeme paličkou. Kaštany nařízneme a asi 15 min. vaříme ve vodě. Pak je umeleme na masovém strojku, přidáme strouhanku, část slaniny nakrájené na kostičky, ochutíme a vmícháme rozšlehaná vejce. Pokud používáme mandle, spař ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | KRŮTÍ PRSA S ČERVENOU ŘEPOU.

INGREDIENCE: 600g krůtích prsou, 100g bambusových výhonků, 50ml sojové omáčky, 50ml sherry, 1 lžíce škrobové moučky, 1 paprika, zázvor, sůl. Příloha: 1 malá řepa, cukr, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Krůtí prsa odblaníme a nakrájíme na nudličky. Naložíme společně se sojovou omáčkou, sherry, zázvorem, škrobovou moučkou, solí. Necháme odležet alespoň 12 hodin. Malou červenou řepu nakrájíme na tenké plátky, osušíme ubrouskem, osolíme, pocukrujeme a osmažíme na oleji. Krůtí maso zprudka opečeme na pánv ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | KROCAN S DVOJÍ NÁDIVKOU.

INGREDIENCE: 1 krocan, 300g slaniny, 1 l mléka, 500g jedlých kaštanů, 1 l drůbežího vývaru, 1 svazek petrželky kudrnky, 150g másla, sůl, 1 citrón, 6 vajec, černý pepř mletý, 200g uvařeného uzeného masa, 500g mletého vepřového, 200g krocaních jater, 50g sardelek, muškátový květ, 300g strouhanky, bylinky. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěného krocana prosolíme, prsa prošpikujeme částí slaniny, vykroutíme krk a vyčistíme vole. Poté naplníme, zabalíme do alobalu a pečeme asi 2-3 hodiny. Půl hodiny před dopeče ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | KRŮTA S NÁDIVKOU Z KAŠTANŮ A KOLOBÁSY.

INGREDIENCE: Krůta (asi 2,5 - 3 Kg), přibližně 400-500g klobásy, 700g kaštanů, 2 středně velké cibule, strouhaný muškátový oříšek, mletý pepř, sůl, trochu oleje do pekáče pod krůtu.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupanou klobásu drobné nasekáme a promícháme s drobné nakrájenou cibulí, směs osolíme, opepříme, dochutíme větší špetkou strouhaného muškátového oříšku. Přidáme ve vodě uvařené oloupané celé kaštany (nejprve je před vařením nařízneme, můžeme je také naříznuté péci v troubě, pak je oloupeme). Nádivku ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz