INGREDIENCE: 2 kuře, tuk na opečení, sůl, paprika. Nádivka: 100 g šunky, 100 g sýra, 2 vejce vařená natvrdo, ostrá hořčice, 100 g nakrájených a na másle podušených žampionů, sůl, špetka kmínu, 3 lžíce zmrazené kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Plát vykostěného kuřecího masa lehce osolíme a poprášíme paprikou. Pak ho tence potřeme hořčicí, poklademe plátky šunky, proužky sýra, dušenými žampiony, nasekanými vejci a povařenou a Okapanou zeleninou. Posypeme pet ..
INGREDIENCE: 4 kuřecí prsa, Solamyl, 1 vajíčko, 1 pórek, olej, Sójová omáčka. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře lehce naklepeme a nakrájíme na malé kousky. Čtyři vrchovaté polévkové lžíce Solamylu dáme do středně velké misky a zalijeme asi hrnkem vody, dobře promícháme a do směsi rozklepneme vajíčko. Znovu to rozmícháme a přidáme nakrájené kuřecí. Přikryjeme a dáme do ledničky. Necháme odležet nejlépe do druhého dne, minimálně však hodinu. Rozpálíme pánvičku s olejem a vkládáme postupně kousky kuřete, dáv ..
INGREDIENCE: 1 kuře, sůl, grilovací koření, l lžíce másla nádivka: 2 žemle, l lžíce mléka, hrst kopřiv, 2 žloutky, l lžíce másla, špetka muškátového kvetu, sůl, strouhanka, sníh ze 2 bílků. POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté kuře osolíme. Kůži směrem od volete k tělu prsty uvolníme, aby se do volete vešlo hodně nádivky. Nakrájíme žemli na kostičky a navlhčíme ji mlékem. Kopřivy krátce povaříme v horké vodě, scedíme, necháme okapat a nasekáme na kousky. V misce utřeme máslo se žloutky do pěny, přidáme navl ..
INGREDIENCE: 1 kuře, 4 rohlíky, 2 dl mléka, 2 vejce, sůl, Vegeta, libeček, oregano nebo majoránka, 5 stroužků česnek worcesterová omáčka, 4 lžíce zeleného hrášku, 50 g másla, grilovací koření, 150 g slaniny, červenný paprikový lusk, strouhanka na zahuštění. POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté kuře vykostíme tak, abychom dostali co největší plát masa v celku (ze zbytku kuřete můžeme připravit polévku). Maso mírně naklepeme a osolíme. Nakrájíme rohlíky na kostičky a namočíme je do mléka. Uvaříme hrášek, kter ..
INGREDIENCE: 600 g kuřecích prsou 60 g Solamylu, 1 vejce, 2 cl oleje, 10 g krystal. cukru, 4 cl sojové omáčky, bílý pepř, curry, sůl, hlávkové zelí, červená paprika, pór, arašídy. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na nudličky, vložíme do misky a přidáme Solamyl, vejce, cukr, sůl, pepř, curry, sojovou omáčku a olej. Vše promícháme a necháme do druhého dne odležet. Potom směs osmažíme ve větším množství rozpáleného oleje. Přebytečný olej scedíme, přidáme zelí krájené na kostičky, pórek, papriku kr ..
INGREDIENCE: 750g kuřecích řízků, sůl, grilovací koření, 150g oleje na smažení. Těstíčko: 2 vejce, 0,5 dl mléka, 50g hl. mouky, 50g strouhaného sýra, 50g sterilovaného hrášku, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí řízek mírné naklepeme, osolíme a namočíme do těstíčka připraveného z vajec, mléka, mouky, strouhaného sýra, hrášku a soli. Po částečném okapání těstíčka smažíme řízky po obou stranách v horkém oleji dozlatova. Příloha: různě upravené brambory, bramborová kaše. ..
INGREDIENCE: 1 kuře, sůl, stojánek na pečení (bud kovový, nebo keramický) POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné kuře osolíme a navlečeme na stojánek nebo na keramickou misku se stojánkem na kuře. Vložíme do trouby a nepříliš prudce pečeme. Nemastíme, nepodléváme, jen občas kontrolujeme, zda se nepeče příliš prudce. Dozlatova upečené kuře je křehké, nevysušené a velmi dobré. Používáme je jako grilované, k rychlému pohoštění nebo k večeři. ..
INGREDIENCE: 1 kuře, máslo, pepř, sůl. Omáčka: 2 velké cibule, 50 g másla, 300 g rajčat, 2 lžíce kari, 3 stroužky česneku, trochu šalvěje, 1 lžíce hladké mouky, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře očistíme a naporcujeme. Pak je osolíme, opepříme a ze všech stran na másle dorůžova opečeme. Mezitím připravíme omáčku: na másle osmahneme drobně posekanou cibuli, přidáme plátky rajčat, kari a podlijeme horkou vodou. Povaříme a ochutíme utřeným česnekem. Pak do omáčky vložíme porce kuřete a pod pokličkou du ..
INGREDIENCE: 400 g kuřecího masa, 3-5 hříbků, 3 lžíce kečupu, 2 dl smetany (nejlépe 12%), 3 lžíce oleje, l lžička másla, hladká mouka na zaprášení, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné hříbky nakrájíme na plátky, osmahneme na rozehřátém másle, podlijeme vodou a podusíme doměkka. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Na pánvi necháme rozehřát olej a v něm připravené maso prudce opečeme ze všech stran, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Maso zalijeme smetanou, přidáme kečup, ho ..
INGREDIENCE: 1 kuře, 2 čabajky, kysané zelí, grilovací koření, sůl, máslo. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné kuře naplníme směsí z umleté čabajky a pokrájeného zelí, otvor zašijeme. Kuře osolíme, posypeme ze všech stran grilovacím kořením, dáme do pekáče, přidáme máslo a za občasného podlévání a polévání výpečkem upečeme do růžova v trobě. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA